Сакав да прашам..мојата има 14месеци..кога беше мала убаво си спиеше и во креветче..од 6месеци кога променивме место не сакаше никако во креветче да спие и сега спие до мене на спална..но проблемот е тоа што не спие никако мирно цела вечер се врти се на грб па по стомак па ке почне да плаче..синока беше на рбот од спалната се сум на штреп немозам да спијам...па врз мене ке се качи а бремена сум 7месец па ке ја подместм па ке почне да плаче...пробав да ја ставам во креветчето но од што многу се врти ке заглави дали во ограда па сака да се заврти попреку па не ја збира и ке почне да плаче..и нон стоп по цела вечер да ја нишам..а и пред да заспие стнува многу нервозна ке плаче плаче никако да заспие не сака во Раце ке ја ставам на кревет па само се врти се врти па плаче навистина немам нерви веке..и сакав уште нешто да прашам дали мозе да ја соблечам на кратки ракави некако топло ми е овие денови но свекрва ми вели сеуште било ладно за кратки..☺
Сокче цедено колки време може да стои. Јас правам и одма го давам,но малото пие многу вода па сакам бар два пати сокче да пие,но миењето соковник два пати ми се гледа многу некако. Дали можам бар на три чети саати да стои во фрижидер?
Majki detevo mi e 14m skoro. Do pred dva dena kakase na 2 dena ili ednas dnevno, vcera 4 pati kakase, deneska eve od sabajle dva pati :/ Sto stori detevo neznam, moze da e podnastinat pa zatoa da kaka? Nisto drugo ne mu e... Ili od zabi da kaka tolku?
Мојата кога вади заби знае и до три пати во денот да се кака. Не е пролив, најобична нормална столица е ама повеќе пати во денот е. Иначе кога не вади заби еднаш во денот си кака.
Малиот ми има нецели 21м. Од неодамна забележав дека кога гази(бос) ноџето(стапалцето) му „бега„ на внатре. Чекаме термин за ортопед. Во меѓувреме бевме на педијатар. Рече да,се гледа дека гази неправилно,демек почетна фаза на дустабанлија. Демек ништо страшно,кај секое второ се случува. Сепак, чекаме термин за стручно мислење. Не паничам,сметам нема потреба. Ваше искуство,совет?! Постојат некои посебни ортопедски влошки,кондурчиња,патичиња? А баш мислев денес утре да му купам нови топлинки ама летни за градинка. Па си викам,чек прво да видиме ортопед што ќе каже(питај бога кога ќе добиеме термин). И секако,Вас тука да ве консултирам
Може да постои и надвор неколку саати, но секако подолго во фрижидер. Пробај го пред да го дадеш да не скиснал. @zuto таман ви е времето за вадење 5ки @PUPICA и ќерка ми гази така, еве скоро 2 години е. Ортопедот вика дека сега за сега е нормално.
А може ли петките пред тројки и четворки? ПРед некоја недела проби забче, бев сигурна дека е четворка, ама сега кога е цел испаднат и убаво потеран приметувам дека е ептен назад а и многу голем/дебел, плус има премногу простор до двојката. Нема шанси да е четворката.
Ќерка ми е со рамни стапала,бевме на ортопед,ништо страшно,ни даде да си нарачаме кондурчиња тоа беше зимата,ги носеше некои два три месеци,за летово би требало пак да појдеме кај ортопедот за сандалчиња да нарачаме
Не би требало, рано е кај вас. Можно е да е четворка, иако е далеку, па како ќе растат останатите заби ќе ја избуткаат и ќе дојде на место. Не сум стручна во оваа област, но знам дека ова е можно.
Може. Ние сме чист пример. Имаше само кецови и двојки.Речиси 5м немаше извадено заб. Преку ноќ видов избиени три петки,двете горе и една доле.Без никакви симптоми. Дури пред некој ден ги извади двете тројки доле. Тотален хаос и безредие
Ни дава извештај за состојбата на детето,го носиш истото во социјално,она кај црвен крст и после идеш во Славеј,каде ги прават,земаат мерка,си бираш модел и за околу 2 недели се готови,ништо не се плаќа за чевлите