Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.679
    Допаѓања:
    2.159
    Мајки, знаете во колку вода се раствора бекутан мулти имуно? Не пишува....

2. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Во 100 мл чај и го давам или сок,4ти ден ги користиме

На lavinija28 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Филотеа

Филотеа Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    1.094
    Вчера бевме во тениското кај Александар Палас, убаво посвежичко беше, а има и простор со лулашки и тревник

На Nairobi88 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.913
    Допаѓања:
    1.685
    Мајки после колку време од проодување почнаа вашите деца даа одат така постабилно, поцврсто... Еве 13,5месеви..скоро цел медец оди постабилеен е од што беше. Но сеуште плетка нозе и многу брза, трча.. Кога сме дома. Убабо си оди, че се фати за маса, комодљ, стол и си оди ама не е уште стабилен

5. Enci201

Enci201 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2020
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    1.005
    Мислам дека така велат за да не дехидрира. Не можеш полека дневните да му ги прекинеш?

6. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Керками има нов левел на цицање.... Си цица па пушта па фаќа како да сака да ме лиже ме нервира утробата ми игра од нервоза во тие моменти.... Сакам да ја одбијам ама ме фаќа паника дека поради тиа ке ја изгубиме дневната дремка..... Пошто цица пред дневната дремка и заспива цицајки ( имаше период кога цицаше па се играше низ кревет па заспиваше сега не се врати на момент каде треба да се онесвести цицајки) и пред спиење вечер мора да цица (тука не заспива со цицање) и ноќта 1 до 2 пати..... Искрено веќе ми стана неубаво ова цицање нејзино не дека е многу ама изгубив мерак а она а треба да спие ЦИЦЕ вика
    Сакам веќе да ја одбијам и знам прво треба дневниот подој пред дремка да го тргнам па после и тој пред ноќно легнување ама ме фаќа страв дека ке вришти и никој не ја смирува сем мене кога вришти а јас немам веќе нерви......
    Си дојдов да се пожалам де

На rainbowmama, Chuchanov, elimkd и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. NewMama

NewMama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    1.234
    Допаѓања:
    3.081
    Ќе вришти ден,два,три па нема да вришти ,така е за се :D :hug:

На *malenavolena*87 и elimkd им се допаѓа ова.
  8. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.936
    Допаѓања:
    48.111
    Ахх леле кој стрес ќе биде за нас двајца тоа одбивање од цицање, веќе и мене ми е претешко, рацеве ме болат и стомак зошто е долг и тежок ми е а јас истоштена уште толку;( да се пожалам и јас

9. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.713
    Допаѓања:
    18.402
    Мене не ми е проблем самото цицање, уживам освен кога ке се штекне ноќе на титем ама тоа е ретко, дали 3 4 пати така зезал немирно да спие.

За одбивање уште се канам... Ке има плачки големи...

На NewMama му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Amore.Mio

Amore.Mio Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2021
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    761
    Јас го одбив прво со ноќните, веке 3 недели не му давам. Спие поубаво бидејќи предходно стануваше по 100пати, сега ако стане еднаш му давам водичка бидејќи вика цица, цица :D. Првите 2-3 денови беа проблем ама морав да издржам.

Инаку моето дете е доста темпераментно( немирно:D:D) и сум забележала дека ако дента не е многу активен(ако сме дома поголем дел од денот) спие поубаво, а ако сме излезени повеќе време по парк, базен и сл.се буди почесто.
    Дали сте приметиле и вие или само така ми се чини?

11. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    А нели плачеше за ноќните??? Пошто мојата кога се буди прево вика цице и се раскенкува :/ инаку за спиењето дека од дома помирно спие нормално е така.... Кога сте во парк меѓу луѓе и по гужви тоа е за нив доживување (не дека и за нас што се грижиме 24/7 за нив не е :)) и после си го преживуваат истото и сонуваат.... Мене ми се случи после супер поминат ден надвор вечерта заспа и во 5 сабајле се разбуди со хистерично плачење да не можам да ја смирам едвај после 20 минути се смири..... Знаеш и кога ке речат оваа ми го гледаше детето "ми го урочи" според мене тоа не постои туку некои деца едноставно реагираат бурно на работите што им се случуваат и потребно им е време да ги "сварат" истите.... Тоа не значи дека не треба да шетаат :)

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  12. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.613
    Допаѓања:
    1.137
    Тешко пробав со намалување ама не оди, страствен цицач е

13. Amore.Mio

Amore.Mio Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2021
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    761
    Повеќе се џасаше(што би рекле во нашиот крај:)) али со нишкање и водичка се смируваше. Денската дремка и навечер се со цицање али тоа сега за сега може да остане.

14. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.617
    Дали била цела ден дома( шо тоа не значи дека е помалку активна) или сме биле на базен, планина, море, лулашки, парк... Исто спие читај не спие :rofl:
    Има дечиња ако имаат пре активен ден се будат по често.

На Chuchanov му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Amore.Mio

Amore.Mio Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2021
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    761
    Леле не знам стварно, спие цели три четири ноќи и петата кога ќе се разбуди во шок сум. :D:D

16. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.936
    Допаѓања:
    48.111
    Јас денес одлучив никаде да не го шетам, чисто да видам дал ќе има разлика :lol:

На Chuchanov му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Amore.Mio

Amore.Mio Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2021
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    761

Јас некое време го пратам и приметив. Не дека не одиме никаде, цел ден дома не се седи, испаднати сме од прилика 2 саати (така се погодило, не дека гледам на саат). А овие денови татко ми е слободен и постојано го шета, само кога јаде и спие е дома и ме зеза навечер, се буди по 2-3 пати.

18. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.936
    Допаѓања:
    48.111
    Ја имам приметено кај моето ако е премалце спиен преку ден ноќите се ужас, не важи кај нас дека ќе спие ко топ демек слабо е спиен преку ден, а иначе има логика денот ако му е преактивен па да влијае тоа на сонот

На Amore.Mio му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.277
    Допаѓања:
    18.394
    @srekice @Bubish26 за кое тениско зборевте дека има активности за деца?
    Кај Борис или кај хотел Русија?

20. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.913
    Допаѓања:
    1.685
    И јас мисслам ако се многу активни лошо спијат... Преживуваат.. Сонуваат нз.. Навечер гледам да е смирен и да не се лигави т. С недавам даа го лигават баба и дедо.. Викам смирено пополека.