Мене матичниот до сега ми викаше дека доволно е само капсулата бебитол, ама јас цело време давав бебитол плус 1–2 капки пливит Д по препорака на Др од Систина. Ама тоа беше пред месеци и не сум прашала како е за над годинка, некако ова ми се гледа малку.
А ортопедот што ти кажа? Јас обично игнорирам совети за д3 од педијатри ама сега и матичната се согласи конечно дека е во ред 2000ие кога му ги виде ребрата.
Од 6 месеци не сме биле на ортопед, кажа во ред е толку и нема потреба повеќе контроли. Ама ќе испитам во крв и ќе одам обавезно зошто имам чувство како дозава од ракав да си ја вадат
Кај сите ортопеди е вака? Ние кај антоние сме јас на 9м не го носев он рече не мора после проодување. Оди веќе 2м мислев сега да одиме ама рано да не е штом викате после 5м
Ние сме еве во фаза сам да јаде.. Првин пробав уште немаше година и тоа само доручек му давав сам да јаде али ќе каснеше многу малку и потоа фрлаше низ сегде храна па се откажав од помислата гладно ми е детето цел ден. Еве сега горе долу иста прикаска само што сега сите оброци му ги давам сам да јаде па да не речам само 30-40% пика во уста се друго е изгмечено или фрлено али не се откажувам овај пат голем ако не јади ќе седи гладен до нареден оброк и ние сме 15м. Му давам и со лажица и со вилушка да јаде Мојот не сврзува реченици има фонд на зборчина али не ги сврзува. Браво за вас
Ако било се во ред затоа не ти рекол. Ние бевме на 9м ребрата да му ги провери само. Го однесов 5 месеци после проодувањето зашто тогаш најдов термин, инаку ми рече после 3-4 м.
И јас се канев декември ама прв слободен термин гледам тек крај на јануари така да и нас толку ќе не фати не мислев дека до толкуќе нема термини
12 месеци е. Кога беше на 6 месеци контролата се погодивме во Охрид тие неколку месеци и го носев во Св Еразмо и таму ми кажаа така, нема потреба веќе од идење на ортопед, сѐ си е во ред. И матичниот ништо не ми спомнал за после проодување а веќе оди…
Ако има нешто, можеш и да го снимаш од позади како оди и да му ја пратиш снимката. Мене ми рече на 3-4 месеци ако сакам да му праќам, ако приметам нешто невообичаено.
Мајки можете ли да ми предложете добар пробиотик.Матичната ми кажа да земам Дармфлора.Денес прашав во аптека многу скап околу 2700 ден.Претходно користев Био Гаја,но докторката кажа дека бил многу слаб.
Здраво мајки Ние од дома седење настинавме; полн е со шлајм не сака инхалација да му правиме; чај не сака да пие; за сируп е борба исто од толку пазење детево почна ништо да не сака ... Крвната слика е добра за среќа нема тт. Ве молам совет како да направиме инхалација; пробано со цртани ; не бива се брани премира зајдува од плачење , уште на спиење не сме пробале...
И мене ми кажаа дармфлора, ама како што сфатив би требало да го има во форма на единачни прашочиња, бидејќи за дозирање ми кажа по пола прашоче на ден.. ти кажаа како одат? Јас сеуште не сум го побарала.
Незнам не ми кажа,само кажа дека се раствара во вода.Сега гледам на интернет дека го има во форма на прашок и во форма на капсули.