А колку има обично? Мојот откако е роден има 4-6 дневно, ми рекоа брз метаболизам. Да не јадела нешто што олеснува какање?
Една до две,а некогаш и на двата дена. Нее тоа ме чуди од бисквити и банана живее,спарена е Заспа без да цица(од сношти од 9 нема цицано),за мене потешко но се ближи крајот на мојот доенички стаж
Здраво, мајки најпрво да ве поздравам и да ве прашам за совет -наполнивме година уште цицаме морам да го одбијам бидејки имам проблем со заб -со какво млеко може да продолжам дали ад или тетрапак -цицаме на секое заспивање два пати во ден и навечер станува еден, два пати -имаме воведено доручек ручек вечера и ужинки
Јас кога сакав да го одбивам околу годината, педијатарот ми рече доколку конзумира млечни производи нема потреба да пие никакво млеко. Особено тој ноќниот подој што сте го имале вие,сосем е непотребен после 5тиот месец,според нашиот педијатар. За заспивање ќе најдеш друг метод. Инаку јас поправав заб и во бременост и додека доев.
Апчиња за престататок на млеко матичниот генеколог ли ги дава?градата ми е голема а едвај 30 мл одмолзив за да се олеснам Хормоните ми се хаос
Здраво женски, ме интересира што се прави кога детето ќе прооди? Дали треба благо нешто да се почасти или како? Јас нешто си замислив да нарачам кутии со колаче во вид на стапалка и уште нешто и да ги дадам на најблиските. Дали знаете некој што прави такви нешта?
Да, матичниот гинеколог ги препишува тие апчиња и јас ги пиев за прекин на млекото. Тие апчиња се пијаат по шема, пиев два вида апчиња, едните ко-алмацин, а другите не ми текнува името Едит: ми текна бромергон се викаа другите @Butterfly1107 ти ги препорачувам Бајка, најдобри путер колачиња и за изглед и за вкус, испробано
Се замесуваат постапалки, сега се чести и колачиња во форма на стапало. Има многу што прават такви путер колачиња, како и за прво запче, да не правам реклами, на пример top cookies ми се многу убави на изглед, но немам нарачано.
Градата ти е голема зошто вадиш многу млеко. Треба да се одмолзеш малку колку да ти олесни,а не да влечеш за да ја испразниш целата. Така испраќаш информација дека треба телото да создаде нова количина и пак ќе ти се наполни. Масирај под туш со топла вода,со кружни движења и одмолзи малку.
Намалив и со течности,сабајлето ништо не извади пумпата а осеќам болка,може 15 мин влечев после работа пак ќе пробам
Јас ги земав достинекс матичиниот ми кажа само како да ги пијам овие не одат на рецепта али немат многу нус појави како другите. Градире ги одмолзуваш само кога ќе осетиш дека се тешки по можнос со рака ако не те боли 15мин до пумпа е многу време и да се затнало некое канаалче со тоа сепак стимулираш млеко, чај од жалфие ќе пиеш, течности ќе намалиш, врзи се со тетра или некој мал прслук носи. Мене ништо од ова не ми помогна ради што имав многу млеко и неможев да се малтретирам и зедов апчина за 3дена прекина млекото лесни гради све океј
Мајки што мислите за готвење со млеко во тетрапак? Или подобра варијанта е готвење со растително млеко?
А со какво иначе би зготвиле? Трајно не,ама свежо тетрапак во фрижидер што стои да. Јогурт и ферментирани производи се секако најдобар избор за внес на млечна храна,ама да се зготви гриз,тарана,сутлијач,сос некаков..не гледам проблем.Се гледа на млекото ко најголемо зло да е..
Мајки физиотерапевт во групава дали имаме? Детее ее 14 ммес овие 3 4 дена куцка, накривува кај стспалото... Даали имсс згазнсто нешто лошо ссо ногаата, дсли воспаление на мускули, грч... Друго не ми паѓа на ум.. Се олашам да не е повреда некоја... Зато барам искусен... Ќе звонам после на ортопед да видам што ќе кажи.. Ама си виикам ако р повреда ќе плачи.. Нема даа сака да одди.. А тој оди, клекнува, мрдљ нозете... Се исолашив
Читам дека повеќето мајки готват со бадемово, соино, оризово , овесно.. не знам што е подобра варијанта
А на пример што готвиш со млеко? Јас освен во палачинки што ставам малку, ништо друго не правам со млеко. Житариците сите со јогурт му ги правам дека и јас не пијам млеко, па навика.
Јас му правам плазма и гриз со домашно кравјо млеко купуваме ама ако нема му правам и со тетрапак не сме имале проблем до сега