Не знам како се добиваат ама не верувам дека може од вода од базен. И течна столица не е симптом за глисти ( бар така мислам не сум стручна). Да преку измет незнам можеби може и преку крвна слика, само кажи и на матичната дека си видела самата ќе ти предложи што треба да направите. Ама не оставај така
Се консултирав со матичната, рече во наредниве какања ако нема ништо нема, а два пати после тоа нема еве ништо, тоа можи и од некое јадење да е... Инаку преку изметот се испитувало во бактериолошко.. Јас некако уште не сум спокојна.. Иако видов на нет како изгледаат глисти, ова не беше такво тулу обично како во овошките бело.. Не знам, многу ми се собра и со тт не сакам да мислам на болниции
Глисти се испитуваат, така што со стакленце го лепиш на газето на малото, и тоа го носиш на испитување.
После првиот роденден бевме со температура,таман помина температурата почна дијареа давав проајф пробиотик и сируп ентерефорил ,па навечерта и повраќање завршивме на инекции
Нека си готви сам Шала на страна кај нас јас готвам за малата а свеки за нас ама и свеки готви несолено али јас немам проблем си посолувам
Нема ништо во наредниве каки.. Не знам тоа можи така ми се виде или не знам немам објаснување... И се среди и какањето е нормално мислсм нема пролив ништо се е нормално и тт е ок. Утре сме на контрола кај матичната. Ако има глисти ќе се покажеа и во наредниве каки, макар што нема врска јас тоа што го видов со глисти (видов на нет тие како изгледаат) ова можеби од некоја храна беше едното.
Се гледа и на газето ако има глисти, баш се видливи со голо око. Ама тоа ако знаеш како изгледаат. Симптоми на глисти се чести столици, чешање на анусот, слабеење и зголемен апетит.
Каква збрка ! Ајде реков белка да воведам !?!? Со подпечени макарони. Бебе 13 месеци е веќе да се сјуначам . И ете ти пликови се нафрла околу уста, на чело , на вратчето....ужас Купивме сируп аериус . По извесно време се смири црвенилото.
Обично велат дека се почнува со 1 цело јајце во кифли, мафини и сл., ќе изеде така многу мала количина белка. Колку јајца стави во макароните?
Зошто грешка ? Немој да го гледаш тоа така, оти на детето се треба да му дадеш да проба, како иначе ќе знаеш дека е алергично. Сега или на 3 години да му дадеш, ако е алергично и тогаш ќе појави пликови, добро е што сега навреме знаеш. Ич да не се с'клетисуваш, и да не си ставаш дека е твоја грешка, како родители нормално е да грешиме, не е нормално намерно акп го направиш да му биде лошо
Да прашам, дневна дремка кај 23 месечните деца колку време трае? Мислам кај секој е различно ама ме интересира. Кај нас се измести редот во секоја смисла одкако почнаа жештиниве т.е последниве 2 недели (пред тоа посвежо беше немавме проблем)