Не е многу касно втората дремка 8 саати е бидено будно детето што е многу, моето на таа возраст на 4 саати заспиваше
Зависи од дете до дете мојата кога имапе премин втората мн тешко ја заспиваше.... А беше баш периодот околу 13 месеци..... Од кога прејдовме на 1 мн е подобра.... Има денови и кризи ама генерално спие од 21 и 30 до 7 и 30 па од 12 и 30 до кај 15.....ама ова не е од почеток кога останавме на една дремка.... Прво беше 1 саат па саат и 20 па така си наголемуваше сама Да се редактирам од втора дремка до легнување треба да има 5ипол до 6 саати макс.... Да е детето поспано но не преуморно
Па да вториот ден бевме на доктор и гради беа чисти, се надевам дека останало така. Тој е подобар вака па претпоставувам не спуштило надолу. Фала за советот мајка
Бевме на др, крвна+црп добра, не покажа вирус/бактерија. Сега уште мокрача да видиме. Не ни дадоја антибиотик, само сируп/чепче ако има тт, пробиотик, вит ц и течности. Можи е до запчиња, ќе видиме....
Иста песна е и кај нас, како јас да сум го пишувала ова. Исто 13 месеци сме и ние. Се тешам дека е период и дека ќе помине. Секоја вечер е така а утредента не можам да ја разбудам за градинка а таму пак е нервозна, плаче и заспива ептен рано.
Мајки од кога се дава јајце од потполошка (перпелица)? На кој начин го приготвувате и колку често се дава? И од каде купувате?
Дали е можно детето да има болка во стомакот а да не плаче, да трпи? Веќе некое време се допира во пределот на папочето. Во почетокот си го допираше и му беше интересно но сега почна да налега на стомачето и тоа доста често. Кога го прашувам дали го боли, не ми кажува ништо. Додуша и не зборува којнае колку, година и 5 месеци наполни.
Јас сега почнав да и давам, 16 месеци има и го давам свежо наутро во овошната каша, не го осеќа воопшто.
Ммм јас од старт вака пробав и ми успеа, за друго што знам во што би можело. Во ручекот на пример? Палента?
Денес веќе е подобар. На доктор бевме, крвна слика добра, на гради нема ништо, грлце малку црвено. А не кашла, не кива,не се мрсулави...Па ќе видиме ..Туку, од што не јадеше деновиве како ослабен ми е ..
Мајки, малиов стана со мн плачење, има како црвени точки по лицето а на др место не. Што може да е? Далинод плачење или? Ова е по температурата, ама денес цел немаше...
Препорака за пробиотски капки за деца? И давам секој ден бидејќи уште имаме проблеми со какањето, користевме едни на Intermed biolact start , но бидејќи ги нема во Мк, се мислам помеѓу Recol pico или waya d3 капките.