На буткање. Во моментот кога ќе почнат да возат сами ова веќе нема да им биде интересно. Ќе треба мал точак да им се купи од искуство со син ми....
Една мала лажичка, најчесто со ручекот и го давам , поточно со зеленчук комбинирам ама можеш и со овошје (само не со млечн производ).
Кркумата ја ставате во варењето или отпосле. Јас денес и дадов и ставив откако ја изблендирав кашичката и тоа многуу малку, на врв на лажиче, незнаев колку може.
Отпосле, ставам една кафена лажичка и оставам неколку минути да одстои во храната, потоа и давам да јаде. Така имам слушнато дека наводно поголем ефект имало од копривата кога ќе одстоела неколку минтути во јадењето пред да се јаде. КОлку е точно не знам, но не сметам дека е нкоја грешка па затоа така практикувам да и ја давам.
Вусшност семето од коприва делува како што делува секој друг чај. Го ставаш во топла вода и го оставаш да отстои за да ги испушти сите хранливи состојки и железото. Јас најчесто во супа ставам на 2 пати прстофат. Откако ќе се свари супата ја тргам на страна, ставам семе и оставам да остине малку па му ја давам. На тој начин и зрнцата ги внесува. За во ладни каши не знам колку има ефект. Исто и во пилешко му ставам затоа што самото пилешко нели не е богато со железо. Пазам да не му давам семе од коприва во деновите кога има на мени телешко месо и супа од бујон од телешка коска. Син има и малку намалено железо па затоа и секој ден гледам на менито да има нешто што е обогатено со железо. Спанаќ, телешко, јајца, супа од бујон од телешка коска, семе од коприва.
Мајки кои сте запознаени со маските за 1ви април..дали сте сретнале маска БУФ-че ? Или идеја каде да побарам?
Мајки кажете некои додаток во исхраната (сируп или сл.) за апетит за 16 месечно дете, се со молење јадеме, ако не се молиме нема ни да јаде, само пиковит му давам со рибино масло ама пак нема некој ефект.
Незнам каде да прашам затоа овде ќе пишам на ќерками и излезе црвенило али сега веке викенд ке е докторката ќе работи дури во понеделник кажете ми што може да направам да и ставам нешто
Намачкај со оригинална павличева маст и после неколку часа види дали малце е повлечено.а дали е грапаво или како брунчиња можеби од памперс или влажни или пак од некои алистенца да не допирале од погруба страна?
Како брунчиња се и на некои делови само црвенило, и јас мислам дека се од влажните марамици бидејчи маш ми по грешка зел други влажни наместо оние кои ги користевме предходно. Она плачеше и ми викаше дека ја боли дудето кога да видам се е лом неможе да седи како да и ја намалам болката малку греота не може да спие сега
Измиј ја со млака камилица и земи афлодерм.Но немој мн да мачкаш.Колку да се смири денес и утре дур да појдете на лекар.Немој да ставаш ептен на интимниот дел(доколку имате таму) само околната регија.