Трпение имам јас,но не сакам да го гледам како плаче,а не е такво дете. За поврќањето да,многу му е насобран шлајмот во грло,лаком е,јаде јаде и кога ќе му засмета повраќа,но ова се случува наутро(насобран шлајм од ноќта),и еднаш-два пати во текот на денот,и после пак бара да јаде . Се си мислам раздразливоста е затоа што му кажуваме дека веќе е голем за цице,дека веќе цице ја боли мама,и секогаш кога почне да плаче,бара цице. Премногу е поврзан за мене,еве скоро две годинки на никој не е оставен,затоа си викам е ваков. Фала ти.
@LaDyDoLl можно е мила и да е ради цицето Пробајте во такви моменти најдете му занимација, одвлекување внимание е секогаш лек. Кај нас помага пуштање нов цртан филм, копање по играчките да се најде некоја подзаборавена играчка (и се радува како да е нова), цртање на хартија...
Леле женски ќе пукнам,незнам кај да си олеснам,ми се плаче,нели пишав имаше тт,па се раскашла и имапе наод на плуќа малку и правевме инхалации и антибиотик и за два дена како нова се среди си поткашлуваше влажно нели ама многу ретко,апетитот беше катастрофа,па почна по малку да јаде,за пак овие денови да одбива,едвај со молење јади,пет лажички и толку,вчера не ни руча,се научила на се вика "не" и не,уште една четворка и остана да излезе може и од тоа да е,а од вчера поручек се раскашла пак ама онака сува кашлица,често кашла,не дава ништо да и дадеш.После секако сме на контрола па ќе видеме што и како е,дајте некој лек за сува кашлица,многу ме плаши,малку се исплашив дека касна две зрнца леблебија и едното го плукна а другото го голтна и незнам дали од тоа се раскашла,ќе си пукнам на сто ума сум
Може да ја загребало на грленце од леплебијата затоа се закашлала.А за апетитит и мојов исто третата четворка пробиена но не целосно плус кашла со шлај затнат нос,де растечен со јадењето војна водиме.А пиењето шуруп ни е научна фантастика.Почнува трета светска војна додека се испие.И после толку плачење и напрегање после ќе исповрати и џабе сум го малтретирала.Само со помин нека е,се надевам дека ќе осдрават побрзо.
Леле исто Тинче,и кај неа набрекната е долната лево,и исто беше и за долната десно,а горе тие не ни приметив кога излегоа,и мојава почна да не сака да пие сируп,па и маџун и мед ми одбива мисли дека е сирупот,јас со шприц ја легнувам и малку по малку,се буни ама мора
Majki dali moze nekoj sovet da mi kazete.... Vaka denes moeto dete imase proliv i celoto gaze mu e vcrveneto.Nekoja krema najefikasna protiv crvenilo,a za prolivot utre ke odime na pedijatar. Blagodaram
Камилица чај и прибиотик за течната столица. Изнивај го на секое соблакање или од чајот на памукче и забришувај.
Taka i pravam go izmivam na sekoe i pampers menuvam na 2 saati ama nema podobruvanje.Utre odime na pedijatar najdobro da se konsultirame.Sepak fala.
Zdravo majki Sinceto ima 13m, do sega ne bil nikogas nastinat, ni bolen. Od vcera kiva, nos tece, a vcera vecerta i sabajlevo go ispovrati celo mleko. Vesel e kako nisto da ne mu e, malku tesko samo spiese deka nemoze da disi na noseto. Pa neznam dali sme za na lekar ili kje si pomine ova samo, dali mozam da dadam nesto za da sprecam dorazboluvanje?
Ние сме помали за групава ама да ти кажам ние што правевме кога беше настинат и затнат. Во носето шприцај физиолошки (конкретно јас септо аква користам), кај нас многу помагаа и инхалации со физиолошки. Можете и солени купки да правите однисно во кадичката со вода една голема лажица морска сол стави. Он нека седи во неа дур го бањаш и после само исплакни го со чиста вода. Следи ситуација и најпаметно по мене е утре кај матичниот да го однесеш да си го прегледа.
Иста мака имаме и ние, еве веќе 3 дена. Јас ставам спреј синомарин и влечам со носе фрида, фала му на господ подобра е. Мој совет ти е да му ги вадиш со пумпица за да не му се слеваат на плуќа.
Vcera go izbanjav so solena voda i prestanaa da mu se prelivaat nadvor, inaku mrsuli do brada bese. Mu vadev i so pumpicata ama ne se vlece bas mnogu, zatnato e gore noseto ubavo, a stavav i sprej. A inaku povrakja cat pat mnogu e gadliv valjda, eve go pak mi povrati od mlekceto... A vesel si e vaka, ne lici na nastinat, pa vikam zabce nekoe da ne e, zasto mn golema pauza od zabi napravi oa vreme e mislam da prodolzi da gi vadi
И јас не ја однесов на лекар , се надевам дека се тројките. Денес е подобра, и ќерка ми е весела ама носот како чешма и течеше. А и време во е лудило еден ден топло, три дена врне, јас настинав не па децата.
Ти повраќа поради секретот од носот што му се слева, не е само млеко тоа, шлајмови се. Колку повеќе млеко даваш, толку повеќе секрет ќе се создава. Инхалирај, купка со морска сол, солени капки и ако треба аспирација. Дај чајче од бел слез да исфрли дополнително се што се создава. Витамин Ц, повеќе течности и тоа е тоа.
Мајки деновиве ќе тргнеме во градинка. Никогаш не сум давала нешто за имунитет,немало потреба. Си пие секое утро мултивитамински цеден домашен сок(портокал,лимон,морков,јаболко,цитрон,аронија,банана,киви...). Дали давате,сте дале нешто превентивно демек нели у градинка ќе појде...Искуство,мислење,совет?! П.С.Не знам дали праксава за соков ќе биде изводлива во иднина, па затоа прашувам.
Јaс и дaвaм секoе сaбaјле мaџун и витaмин ц кaпки,некoгaш и мед,зaвиси штo имaм,a сo сoкчетo бсш убaвo мoжеш дa си прoдoлжиш
Леле мајки помош ќе полудеам веќе психички неможам да издржам. Ќерка ми ептен има некои навики пред сва месеци оочна хистерично да плаче ако нешто не и е по ќејф. Вреска се, урла рика плаче а цикањето ме удира дирек во глава. Плус многу тепа шамари на сите страни летат ако не и е нешто по ќејфоѕ. Има лоша навика да фрла се што и дојде при рака. Неможам веќе да се контролирам и комшиите ми имат тропано под нас што живеат дека многу вреска кога плаче. Не знам како да се однесувам. Период ли е што ли е немам појма. Ја одбив пред десет дена, со одбивањето супер поминавме. На градинка оди ама секое сабајле и таму плаче на одење ,ама ајде не ми е тоа толку проблем. Сте имале ли ваква или слична ситуација како нашата?? Како сте го препродиле овој период?? Јас сакам да ја оставам да си вреска и да види дека не и обрнувам внимание ама неможам ради комшиите , којзнае што ќе помислат. Имаме 26 месеци. Иначе така си е весела расположена игре, спие, јаде, пие, најнормално ама ако се расплаче тогаш е проблем.