Ако сакаш воопшто да не се буди најдобро е да не и даваш воопшто ништо зошто ќе ти се буди потоа и за вода ете ако и даваш. Првите неколку дена ќе поплаче, ама ќе се навикне. Ова со искуство од двете деца
Мајки кажувајте спас за нејадач.. И тие неколку работи што ги јадеше престана ниту дома ниту во градинка јади. Во градинка јади само лебче некогаш лебче и салата Дома од домат краставичка кромид лук боровница рибизли аронија и млеко ништо друго, месо не јајце не.Е некогаш знае да касни и кашкавалче Незнам шо да давам ни за ручек ни за вечера веќе
На мојот му е многу интересна макарони да јаде, му ги полнам со мевце исечкано и некој намаз. Малку одзема време додека да ги наполнам, ама јаде сам. Јас си мијам садови. Или исто револуција се направи со лепче намачкано со путер и кашкавал или путер и мед и исечкано на коцки. Му бројам до пет коцки, и му ставам на хранилка.
21м е уште пие еднаш во текот на ноќта јас уште се немам решено да не давам затоа што само на тоа будење презаспива одма( иначе се буди по сто пати и од шо немам сила давам за да поспијам малце) Кога ке се решам да не давам не би давала ни вода затоа шо и тоа ке премине во навика.
Време е да се решиме, нема никаква придобивка веќе од ноќното ад, млечни доволно внесуваме во оброците (кои сеуште ги блемдираме). Мислам дека само оптеретување на желудникот им е ова ноќно ад .. 2-3 ноќи ќе ризикувам од вечерва, па ќе видам шта буде
Да се јавам и јас со ново изненадување.... Намаливме на 2 до 3 подоја.... Пред две вечери и реков дека цицето е за малецки дека она е голема дека сме го дале на пилето да расте и си заспа сама (со мене до неа низ муабет и со песничка) вчера исто..... Се надевам ке продолжи.... Ни остана цицање пред дневна дремка и ноќта пти се буди 1 или 2 пати..... Се надевам дека кроз 2 месеца полека и овие ке успееме да ги тргнеме без терори.... Со лесно на сите што сте на оваа мисија
За јадење јаде сам и дома и во градинка ама ги јаде тие неколку работи друго не сака ни да проба или ако проба плука и вика неќам
Невозможна мисија за нас да се разбереме со него додуша денски не ме влечи само еднаш цица за дневна дремка ама ноќите ме тероризира колку месеци е?
Мојов од кога не цица веќе многу е вода распијан. Навечер станува секако 2,3 пати, станува како со плачки, седнува и знае дека му давам вода-пие ,па одма цуцето и на спиење . Спие многу немирно, цели кругови врти во креветчето ама најмногу ме нервира што пред да пие вода мора да биди со плачки.
Навика им е ништо друго. Далеку се од гладни солиден јадач е малата. И да прекинам ад знам дека нема да има промена во спиење
Наскоро почнуваме во градинка, ми рекоа да донесам обувки/топлинки, каде може да купам такво нешто? Ваљда треба потенки зашто е лето. И пелени носите секој ден или неделно/месечно? Како е попаметно? Ми рекоа и чашка за вода да му донесам и 2/3 пара комплет облека. Друго нешто што ставате во ранче?
Зошто топлинки на овие температури? Прашај ги пак, да не мислат за понатака. Колку и да се тенки пак ќе му зовријат нозете. Јас памперс купував пакет како за дома и го оставав, кога ќе снема ќе кажат, поедноставно ми беше така да не се случи да заборавам да ставам во брзање.
Јас му имам вакви пратено кожни се и не ја потат ногата имамр исти и за дома ги носи и лето и зимо. Ги земав од Hippo.mk Ранчето го спремам за цела недела ставам 3-4 комплетчиња пакетче влажни кутија павловичева и 10 пелени. Шишенце вода секојдневно носиме. Нечистите или испотени алишта ни ги враќаат одма истата ден.
Хеј луѓе, синчето имаше пролив. Завчера какаше едно 5-6 пати, и малку му се вцрве газето. Не знам дали тоа е потпарено газе. Ставав судокрем и после некое време го мијам, ама ништо не се случува. Исто си е. Што да правам? Крема обична (Павловичева) да ставам или не? Поздрав
Миј го со млака вода, не ставај пелени. Јас го оставам на гаќички скоро цел ден, повремено го носам на мочање и мачкам само со Веледа досега ни помогнала. Е сега кај твоето може од проливот поцрвено да е, па да треба нешто друго. Пробај павловичева ништо не губиш ама мислам судокрем повеќе би требало да помогне.
јас го одмивам со еуцерин сапунче.. На нас многу ни помага.. Неможи од одма ама прееку ноќта о утредента нема ништо.. А пошто ежешко ставам пудра на freezyderm...
Мене најмн ми помага веледа кремата со цинк. Одмивање па веледа за два дена нема ништо. Поскапа е ама трае.