Ne preku den. Mleko pie pred spienje vecerta i sabajle koga stane od spienje. Posle toa ima dorucok, uzinka, rucok, vecera i izmegu moze nekoja uzinka mala taka od strv deka saka no, problem mi e so sabajleto koga stane pie mleko i posle za dorucok. Treba da i go isklucam toa mleko i direkt dorucok da imame?
Да за сабајле мислев самото дете дава знаци дека се заситува од млекото и не сака доручек. Малата се буди и одма доручкува и тоа сама ми бара. И кај мене пред спиење пие млеко ама 150мл и во текот на ноќта уште еднаш и тоа не е од глад навика е.
Dobro znaci sabajle da go trgneme mlekoto. Pred spienje pie 210 ama znae i pomalce. Do skoro stanuvase navecer i mleko piese ama sega voda i davam, ispie celo sise i produze da spie, a nekogas ne ni stane
Мислам не ти треба тоа млеко сабајлечки мојата станува во рок од пола саат и двам доручек наваму натаму па шетме и додека шетаме обвено грицка крадтавичка или јаболко или интегрално грисини после си пдиме дома ависно колку грицнала јаде или не ужина па цица и спие п после дремката 1 саат добива ручек За топлово незз ни јас што правиме и се напрвиј вфукици на вртот од косичкта стегч ми вади одма н крај ке ја ишишам и готово
A so jade za dorucok? Samo toa nemam idea, za se dr imame raznovidno sekoj den. A vo vrska so zeskoto… so 3 stegaci sme site gi vade, samo na bluzka e i pa i e zesko i se pote.. ne znam kako ke se tera
Јајце, тост, кифлички, палачинки, мафини, вафли, овесни, лепче со абц, путер, џем, павлака, јуфки, тарана. Комбинирам со овошје и зеленчук ако оди појадокот и јогурт исто.
Прв и единствен, наредно во октомври ќе пробаме. Си играше, ама знаеше дека сме таму. Мислиш има шанса и за нас )) Ај белки
Тој ако не сакал да оди немало воопшто ни да влезе, ќе бил лепенка за тебе Нормално е, непознати луѓе, непозната околина. Ајде со среќа од октомври
Лани и купив од sport vision наочари околу 450денари беа црни такви како мачкински убави се,и тврда пластика неможе да ги скрши ги носеше ги лупаше ама ете ги читави се Да се редактирам еве најдов слика
Овес со банана и брусница Чоколино Просо со јаболко Палента цвекло јаболко Авокадо банана овес Ако правам кифлички може тоа со јогурт Тарана со сирење Леп со кисело млеко
Неуспешно нема абер да каже дека сака во вц. Сакав годинава да го одвикнам, летово, ама тешко изгледа ќе се чека до наредно...
И моево вода НИКАКО НЕ ПИЕ . Со се пробав , освен со лименка И правам чај од нане и мајчина душичка, помалку пивнува. Гледам повеќе на овошје да е. Да не дехидрира. Инаку користиме нокширче . А мајка ми и без пелени почна да ја остава, да не и жежи . Еве ја спие сега утоп мочки
@elenaklasik да си земеш од чико. Немаат споредба со другите. Баш се супер за детското лице, преубаво лежат на лице, меки се. Мојата од 8 месеци носи не излегува од дома без наочари. Имаме сменато 4-5 пара од чико според возраста, а и некое рало загинато И имав и од џамбо земено за 200 денари ама немаат споредба не ни и стојат на лице тврди се.
Да се надоврзам за наочарите, пред некој ден читав дека витаминот Д се апсорбира преку очите, а сите носиме наочари за сонце и било голема грешка Наочари за бебиња/деца јас не сум купувала како мали оти ги вадат, ги фрлаат, после 3,4 години колку толку ги носи, од аптека ги купувам, специјални за деца, никогаш од дуќан и ефтини , сепак за детски очиња се работи, јас за мене купувам квалитетни, а камоли за дете