За однесувањето: вришти ако не е по негово(ама кратко му трае), знае кога се лути да ја потчукни главата од нешто (и тоа пробува да види дали го боли а се има и убаво акнато на чош од стаклото на мало масиче), некои работи како за инает да ги повторува. Се гали многу ама ме корни за коса, ме влечи во него и прави "оооо" како за галење и нежност Ама во последно време не' шлака со раката по лице (ова како дел од галењето) и сакам да го одучам некако
Ние уште по болници. Чекаме резултат од крв. И зедоа од прсте, незнам дали проверуваат црп. Докторот рече грлото малку црвено
Исто и мојот кога не му дозволувам нешто си ја удира главата од кревет па му зборувам дек не треба така му го одвлекувам со нешто друго вниманието за да се смири
lele kazuvajte sto da pravam bratucedka mi mi ostavi da i cuvam deteto uste 2 meseca ke polni 2 godini , se zanesov na foruot nesto nego ni primetiv koga otislo do kupatilo , e vrati so sapunot vo usta jadel od sapunot da go nosam li na doktor ? ko to go gledam nisto ne mu e ama neznam sto da pravam
Зошто гледате на грамажа? Од старт не сум мерела никогаш, знаеш од прилика колку јаде на оброк води се по тоа. @999 дете или гледаш или воопшто не се согласувај да го чуваш. Веке е направена белата ке и се јавиш на мајката и одма на лекар.
Ние го поминавме вирусот со многу висока температура, некаде 7 дена држи,давај електролити обавезно, нека поминува побрзо.
Какви се тие електролити? Ништо не ми спомна матичниот. Ниту црп не проверуваат тука. Мора во некој друг град. Покачените бели зрнца демек биле заради грлото. 39 има температура откако дојдовме дома
Јас давав сируп блокмакс и електролити од Зегин - Орс како шумливи таблети се ,давај обавезно да не дехидрира мојот се разболе неколку дена пред да наполни 12 месеци ,колку има твоето? 4 дена го држев без антибиотик на крај морав да дадам не поминуваше никако,првите 3 дена мислам се најстрашни со многу температура 39,2;39,6 и нагоре од 4ти падна на 38,4 ама и тоа е многу.
Скоро 17 месеци сме. Ни препиша и нас антибиотик ко-алмацин двапати по 2мл. И дадов веднаш штом дојдовме но температурата сега почна да паѓа кога дадов парацетамол сируп. Малку ми е страв за тој антибиотикот но од друга страна уште пострашна ми е таа температура над 38 а камо ли 39. Каков антибиотик даваше ?
Тримоксазол 5мл два пати на ден, имаше мојот 39,8 најмногу. Не се плаши ќе помине,давај течности нуди да јаде и ќе помине.
Финта некоја за инхалатор да прифати? Урла уште кога ќе го види,а мора да се инхалира, направи опструкција. Налет веќе градинкава.
Па незнам, досега немам давано така посилен лек затоа ми е страв. Еве пак и дадов сега пред спиење. Пак е топла и осеќам дека ќе имаме пак бурна ноќ....