Која крема ја користите за сончање? И дали ставате секој пат кога излегувате надвор на сонце? И што да земам за комарци? Нешто да не мириса јако?
Ла рош спф 50,мачкам образи,врат и рачиња (ако е по кратки) речиси секој пат кога излегуваме Спреј против инсекти користам Мапез
Само по себе исжезнува. Пробај како што ти пишала Јана. И тоа е добро за чистење машина. Јас ставам наместо оцет, лимонтус. Неутрализира мирис и чисти бигор плус.
За утеха 15 месеци сме и сеуште се буди често.. Не верувам дека се гладни од навика е и се лажат со цицката (од жал уште го немам одбиено)
@prinstongirl2 Исто ко харуки, 18м+ и уште се буди. И тоа мислам нема врска цица/не цица, до детето е. @Bubish26 Ние на тераса. Имам една мала масичка, постилам на неа пластичен чаршаф (ко мушама), садоперот одозгора и си се пљаска. Јас гол го оставам ама кај нас топло е. @Amore.Mio Не знам дали има врска и дали тоа е причината што на пакувањето Молерс пишува за над 3г, ама имам читано, a и кај нас препорачуваат, за бебиња и деца под 2 или 3 беше, дха да се дава од алги, а не од риби. Така што не го земај ова здраво за готово, ама just an idea. Најинтересно ми е кога ќе заспие во 11 и ќе се разбуди во 7. Да заршам некоја работа откако ќе заспие, плус неговото будење, значи сум спиела 4-5 саати.
Веледа 30, а Мапез за комарци. Наутро рано го шетам и секогаш го мачкам иако е рано. Би го мачкала и ако излеземе и во текот на денот. Оваа Веледава ептен бел го прави, има некоја финта за размачкување?
Очите до година ипол може да се сменат, јас имам искуство со големата ќерка, кога беше бебе новородено и беа очите плаво сиви , иако и беа плави на потемно се гледаа темни.. потоа накај година и се сменија накај зелено и околу година ипол и потемнаа кафени на светло се зелено кафени. Ете и ден денес и се такви. А малово сега и се плави, 20 месеци има и од кога се роди исти и се очите плави.
Кај нас е надвор и според мене е дефинитивно за надвор мојата полни чашки плиска луге проба и да се напие
Далипаод премора е.. Не сме сеуште проодени ама лази струја е.. Се пушта сам ама клекнува не сака да оди сака да лази.. Само во погом е цел ден наваму натаму... И дали од премора преживувааг годенот.. Кој знае
Велат спие како бебе,а уствари бебињата се праат само мирно и долго не спијат. Важи и за после годината, не е точно дека сите ја преспиваат ноќта т.е 90% не ја преспиваат. Повеќе ќе се уморува кога ќе прооди така да не е од тоа, период е и наоружај се живци и прифати дека не ја имаш таа среќа да ти спие цела вечер. Колку рече дека е? Обично после роденденот воопшто не спијат цврсто.
Моето се будеше по 10 пати во текот на ноќта се додека не престана да цица (19м) сега ја преспива цела ноќ