Секогаш кога ке ви дојде тешко сетете се дека моето спие само пола саат преку ден, никако не се вози во количка и точаче оди долги релации(читај трче) и се буди безброј пати во текот на ноќта. Одмор шо?
Не сум религиозна, ама последниве две недели ко што повторувам 'господе дај ми трпение, когс ми даде вакво палаво дете' никад не сум повторувала... Не седи 30 сек. Багабонт. Уште повторува БАГАААА кога ќе.направи беља и се смее, па не можеш ни да се налутиш. А да, мајки ве префаќаат вирусиве од децава? Сите можни бои на мрсули ги пројдов у зависност од вирусот на синко. И еве и сега затната, не можам да дишам, ама мајка кој ја прашува.
Хеј мајки, прашање до тие што ги одбиле децата... кога ви се регулираа градите? Мојов веќе 10 дена не цица, а пак на моменти ми се стврднуваат и ме болат на допир. Денес додека шетавме и млеко малку ми потече на блузата, а носев и прслук за доење. Нормално ли е?
Тврдо варено јајце помага за течна столица исто и какао Инаку за коментари од тетки "Ајде голема си веке треба да одиш зошто уште се шеташ со количка" (тука уште не проодени инаку ги носат за раце ги паткаат па јас сум им чудна мислат штом е во количка не оди) Неколку пати го чув тоа и кога веќе доволно ме изнервира на една и реков " Здравје ке имаш внучиња па земи макни ги тазе проодени да видам до кај ке стасаш" луѓето се прости и се мешаат во туѓ живот не прашани и неповикани наше е да одбиеме на глупост
Хахах исто и јас тоа си го велам секој ден. Јас му викам бандит а он ми повторува банди па оди налути му се. Ниедна играчка не го интересира повеќе од 3 минутки.
Подобро е да се почне со адаптер отколку нокширче? Мојов ми вика ку*ето мочка. Или (си го кажува името) кака. Можеби е време и јас да пробам да го одвикнувам,зошто свесен е веќе за физиолошката потреба што се случува во моментот штом ми ја кажува.. Инаку многу често му вадам сува пелена наутро,некогаш ни капка урина нема. За бељи не збори. Прееска кога ме плесна со едно топче пластично тешко ми се плачеше. А он се гази од смеење и ми вика најди го (падна позади гарнитурата) му го давам и пак ме мава За настинки, последниов пат мене ме префати од него,кај него траеше 3 недели,кај мене исто 3 недели. Мислам дека се удавив во мрсули,повеќе секрет не памтам да сум имала некогаш. Кај мене последен подој беше на 2 мај,уште имам млеко. Некогаш осеќам како се движи накај брадавиците и мислам дека ќе потече,некогаш има по една капка на маичка(кога сум без прслук) а некогаш наоѓам лушпи во прслук. Така да ,рано е да го снема млекото,кај некои и до година дена има. Јас немав некој поголем проблем, освен во првите две недели малку осеќав жарење во градите и малку грутки (со туширање и масажа се среди)
i jas samo si vikam trpenie trpenie i deka e period mora da pomine.Ne zastanuva ni za moment mislam.deka nekogas nemozam da go dopazam niz doma.Nadvor iato e haos odi tamu kaj sto ne treba i ako mu kazea ne e togas so radost toa sto mu zabranyvam go pravi.A vo kola e ludilo histericno crkanje do nedogled ponekogas edvaj cekam da zaminam na rabota. A virusite otkako trgna vo gradinka dvajcata sme celo vreme bolni .
@RAK91 @Amore.Mio Значи горе долу сите бебиња се слични на некој начин. Ако некое спие повеќе преку ден или порано заспива навечер па друго може и да се буди на сред ноќ и да бара да игра, трето тешко да заспие. И мора да го поминат тој период на промени, вадење заби, преборање храна, спиење не спиење итн.
Мајки на машки дечиња како ги одвикнувате од пелени за мочање? Дали во седечка положба мочкаат или стои дете ,а мајка држи туле? @Мариаа. Твоето е машко,не знам друго поголемо чие е?
Не знаев каде да прашам па ајде тука. Мајки вие што имате ќеркички дали сте ги шишале лустер и кога? Јас имам 18 месечна ќерка ама ретко и е косичето па ми викаат да ја шишам лустер за како демек ќе и згустела косата ама јас се двоумам. Не сакам девојче без коса и ми е страв нем цело лето така да биде.
Ако има гени за густа коса ке има густа коса без шишање. Синко до сега 4 5 пати го носам да се шиша, густа му е и брзо му расте.
Немој. Тоа не е вистина. Не ја шишај, ќе и порасне и ќе се згусне. Мало е уште. И свекрва ми има три влакна на глава па не се шиша лустер за да и згусне. Мафни тамо глупи коментари.
Кемка ко че е немирен во сонот? И ние немирно спиеме и се врти кенка плаче и морам цице да дадам лудило ме фајча
Мојот стоејќи моча. Навечер пред да му сменам памперс ми бега и мочка на теписон, и секогаш стоејќи. Му купив едно писоарче, и му објаснувам не кај било туку таму да мочка, ама уште не го трефнал. Малечок е уште 14+ сме ние
мене ако ме прашуваш немој да ја стрижеш, не е вистина тоа. Види, сега и е ретко косичето кога има коса на главата, а колку бавно ќе и порасне ако ја истрижеш лустер. После мака ќе ти биде. Имам пријателка од Косово, овде во Германија она има три ќерки, најмалата и е скоро две години, и вели дека имало како некоја традиција у Косово и Албанија да ги стрижат малите деца, као да им се згуснела косата, и двапати го истрижа девојчето лустер, шо да ти кажам, не личеше воопшто на девојче. Цело време носеше бебето широки тракички или турбанчиња. Косата и е ретка. Едвај сега почна да фаќа мали репчиња, а две год ќе полни крај на Август. А баш сакам да прашам ако има мајки меѓу нас кои се Албанки дали ви е познато тоа, дали има ваква традиција или можеби од фамилија до фамилија е така.
@Sofi.ja јас имам и нокшир и адаптер, каде ќе сака да седне таму. Има деца што не сакаат воопшто нокшир па седнуваат веднаш на адаптер. пробај зошто да не, ако го фатиш за мочкање потоа пак по 3-4 часа и така ќе видиш пак дали ќе се измочка. Ќе стекнат навика полека полека