Здраво на сите, ние стасавме до тука Многу немирно ми спие бебе, се врти во креветче се буди сам. Дали преживува се што гледа преку ден..како и да е му земав сируп Калма Б. Ме интересира дали некој го користи и дали можам во млекцето да му ставам пред спиење, да не се губи ефектот
Имало настинка скоро, гнојна ангина или слично? Ортопед нека направи преглед да исклучи излив во колкче, и трудете се да одмора повеќе.
Здраво на сите, кажете ми како се справувате кога одите на гости и ви даваат парче раванија. Давате или не давате на дете? Што со другите луѓе кои јадат, детето гледа се тегне да земе... Ете на пример ние со свекорот и свекрвата бевме кај тетка на детето, и без да праша даде на сите, и нормално јас одма реков јас не,за да го однесе. Ама свекорот и свекрвата си сакаа. И тетката вика па дајте му, ај не е проблем една трошка да касне, ама тоа нема да сопре да бара. И веројатно ќе ја изведе цела, а тоа е прееемнгу. Јас не можам да замислам да му дадам толку благо на 17 месечно дете
Тие бараат сега се.. Јас му давам за да нне гледа. Иначе дома да му давам не... Мало ми е уште да јади се и сешто
Не те разбирам со шо да се справам? Детето е наше ако сме решиле дека нема да јаде се и свашта нема да јаде и точка.
I mojata spie mnogu nemirno, se vrti na site strani i se budi ama taka e kaj mnogu. nemam pomisleno za sirup,sto ima vo nego? Mislam deka ova e normalno, ne znam zosto da se dava sirup za smiruvanje
Е па тогаш ќе му дадеш ќе пресечип мало парче и ќе му дадеш како на голем , домаќините ќе ги замолиш да го тргнат да не гледа веќе детето. Кажи дека дома пред да дојдете изело еден куп благо и затоа не сакаш сега да му даваш големо парче и нема да те задеваат. На крај краева има многу поштетни работи околу нас од парче раванија.
Па не е нормално, се буди сабајле уморен и нервозен. И мене ме буди, до 5.30 4 пати станата...сирупот е на природна база нема никаква штета од него. https://www.annifarm.com.mk/product/калма-б-сируп-150ml/
И јас вчера земав еден сируп за поубаво спиење, со мелатонин и плус билки како и тој што го имаш ти, камилица, лаванда, матичен млеч и уште нешто, не се сеќавам. Пушува се дава навечер пред спиење едно лажиче, се спремам да дадам вечер па ќе видиме. Јас живеам во Грција и тука го најдов само овој
Па тој е составот, белким ќе помогне, баш ми е жал. Едно е да се врти, ама ова е баш немирно, станува се преместува, се штрека...како ептен бебе кога беше па преживуваше се преку ден што ќе види. И ќе стане сабајле и за 2 саати е кома а јас уморна веќе во 11 а каде е цел ден што треба да си играме
Е за утеха, мојата 17 месеци така спие секоја вечер, значи СЕКОЈА, па затоа барав некој суруп за да спие барем 3 часа поврзано, ненаспиена сум 17 месеци и не можам да функционирам, имам и друго дете, обврски еден куп
Го користевме за малиот кога му излегуваа 2ките. Секако претходно се консултирав со педијатар и рече дека смее. Тоа беше на возраст од 10 месеци. Му го давав или со количина на млеко што знам дека ќе ја испие или пак само сирупот. Тие денови кога беше неподнослив му го дававме и имаше ефект. Спиеше помирно, денски не беше неподнослив. А кога избија забите го прекинавме.