Здраво. На муабетот за одвикнување од цицање и ноќно спиење. Кај нас самиот престана да се буди ноќе, бинго! Дали имаше улога тоа што постепено му ги скратував, не знам, можеби, и денски што престана да цица, полесно беше, а можда и тоа влијаеше. Сега со еден подој, ухаа можам до прво одд. Инаку, инфо за кичмава. Откако не се будам да го кревам за цицање, веќе не ме боли, ок имам мала здрвеност како и обично, ама такви болки ко претходно - не. Кај вас како е?
Јас пак си имам, особено ако лежам на грб и после кога се вртам на страна ми се плачи. Не знам зошто олку...Почнав да вежбам па ќе видам како ќе биди.
До кај 12-13м имаше една или две зависи колку е уморен. Сега во последно време најчесто една од 3 саати. Ако шетаме подолго знае да дремне 40мин накај 18h.
Две дремки во тој период, тој насабајле многу малку издржуваше мислам мах 3 саати. Сега го ставивме на една, 15+ сме, иако гледам дека тој би сакал две. На нас ни е поедноставно да биде една.
И моево има 2 дремки , 13 месеци е. По саат ипол до два часа. И во 22ч заспана е . Навечер фиксно се буди за млеко... И без млеко пред секое заспивање не се можи. И штотуку јадена да е млеко мора.
Пишував и во друга тема , ама оваа ми е поактивна Подготвувам бебешка аптека за на одмор . Во дилема сум кој пробиотик да го купам , и имам давано biogaia првите 5-6 мес. Другарка ми го препорача "Normia m" а јас планирав Linex junior . И што да земам капсули или капки И антибиотик за сваки случај што да имам?
Една од кај 13-15ч Јас редовно давам пробиотик waya. Антибиотик еднаш пиеше кога имаше 40 тт, алмацин ни пиша матичната. Тоа секако педијатар треба да одобри.
Малата веќе три дена има течна столица ,жолтеникава, бело како топчиња по неа но денеска еве зелена она скроз зелено трева . Нема јадено ништо зелено. Давам пробиотик waya . После какање се вцрвенува газето. Дали ја фаќа некој вирус ,од што може да е оваа столица ваква?
@elenaklasik јас веќе 100% ја одбив веќе 5 дена не цица, 4 ноќи по ред не се буди воопшто навечер. Оддеднаш ја одбив инаку. А за кичмата, ако спијам на стомак , а обожавам така да спијам ме боли многу потоа кога ќе станам
Јас дојдов да ви кажам дека ви љубоморам на сите Дремка од 40мин 10мин плус од нормалното еве една недела и синока стана 5 пати. Фала сама ке се испратам @elenaklasik кичма? Не осекам дека ја имам. Кичма, грб, раце се ме боли.
Презаспивај го, малку му е 40 мин. Мојот исто на 30-40 се врти, може и да се разбуди, и го земам в раце и го нишкам. Обично презаспива. Некогаш е доволно само да му ја ставам мојата рака на рамо/грпче. До годината само по 30-40 мин спиеше после се подоправи