Синко скоро 2 години ќе полни не дека е толку мал, ама нова фаза му е оваа сега. Обично кога игра вака седи. Тенкју.
Уште седи вака. И ти на земjа кога седиш сто посто една нога вртиш вака Јас и ги исправам колку можам. Андреа и во хранилката вади една нога надвор. И јас така додека јадам, обавезно една нога ми е на друг стол.
Мене ортопедот ми рече да не ја оставам во оваа позиција. Сеуште не пробала, но така ми кажа на последната контрола. Препорачливо било седната со нозете како пеперутка како за медитирање. Мојата пак чучната седи. Или дека јас често чучнувам до неа или фаза е не знам. Дали овој период нешто барем нешто ве слушаат? Што да и речам одговорот е НЕ Единствено ако сум озбилна или онака многу зафатена и да и речам направи ова донеси она може да послуша. Друго се со услови. Ако ова тогаш ќе одиме надвор или кај баба. Ако е фаза има ли крај??? @srekice остај не кажувај. Секој ден се полоша и похиперактивна. Од каде енергија се чудам. Попладнево за 10 мин дури пиев кафе се качи и слезе од двоседот 76 пати и броев.
Од кога е роден го барам каде е навечер низ кревет, никогаш не е во истата позиција како што е заспан. Има денови кога е смирен и не мрда, ама ретко е тоа. Навечер не знаев дали да спијам или да го ѕиркам каде е. Пилешко два пати му имам дадено од продавница, а мисиркино оддамна јаде што не е домашно
Знам. Ре разбирам потполно. Моето и твоето исти се. Најнемирни во генерација. Не само што се качува и симнува по милион пати. Сега ново и е тоа што се качува горе. Камион, количка бебешка, ма се качува. А она бута хранилка до креветот, и се качува во нејзе, и пееку нејзе на тросед. И така во круг.
@Presrekna и кај нас се е НЕ кај не слуша , туку се треска од земја од фиока од ѕид од што најде пред себе. Не да е тврдоглава , немам зборови. Таква им е возраста Во последно време сака да шета гола по пелена , се обидува да се соблече сама , блузата тешко додека пантолоните ги соблекува , ако не и дадам се треска. А времево и не е баш нај нај , деновиве како зима е ладно. Па ми е смешна си го гледа телото , најверојатно овој период си го запознаваат телото и си кажува со прст, пупе (папок) , цицка месе (меше) Од што е немирна и не седнува 5 минути не знам веќе што да и правам. Сабајле ја носам во парк од кога ќе ја однесам големата во школо , па околу 11 пак ја носам ја шетам за да не и дадам цице да заспие во количка. Потоа околу 1 мм ја носи во парк па приквечер пак ја шетам со големата и така поминува денот. Πрееска го скрши столчето за јадење падна буквално се преполови од толку трескање во него, се скрши горниот дел кај ногарките , претходно беше пукнат па ги докрши до крај. Среќа не се удри , ама од падот се исплаши И сега да купувам ново столче , имате ли искуство со вакво? Позитивно е во сето ова што ги врти книгите што ги купивме со Биби и Боби и ги кажува животните кава(крава) , тее (теле) , кон (коњ) , бик , па сега актуелните овошја цреши - цеши , кајсии - каси..
Мајкиколку време беше потребно кај вас со проодувањето од фаза да се пушти неколлу чекори ама пак да се нестабилни до повеќе стабилни барем дљ оди без да му клапнат ножината.. На 18ти правиме годинка.. Надвор на трева по патики прави и 5 6 фо 10 чекори.. Дома на ламинат до чорапчина му се лизга не можи многу.. Босо е подобро.. Ама дома некако се плаши.. Ми го бара прстот стои вместо нњ тргнува.. А сам да го пуштам не смеам сеуште не сме до тој степен дојдени.. Па да слушнам искуства иако од дете до дете е различно
Кај нас тој период траеше околу 4 месеци почна да се пушта на годинка а стабилно прооде на 14 ипол месеци.....
Чим прави неколку чекори ќе сњ пушти ама за стабилно да оди без да го пазиш треба време месец-два дур да ја опрај подобро работата
Мајкии, до сега ретко сме имале црвенило на газе, можеби 2-3 пати и тоа било црвенко и поминувало брзо без да ја пече, денес гледам и се појавиле како ситни болченца црвенки и ја пече пошо се тресе уште пред да и слечам памперс, ја мијам со водичка и мачкам ама сакам да прашам дали е можно да е реакција на промена на влажни марамчиња ( два пати ја избришав оти во моментот немав од некзините) или од храна?
Мајки, ве читам за неспиењево и јас малку да се пожалам, односно олеснам близначкиве имаат скоро 13 месеци, една ноќ до сега немам преспано, една најмногу што сум споила било 3 саати... има вечери кога и двете знаат да бидат напорни и да плачат, но обично се менуваат, едната ако спие помирно, другата не, и обратно. Најмногу ме чуди што едната пред 3 вечери беше срцка, ќе се разбудеше, се исправаше на креветчето, но ќе ја погалев, ќе и речев да се врати и да нана и ме слушаше, си продолжуваше...ама затоа претходниве две ноќи само вришти пишти и не ми е јасно како ноќе пијат толку многу млеко, еднаш пред спиење +-220 мл, и уште 2 пати после тоа...иначе тешко да презаспијат...а не дека не јадат преку ден, добри се машала. Ако имате некој совет, ќе сум ви вечно благодарна
Пред две три нед почна д стои така вместо ама не повеќе од 5 сек максимум... Сега еве стои повеќе, супер е за вместо.. Се испрва сам секаде.. За тргнување брза многу и ги плетка нозете
И јас тука пишував. Барав совет и видов има многу деца како моето бебе.. Скоро годинка сме.. Од раѓање п се досега се буди на 2 3 сата.. И тоа првото заспивање е долго после се буди до 7 сабајле кко хорор е.. 5 6 пати.. Никогаш нема сврзано повеќе саати пример 4..5...
@prinstongirl2 во однос на заодувањето најбитно е дете да не се форсира, кога ќе се осеќа сигурно само ќе се пушти, моето не беше чекор два туку од гарнитура исправено само се пушти и ја прошета цела просторија, ние останавме цели зачудени, не се битни месеците дали на 10,11,12+ @Софијана довредојде во клубот, три саати немаме двајцата врзано од ко е роден
Брзо прооде од прв чекор до цел стан една недела а надвор за месец дена трчаше веке. @Софијана нема врска храната со будењето и млекото, одличен јадач е пред спиење пие 150мл а во текот на ноќта уште 210мл и се буди безброј пати, решение немам ке чекам да порасне ваљда ке спие
Генерацијо.... @Мариаа. @Yowannty @Presrekna @Mia Fuentes @Septemvri .... Кој беа други 21 месечни бебиња..... Да прашам како сте со доењето? Ние сеуште цицаме за заспивање. Цица многу и кога е настинато. Се мислам за одбивање ама како ќе заспиваме кога не користиме ни шише ни цуцла. А некогаш знае да стане еднаш во ноќта да призаспие со цицање. Жедно е. Мислење,искуства....