Здраво мамички сакам да ве прашам какви житарки им давате на вашите деца?мојата е 16 месеци мајка ми гледала некоја емисија за исхраната на децата и докторката кажала да се даваат житарки на децата но не запаметила кои.
jas davam po 2 kapki. inaku sme 14.5 m. Ortopedot ni spomna da pocneme so ribino maslo, no vo apteka mi rekoa deka ne se dava vo topli meseci.. i sega sum zbuneta..
Продолжи со капките до 18 месеци, јас така направив. Точно дека не се даваат во летни месеци, меѓутоа кај бебиња и деца до 18 месеци се пожелни. Мене така ми препорачаа и педијатар и ортопед. Рибино масло подоцна. Еве јас на син ми зимата му давав рибино масло, сега му давам Пливит Д3, не секој ден. Инаку до 4.5 години со капките теравме, не сакаше од маслото ни да помириса, камоли да го пие.
Јас му менувам секој ден по една-две во појадокот и ручекот. Имам дома и овесни снегулки, спелта, гриз, киноа, амарант, просо, хељда, булгур, кускус, палента и мешавина на baby musli од ДМ.
Капките за нос од диво оригано по колку пати се ставаат? Во аптека ми рекоа 2x2 и не подолго од 4-5 дена. Во друга аптека ми рекоа 3x1 на ден. Вие што ги користоте како ги ставате?
jas stavam dva pati na den po edna kapka vo sekoja nozdra.Tie tie se na prirodna baza taka da ne igra golema uloga dali ke bidat edna ili dve kapki.Malce se ljuti i imaat miris da znaes
Фала ти Џој. Ги имам користено лани но заборавив како и колку. Тие ми беа од пред 1 година па затоа купив нови. За настинка може да ги користам така? Носето и е затнато малку...
За назогал немам слушнато. Секојдневно(одкако е родена) за чистење на носето користам солени капки. Да не претерувам?
Има многу сув секрет како корупки. Дише тешко и затоа и го чистев често. Сега стопли времево се бањаме секој ден па намалив со спрејот затоа што и се чисти од водата. Фала мн
Изгледа и оваа вечер нема да спиеме ние. Малава ми кенка не може да спие од носето. Освен капки од диво оригано не знам што друго да и дадам. Ставив кромит до нејзе но ништо не помага. Се мислам да го пратам мм до аптека да купи оперил капки но не знам колку ми е паметна идеава. Ако има некоја мама будна нека ме посоветува. Исцрпена сум веке и мозокот не ми работи...
Инаку оперилот не е за деца под две години.Мојата исто мн лошо спиеше.Затната беше.Исто ја инхалирав пред спиење,па почна да кива и со кивањето да вади еден тон секрет.Но кога заспа почна да се нервира,да се гуши,па го чеша носот стално-безвезе.
Мислев на ефедрини Џој, не ми тркнало во моментот затоа сум пишала оперил. Има зеленкасти мрсули и се мислам да не е бактерија. Ќе ја носам на педијатар денес. Ке патуваме на 22 април и же фаќа страв да не не и помине до тогаш.
И мојата оваа недела почна со кивање и мрсоли,и навечер едвај спие,диши со устата,цело време вадиме,еве сега и се намалија па и се затнува носот навечер и не сме спиени салам цела недела со мм,се буди со плачење од што неможе да диши убаво.Во понеделникот правевме брис од нос и грло,и има бактерија во носот стрептокока пнеумона и сега да видам со матичната дали ќе даде нешто. Има ли некој искуство со лечење,мада знам дека е доста честа кај децата од градинка и демек тешко се откоренувала