И ние сме со тт еве веќе два дена и уше затнато. Спие гол по памперс и со тетра само покриен. Исто како Јана кога се ладни нозете значи ќе качува уште и му облекувам чорапи. @srce-9 и кај нас тт не се симнува спасо го најдов во чепче неофен многу побрзо ја спушта тт и епомалку мачно за него. Сируп кога му давав обавезно повраќаше и многу споро ја спаѓа тт и тоа само 4часа
Ние од синоќа немаме температура, спиевме супер. Од утрово добра беше но после спиење кого и да види непознат вришти нон стоп плаче и бега. Се исплаши од вчера од докторите. Предмалку и ми поврати и еве ја цело време кенка. Далј ја боли мешето незнам...аман веќе
А дали јади нешто? Ние два дена сме само на млеко Денес 30гр павлака и краставица неколку крукчина И само вода, млеко, чај и супата бистра ја ицедив низ газа и во шише му ја ставивда пие и електролити што давам
@elimkd мојот не пие,ама можеш да даваш слободно. Од млечни производи најздраво е јогурт или кисело млеко, сирење и т.н Млекото само по себе не е препорачливо толку, поздраво е козјото во секој случај . Ако ти пие давај, камо мојот да пиеше
Изеде утрово палента со јаболко и праска. А прееска давав брокула,компир, морков и тиквица. Е ја цело време плаче несака да цица.
Млекото го заситува и затоа не ти јаде. Исфрли го млекото, може јогурт или кисело млеко, ама тетрапак не би давала. Ќе пребира, да, ама децата што пијат млеко во големи количини одбиваат јадење поради млекото што ги заситува.
Млеко благо пие само еднаш во денот, за доручек или вечера... во некоја комбинација Чисто не сака да ми го пие
Изгледа добро го закачила вирусот. Повраќаше неколку пати и тоа обилно и плаче цело време, поврати и во кола. Моравме да ја носиме на дежурен. Ја избоцкаа 10 пати додека да и вклучат инфузија, дехидрирана била. Само што се враќаме од болница ,поврати пак во кола а еве ја и сега уште еднаш. Тоа што исцица се поврати. Незнам што ќе правиме ноќва и како ќе поминеме. Дајте нешто што помага при повраќање да купиме утре, сега ниту една аптека не работи.
Zdravo , imam kerka za nekoj den 13 meseci, seuste nemame zabi , bevme na lekar oti kaslase po malku , ni dadoa cefaleksin i rekoa deka crveno i e grloto , denes utrovo koga se razbudi dolnata usna i bese crevena i kako rasparcena i bese , cel den kenkava bez temperatura , megu toa pred malku mi pokaci 38.4 i dadov paracetamol , i se simna a gledam deka vnatre vo ustata eden naprred i dva vo sredina , se gleda belo i oteceno , i nonstop se ligavi sega ne znam dali e nastinka ili od zabite ?
Детенцето како што и сама пиша кашла, има црвено грло тоа е настинка, а запчињата само се погодиле во моментот. Со лесно и брзо оздравување
Добар ден мајки Како ги одвикнавте малите од цицање; мојот кога ќе ме види сам се мести да цица; ми прави финти ; од сред јадење станува и се мести да цица ? Млеко не сака да пие ; сакав есенва да го одвикнам ама не знам како ; дај кажете некој совет барем да почниме да намалуваме подој ; ако не му дадам ќе фрла се ќе вика; ептен е размазен. Пишав овде бидејќи ова тема е попосетена.
Здраво, Имам ќеркичка на 15 месеци и веќе има 12 запчиња. Ме интересира кога сте почнале да ги четкате запчињата и препорачајте ми четка и паста за заби кои се покажале најдобри кај вас. Убав ден на сите
јас почнав со нокните подои,и давам сок кога се будии и продолжува но тешко ми е за денските незнам како по цел ден е со мене
Од првите кога излегоа,на 5 месеци,само со силиконски напрсток,а нешто подоцна почнав и со четкa Curaprox junior и паста Elmex.