Да е фаза не верувам пошо како што кажав од старт одбива храна, што значи кога сите пробуваат вкусови и потоа стигнале на оброк, кај нас беше одбивање на храна до 8 месеци воопшто ништо, секој ден правење и секој ден грлање, па кај 8ммесеци знам точно оти на одмор зајаде банана и авокадо и тоаа беше се, додека не знаеше да се брани ќе и бутнев во уста и почнуваше да плачит, па после почна да плукат, па да мафтат со раце, па да бегат.. како што кажав до 14 месеци Нина немаше еден цеел оброк, почнавме со Б комплекс и се подобри, јас во принцип функционирам по правила, шо значи она има ред за спиење и кога да се јаде, понудено и е ама ќе ја фрли чинијата и бега, се крие. Стагнираше ептен и на кг, родена 3.650, на годината едвај со си алишта 8.500, сега на скоро 17 месеци е 9,500. Последниве 2-3 месеци јајт ама тоа е 5 лажички за ручек, вечера исто, појадокот е најдлаб 3 лажички, има денови не јади воопшто, а предходно сме било по 2 недели ни залак еден банана што обично не ја одбива. И предходно имам пишувано дека имсме проблеми со јадење ама сега барам совет како да проба нешто ново што не и е познатп, оти од непознато имаме трескање од земја и бегање ете под маса. Преку глава ми е банана, авокадо и компир да праам секој ден. За подоите, не е баш лесно со кратење на подои на дете кое одбива храна, нема врска што и е понудена она ја фрла, занимација тешко поши не ја интересира ништо повеќе од 3 минути, цртани не гледа, свират поточиња она ќе замеша со газето и толку. Вришти на цел глас да ја земам и да цица. Ептен имам проблем, а осудена е на мене 24/7. Излезени сме она ме тегнеее ми ја влечи блузата, јас ја доев во јавност и неам проблем ама мислам дека е голема и може да издржува без цицање, секако ако јаде ама она запнува и ако не и се даде цице крај. Ем што штрајкува со храна, уште да не и дадам да цица ептен ми е страшно. Зато прашувам, начин дали има без кратење на подој, да се намали млекото, по кратка постапка хаха
Не ги лупам,ни лани на 7-8 месеци кога имаше он тогаш узреаа не му ги лупев. Среќен роденден на кукличка Андреа Да биде здрава,жива ,весела и умна и да јаде од се по нешто
Ако сакаш да ја одбиеш, нема начин по кратка постапка да се смали млекото. Ако нема стимулација, нема да има ни млеко, не се надевај дека млекото само од себе ќе секне и детето туку така ќе престане да цица. Мораш да бидеш решителна кога ќе ја одбиваш, да пресечеш, готово и толку. Ако намалуваш подои, може во некоја ситуација пак да зголеми број на подои самата.
@Bubish26 а да пробаш со други по колоротни цртани ? Поточина и син ми веќе ги неќе ни пак други фестивали.
Јас не и давав да гледа цртани и сматрам дека нема потребА да се навлече на нив, песните и ги пуштам не за да ги гледа туку за да учи кроз нив, само она е природмо активно дете и тоа премногу и не ја фаќа место ни 2 минути, има своја фотења ама џабе хаха
Среќен роденден на Андреа,нека е жива и здрава и многу среќна. Супер е тортата среќно, ти уметница си била
Фала женски на честитките. Ке се подружиме уште во темава Да иславите сите родендени, па се селиме во постара група.
@srekice среќен најсреќен нека е ! @Bubish26 да претпоставив дека така и пушташ , истото го правев и јас , јадеше без никакви циркузи ама сега ми е побитно да е најаден, секако расти учи се. Има песнички за емитации за движења не е толку страшно. Ако најдеш начин без цртани најдобро е така , ама сепак пробај ти секако го контролираш времето поминато пред цртани
Ние сме најмали у генерација. Значи ме чекате сите мене на крај на август да напуниме 2 па после се селиме тугедр. Ми фали Фри да ми пише од поголемата тема дека веќе сме за таму.
Ние сме еве годинка и без песни не јадиме нема шанса.. Ама и учиме преку песничките.. Сжза една нед сме годинка.. Од песничките научи да прави шшшш демек ( молчи) ккако прави опилето, свирката на колите и мн работи а нај омилена ни е азбуката на биби.. Дури и кога завшри научи да вели,, па'' демек пушти пак.. Има 6 7 зборви со значење..
Како да збориш за мојава околу активност.... Има фотеља седи ја разместува седејки.... Цртани служат за на 3 секунди да менуваме инаку не ја интересираат... Од тв само песнички и песни како taki taki, yerusalema, waka waka за да врти со газот и да игра ама со спиењето сега и таа sleep regresion фаза ги фаќа што е на 18 м веројатно и од бебе што заспива во 20 спие до 7 со две будења од кои првото во 03 имам дете кое спие од 20 и 30 (ок) до 06 едвај и се будеи 3 пати барем а првиот пат е 00 и измеѓу кенква се превртува шта речи се тешам дека е период кој ке пројде како и секпј друг..... Инаку пријателка н малата сите јадења со банана плус за да јаде и ги даваше.... Не дека е добро не дека не знаеш сигурно до сега свашта си чула ама си велам може оваа чудесија уште не си ја пробала