Не мислам дека е нешто што можеш да го научиш, ставај му пред него ќе си почне само. @RAK91 навечер спие 11 часа а преку ден 2 часа
Е мојот од 9 вечер до 6 сабајле, значи 9 часа и преку ден едваааај 2 часа. @crazylady ставај му вилушка кога јаде и боцни му, па дај му ја во рака, потоа сам ќе боцка.
Пошто премина на една дремка ќе почне да ги наголемува дневните дремки, ист случај и кај нас беше, и ние отприлика две недели веќе тераме со една дремка
Истиот ден кога се дигнала тт или следниот ден утрото. Релевантна крвна слика најрано се прави после 24 часа од покачувањето на тт, а и тоа може да биде рано, зависи од ситуацијата. Ама ок, нема што да те премислувам јас ако ти си убедена дека температурата е од забите.
6тиот ден го однесов на крвна слика пошто педијатарот рече минимум 5 дена за како што викаш релевантна крвна слика да покаже.Башка јас сум жив пример како бебе со секој заб сум кревала температура.Невозможно е баш кога сум вадела заби да имало вирус или бактерија.
А ти провериле во тие моменти крвна слика или брис за да видат дали си имала настинка или бактерија? Мојот педијатар вели дека од заби вадење не се качува тт. Можеби нешто до 37.5, што не се ни смета за тт.
Majki, skoro eden mesec sme so nastinka, kaslame so slajmovi sme, bebuska e 14 meseci, vodeno na pedijatar so sekakvi terapii,inhalacii, dodeka trae terapijata dobri sme, koga zavrsime posle nekolku dena pak se vraka kaslicata. Nesto na prirodna baza ili na vas sto vi e pomognalo u isflanje slajm, ne znam veke sto da napravam.
Крвна слика направете, црп и брисеви од нос и грло, можеби е бактерија која треба да се лечи соодветно, вака само се замачкува штом трае цел месец. Каква терапија имавте?
fala ti na odg. Sekako utre sme pak na pedijatar, mislev nesto na prirodna baza za da i oleknam barem malku oti koga kasla zadavuvat ja slajmovite.. ♀️
Јас користам едни сирупи 100% природни, ги има во Бугарија, едниот е за нсмалување на секретот од нос се вика Септилин, а другиот за секаква кашлица Коф сируп. Мојата е 17 месеци скоро и овие сирупи многу и помагаат и само тоа и давам, моментално е пак со носе полно и од денес почнав да и давам од сирупите. Се даваат и како превентива, не мора само кога е болно детето. Нам лично многу ни помагаат и на двете деца испробано
Секој педијатар различно кажува.Пола фамилија ми се доктори, кој стоматолог, кој специјалисти по Америка што се 100 пати поучени од нашите доктори сите што ми кажаа дека од самиот притисок врз непцето се крева тт.Ако имал син ми бактерија или ке кашлал, кивал, нос ќе му течело и сл.Башка насекаде по интернет пишува благо покачена тт кога растат заби односно не повисока од 38.И ок е више немам намера да се објаснувам ти си знаеш во што ќе веруваш
Исто и мојот педијатар ми има кажано дека температура ,пролив и слично не се добива од вадењето на заби, но поврзано е од причина што непцето им се отвора и баш е тоа како рана па од што се чепкаат со прстите и пикаат се во уста може да накачат бактерија па затоа се јавува температура или пролив