За роденден си доби многу убава од зара ептен како монтка дебела и долга околу 2000 беше. За поевтино а корисно ваикики или Reserved во сити мол купив есенска многу убава за 1000д
Јасмуземав од кеги колев вакви.. Супер се, кожни, полнети, таман.. За тие за снег момент. Мислам ќе му се тешки на нога..
Тебе ти е журка со 2 Еве ја денес 100 пати пробав да ја заспијам и пак остана на тој 1 саат дремка. Станата од 8 сабајле, дури сега заспа, една дремка имаше од 1 и пол дп 2 и пол. Кај 7 вечерва ѝ се приспа ја однесов во спална малку да помижи ама не ѝ дозволив да заспие, пошо ако заспиеше ќе свршев работа ќе ми станеше после во ниедно време и сѐ ќе се пореметеше. Инску секој обид за заспивање денес беше со крокодилски солзи. Мнооогу тежок и напорен ден. Јас цел ден сама со неа, мм на пат дури пред 1 саат си дојде. Ќе збудалев. Којзнае што ќе се дешава кога ќе прооди, ќе урла
Јас сум сигурна дека многу му се поремети сонот кога многу почна да зборува. 100% од тоа. Дури и во сон сега знае нешто да каже. Од тогаш некаква регресија почна...а сега мислам дека забот е. Му пробива последната 4-ка.
И каај нас мн влијае збирувањето... 16 мес а после годинката почна дљ зборрува.. Сега многу збоорови кажува.. Од сврззувањепример мама.... И јас викам кажии бебе... И тој шише ( за вода).. И мн немирно спие.. Башка забите се дополнителни... Сега 3ки че не мачат...
Ист случај сме,се поремети сонот,знае да заспие во 8.30-9,па да стане за еден час и да е будна до полноќ и повеќе.Нон стоп дрдори,почна и да пее а врзува и по 3 збора,Тато дома нема,Ема оди чао… Забите се излезени и 3ки и 4ки,па сигурна сум дека е говорот во прашање.Плус весела е и се смешка,не делува дека нешто ја мачи особено за да се буди.Освен што мене ми се плаче оти имам куп обврски па ја чекам да заспие и во 2 наутро типкам на лап топ па после озрачена не можам да заспијам. @bela.m многу убав пост,ептен ме трогна Нека се живи,здрави и благословени батковците,долго да им се радувате на животните успеси и среќа
И кај моето се изремети сонот и огромно влијание има преработувањето на информации од денот. Во сред спиење повтара некои зборчиња, како пред испит Наутро ќе стане уште во темнина и веднаш тргнува. "Бамбата, бамбата" (ламбата), притиска на копче ја вклучува и вели "ден е" и стои чека да му отворам врата. Демек ајде доста спиење веќе е ден, а не ноќ
Мајки, имам две прашања: 1)Периодов дали давате некои витамини или нешто за имунитет? Јас сега давам само капки вит ц, д3+омега (+3 капки капам пливит д3 капки). Августот кога беше болен му давав бекутан мултивитамини сирупче и до септември некаде го пиеше, па направив пауза. Не оди в градинка, 17 месеци е, па се думам дали да давам некое сирупче витаминско плус. Што мислите? 2) Кои капки д3 и омега користите на оваа возраст и дали /колку плус додавате д3 капки (ако додавате)? Поздравче
@Jana06 мислам ти прашуваше за чизми...јас и купив од к&к Колев Кеги..не знам точно како се вика продавницата..од Тушевски..кожни водоотпорни..2600...цел ден низ дома нќги носи..покасно ќе ги сликам..лесни се и се виткаат и влошката е рамна...
Фала ти и тебе и @prinstongirl2 Преубави модели имаат, ги гледам нонстоп ама по препорака на ортопед не сакам да земам влошка со перниче. Затоа сум ограничена и мора да бидат поспортски модел. А овие што сте ги земале одлично изгледаат, нема што, за дотерување топ
1500 некаде ббеа намалени, последна броја земавме, има и други модели ско ти е за бројче. Само различни дезените..
Ние бевме на лекар пред некој ден и докторот рече чим не оди во градинка нема потреба од ништо. Доволно е само д витамин и ако сакаме мед може по едно лажиче. Јас планирам да давам д витамин и молерс.
И ние вчера бевме на ортопед , исто и нас ни рекоа .ако е дома патиките имаме најк и адидас и боса претежно. Молиерс и Д3
22 е бројчето, ние сме 17 месеци. Тој носи 21, ама 22 му се покомотни плус сметам да му чинат и на подебели чорапи (или ако ставиме хулахопки). Инаку патичиња досега носеше 21 ама заприметувам како кнап му се.
Ние повторно ларингит па сакам да прашам Минатиот пат кога имаше ларингит пред две недели немаше тт,а сега има дали е нормално од ларингит да се качува тт И причина зошто често добива ларингит?