Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.403
    Допаѓања:
    126.790
    Мислам сите од 22 излегуваат гумените.
    И зедов на малава 22 најмали и големи и се па ставам подебели чорапи:tmi:

На lavinija28, crazylady, elenaklasik и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Кога веќе си ги платила, исечи ја влошката и извади го перничето. Може перничето да дојде погоре или подоле, а не точно на вдлабнатината на стапалото и да направи проблем. Колку што знам сите ортопеди препорачуваат рамни влошки.

На mal.ecka, *malenavolena*87, 0ли и 2 други им се допаѓа ова.
  3. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.704
    Допаѓања:
    18.376
    Само продавачка може да гарантира дека ке биде дуста-нешто. И мене ме убедуваа. Па ме убедуваа дека на 1 година никој не земал тој број, големи ке му се итн. А ортопед кој вложил години во образование вели друго и има објаснување.
    Значи влошката треба да е рамна. Правило за обувки е да се 1 цм поголеми. Кога би купила со влошка таа испакнатина ке дојде на лошо место и во тој случај ке дојде до искривување. Како ке расте стапалото испакнатината ке дојде на друго место и ете ти проблем.

На mal.ecka, *malenavolena*87, 0ли и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.703
    Допаѓања:
    11.227
    Имав нешто абер од тоа толкување, ама не ми се дискутираше со неа. Многу малку имаме на избор за обувки во градов, а за ортопед сѐ уште не сум била, треба деновиве да се договорам. И треба и за одот еден преглед да се направи.

5. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Баш ме интересира во која продавница така ти рекоа? И мене зеде да ме убедува продавачка со истиов муабет, па можеби истата е :D

6. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Мислам дека има едно тенко перниче. Ако и е за влошката извади ја и готово. Знам дека Антоније ви вика да не земате такви, али Каличанин само ми има спомнато да бараме што се виткаат многу лесно т. е. да бидат еластични. Во колев не надов такви дури и детево како на јајца да газеше така одеше многу чудно и се откажав од кај нив а ниту едно од тие бројчиња што ги имаа не се виткаа воопшто. А во Кеги имаше убав избор фала богу до сега и на босо кога оди нема никаков проблем не му се деформирани стапалата. И сите му ги земам таман да му се со 1цм луфта напред да има.

7. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Да напоменам дека и на Цицибан се 3000 денари и со таква влошка се и баш и во Пеко викаше таа продавачката дека такви препорачувале ортопедите со испакната влошка да не се рамни скроз и баш ја прашував дали имаат со рамна влошка ми кажа дека немаат.

8. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.704
    Допаѓања:
    18.376
    Онлајн мајка, ни јас не одам во продавница секогаш. Побарај низ темава има линкови што ставав кои патики се добри.

На elenaklasik и mal.ecka им се допаѓа ова.
  9. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.704
    Допаѓања:
    18.376
    Ортопед нагласи да не летаме по цицибан, дека ке не убедуваат дека се врв. Дури и кажа да бараме поевтини затоа што на три месеци се менуваат.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Баш дека се земаат поголем број, влошката не би дошла на вистинското место, а и пример би купила со перниче само по препорака на ортопед во случај ако има рамни стапала. На моево засега му се во ред, па затоа купувам рамни.

На mal.ecka и 0ли им се допаѓа ова.
  11. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    На кого како му кажале така нека прави сите доктори си имаат свој став. Кога би бирала глексибилни или влошката да е океј би го избрала првото. Џошѕо му земав од Колев тврди мн тешко се виткаа почнаа нозете на внатре да му одат и затоа од Кеги топ му се не си ни сопнува и многу е по стабилен. Патиките никогаш не сум му ги земала со еден број поголем и било која патика мора да им напред луфта никогаш не се земаат кнап ниту цел број поголеми ради деформитет на стапало особено од тесни патики палците се деформираат и ноктот може да срасне во месо. Колев ми беа супер до број кога имаа оние за проодување тие им се одлични штета што немаат такви со поголем број.

12. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Има обувки и флексибилни и со рамна влошка, не мора да бираш меѓу двете. :)

На mal.ecka, MilaSs12, Snowflake92 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Јас кога барав во Колев немаше и втор избор ми беа Кеги :)

14. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.591
    Допаѓања:
    6.153
    Не спие на перница кај мене, не сум се обидела да и дадам. Овие 3 дена страшно 'рчи, како стар дедо е. Прво кашлицата бла бла бла, и таман си реков еве ја готова е, од некаде 'рчи сега, и појма немам од каде (facepalm) Вака не и течат мрсули, ама се слуша дека има некаде над грлото.

15. Lili93

Lili93 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2020
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    28
    Zdravo na site, ne znam dali e pravata grupa za prashanjeto no sepak kje prasham. Dali nekoj podobro ja znae razlikata vo Hipp Combiotic 3 i Holle 3 goat, koi se prednostite i maanite? Dali nekoe od niv ima poshtetni sostojki? Bez razlika na cenata sakam da slushnam mislenje za nutritivnata vrednost na dvete. Odnapred blagodaram

16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.586
    Допаѓања:
    201.820
    Може и трет крајник да е во прашање. Ама не би да нагаѓам, нека се исчисти целосно, ќе пројде.

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  17. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.704
    Допаѓања:
    18.376
    Јас сите од Колев и Кеги шус што ги фатив беа тешки олово. Нема ништо полошо од тешка обувка. Јас не можам да носам неудобни обувки а не па дете.
    Земи најки или адидас нека одмори ноже, има време кога да гледаш мода. ;)

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.861
    Допаѓања:
    10.377
    Па веќе 3 недели сега пoчна накаj 2-3 наутрo да ни дoаѓа вo спална. :x
    Пoтoа седи дo 5,6 неjќе да заспие.
    Таман ќе заспие, бебетo станува да цица и така...8)
    Oд пoнеделник се враќаме вo градинка пoсле 3 недели па ќе видиме какo ќе биде.

Последна измена: 1 октомври 2021
    На haruki му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Гледам зборите за обувки. Во аеродром во аутлетот спорт м начекав за 1000 најк од тие руннерс што се 21 број. Супер се многу му се лесни за одење како прва обувка .. ѕиркајте таму за патики стално вадат последен број на 50% во другите спорт м истиве си беа нормална цена 2000 и нешто.

На kukla21 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  20. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Мами абе вие што имате користено Viranto може да ми кажете како се користи еднаш дневно како сируп е или спреј??? Малава ја гледам нешто сака да си поткашлува и носето да се растече па си викам да земам сабајле ама ме интересираат ваши искуства...