Од каде купувате ромперс памучни? Окаиди и зара нема, се е купено, во Ваикики исто. Стварно не знам каде да најдам.
Ни јас не најдов, едни од зара има од лани кога пуштија попусти. Во ваикики имаше ама оставив да донесат нови и не донесоа.
лелеее Парадајс бич? јас бев заљубена од цел Тасос во оваа плажа,знам дека има и премногу други убави ама оваа ми остана во сеќавање дека е предолга и цело време има мини бранчиња Уживајтееее и со помин да е рачето
Каква капа, какви наочари. Тоа е пиштење, траскање од земја, заоѓање од плачење. За сандали па ич не сакам да зборам, нема продавница која не сме ја дигнале во воздух за да пробаме. Цело лето шета бос зошто не сака сандали. Не знам како да успеам да почне да ги носи сандалите.
Triteks se odlicni ako ti e za niz doma Lani iznakupiv se so tie bese Sega i jas nemam uste zemeno A ako sakas leneni mn dobri ima zra takvi fancy baska sega se i na popust
Еј јас да ви кажам само од овие најдов бројче од цел град. И топ му се погодија. На адидас се ,и за во вода се. Му се допаднаа и него, вчера пресреќен беше само се навалуваше да ги чепка и покажува
Да ве прашам дали користите нешто (autan на пр) како заштита за убод од инсекти или можеби нешто за каснато од инсекти? За тоа првото како заштита некако мене не ми фаќа умот. Нас како мали не мачкала мајка ми со аутан убаво се сеќавам ама како да ми имаше јак мирис. А за каснато го гледам малово на рачето има каснато како од комарец. Не се чешаше до сега,спие па ко ќе стане ќе видам како ќе биде. Ама не знам со што би го намачкала.
Има едно after nip јас го имам ама искрено незз дал е за маливе а врши работа за после убод Мојата има 2 3 угриза ма не се чеша пљ не ни мачкам А за заштите имам Mapez мн мириса па не и го ставам а верувам дека е добар пошто од миризбата и луге бегаат а не па комарци Јас пак со друга мака мачкате ли нешто кај вруќаници. И излегоа пред некој ден на вратчето под косата прво не се чешаше па нема гајле сега ја нервира се чеша па и се разскрвува и кенка.... Јас ја мијам со ладна вода и ставам од weleda што е за суво време пошто таа за лишајчето ни помогна.... Кортико не сакаѓ да и ставам тоа знаѓ дека одма ке помогне ама барам нешто поприродно има ли???
Има вирус некој кај децава? Два дена сме до тт која варира од 37.5 до 39. Давам сируп ефералган на 4ч, во 15ч и дадов сега мерам тт 39 стои. Бевме на педијатар прегледана во ред се и крвна слика окк. До кога со тт, мачно многу, омалаксана е..
Мајки што може да биде ова на ногата? Малиот беше со вруќници од жешкото и полека му се повлекоа, ама заедно со нив и ова му се појави на ногата горе.
Има вурис, синко го помина со температура 3 дена. Кај него помага ракија со вода, пола пола. Раце нозе и грб. Со лесно мајки.
Има,ќерка ми го пројде,3 дена темп,качуваше 39+\-,се средуваше со чепчиња на 8-9 часа.Сега е добра,сеуште има секрет но го исфрла полека со кивање или кашлање.
48 часа имаше малата тт и никако не спушти скрос до 37 со 5 и пак нагоре до 39 одеше. Секрет имаше една недела, крвна слика, брисеви се беше уредно.
Совет како да намалам тт? Освен сируп 38,8 стои... Ставив облоги на врат и чело Прееска бевме и со 40 темп па на болница ја намалија со масажа на телото со алкохол и вода..
Исто можеш и ти,разреди алкохол и вода. Матичната ме советуваше исцеден лимон да помешам со сода и со тоа да му го намачкам телото. На топли стапала(не ладни!) Можеш чорапчиња во оцет потопени да ставиш. Истуширај, расоблечи, проветри. Облоги мислам дека е подобро да ставиш под пазуви.
Душичка... пробај пак со масажа таква. Стави чорабчиња натопени во оцет. Раслечи ја. Менувај облоги кога ќе се вжештат. И кога ќе дојде време за сируп, стави и чепче ако сеуште е над 38.5 температура.
Може да те прашам за рачињата тоа што пиша. Можда си пишала некогаш, ама немам видено, извини. За што се работи?