Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.966
    Истото сакав да го прашам.
    Мојата спие само по стомак и со ништо не можам да ја покријам. Кога се врти се заплеткува со покривачот, се нервира и се буди.
    Не знам дали вреќа и каква би ми завршила работа?

На kukla21 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  2. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.778
    Допаѓања:
    93.920
    CDFFDB26-7894-46B7-9C9F-ED0C3C9385E8.jpeg
    Еве на ваква мислев,исто и ќерка ми на стомак спие,целата уплеткана во прекривката.

На Monella му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.507
    Допаѓања:
    7.382
    Јас користев лани цела зима вреќа како оваа погоре нешто, ама и со ракави. Не знам дали му е таман или ќе треба нова да набавам, ама нема шанса покриен да спие. Супер работа е. Во мк од локо кроко ја земав, има и за до поголема возраст.

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.176
    Допаѓања:
    15.493
    Screenshot_20210925-222051_Chrome.jpg Мајки има ли некоја искуство со ваков готвач на пареа? Вреди ли за дополнителната гужва во кујната? :D

На crazylady, mal.ecka и elimkd им се допаѓа ова.
  5. rainbowmama

rainbowmama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2019
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    2.196
    Јас би ти препорачала вакво нешто, во било кое тенџере ќе го ставиш и ете ти готвач на пареа. :D
    Screenshot_2021-09-26-09-22-36-581_com.alibaba.intl.android.apps.poseidon.jpg

На Enci201 и mother_nature им се допаѓа ова.
  6. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Мајки, тие што вадите заби да имате слично искуство... Вади 4 наеднаш четворки, не е нервозна, не се лигави ама и се затнува носето. Се утепавме од капки, вадење со носко, сега и кромид ставив покрај креветче, ама пак навечер не може да дише... Ќе заврши ли некад? :(

На mal.ecka и mother_nature им се допаѓа ова.
  7. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Ако оди во градинка да не закачила некој вирус или некоја бактерија... Чистете го редовно како досега и почни со диво оригано, ист е и мојот само што не му се затнува туку тече како чешма. Мојот не знам што вади, има само 6 заби.

8. Mila_Skopje

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Иде во градинка ама ја носрв на педијатар, ми рече не е вирус. Вода и тече преку ден, а навечер се затнува. Нема тт, јаде, пие, спие, весела е

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. detence2020

detence2020 Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2021
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    41
    На германски е упатството не го разбирам.Така ми кажа педијатарот не знам зашто ми кажала дека е без флуор ако има

10. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.948
    Допаѓања:
    4.832
    Моето ги вади сите двојки наеднаш исто еве носот му е река, сега 15 мин се местеше неможе да се намести да заспие му фрче рче се осеќа секретот во носот. Му го чистам редовно со синомарин и диво оригано ама пак има....

На Mila_Skopje му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Исто цел ден ништо ноќе се затнува му хрчи носот тројки вади се лигави премногу дали е до заби не знам. На контрола бевме се е во ред нема ништо. Јаде пие весел е .... ставам диво оригано

12. Mila_Skopje

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Помага ориганото?

13. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    А што ти рече дека е? И мене ме интересира кога ќе заврши. Настинките обично му траеле максимум една недела, еве го веќе 3-4 дена е вака. Ќе помине нема што да правиш освен носето да е проодно. Мене еднаш докторката ми рече Оперил навечер да му ставам ама во аптека ми рекоа пред 2 години дека не се препорачува и не земав. Му помина. Вака ќе биде додека пораснат забите.

14. Mila_Skopje

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Исто, истооооо. Не можам да ја гледам мн ми е мака што не можам да и помогнам

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mila_Skopje

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Ми рече од забите е. Непцата се бумбар отечени, и се гледаат сите четворки. Јас искрено ставам по 1 капка оперил навечер колку да продише, ама ретко, претежно вадам со ноското (тоа е чудо колку се вади) и капки синомарин

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Сигурно е во ред штом докторите препорачуваат. Така и јас правев, навечер до мене синомарин и пумпата и му олеснував на 2-3 саати.

17. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.948
    Допаѓања:
    4.832
    Нема не знам што да им направиме. Освен да се надеваме дека ќе помине брзо. Секретот е прозирен леплив, а и не му тече стално нема нема така потекува. Знае сам го дува иам носефрида асираторче ама не вади којзнае колку повеќе одколку сам што ќе изудва. Тоа носко многу го фалат ама не знамдали го има во штип некаде да земам да пробам.

18. Mila_Skopje

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Исти сме. Носефрида не вади толку, ноското е топ, ќе се чудиш што се има внатре. Јас го кјпив од анифарм во капитол ама побарај на нет прават мислам додтсвс, вреди за парите. Стај кромид, еве малце подобро спие.

19. WonderGuurl

WonderGuurl Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    998
    Допаѓања:
    2.291
    Синко дефинитивно премина на една дремка, ама истата трае 1,5ч до 2 и тоа е тоа. Утрово во 5:40 стана (waiting) и не презаспа. Се надевам брзо ќе се прилагоди на новото спиење и ќе фати некој ред.
    Дали има некоја регресија или од што се буди од кашлицата ноќе, знае да си отседи буден саат време во темно во сред ноќ. Не палам светло, и се вртка, се мести дури пак да заспие.
    Гледам прстите пак во уста, зарем може 5ки на 15месеци да никнуваат?!
    @dunika јас пак се мислев повторно нормална вреќичка да земам, наместо ваква со ногавици, многу бев задоволна од Alvi минатата година од оние што им се за сите сезони, дека не паѓа под 18ст кај што спиеме.
    Вака не трпи ништо, и во сон го фаќа ќебенцето со раце и го фрла.

На dunika му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Помага мислам одма го отпушува чудно стварно. Он беше изнастинат му помина еве нема две недели па се затна само. Прошли пат се гледаше дека е настинат сега стварно некако чудно само носов.