@SanelaS Јас давав еден мед со матичен млеч и прополис во него ама докторката му рекла на мм да не давам прополис пред 2 години и прекинав. Не прашал зошто и не би знаела да ти кажам. Сега давам само мед. @SkarletOHara Давам од Молерс тути фрути вкус, околу 1000ден е и трае 3 месеци. Од 6+ и за возрасни е, само дозата е различна.
Да ,ама скоро 40 квадрати грееме а климата е 3.5 ка ,затоа е на 30 степени ама на најниско со вентилатор зошто не сакам многу да го суши воздухот. Инаку јас дома кај моите со нозете во рерна бев цело зимо и залепена до шпоретот и бидејќи не сакам да ја ,,направам" таква не и тунтам холахопки ,пижами или боди на долги од доле ,ама па ми е страв да не и е ладно... И никако хахахаа А гледам околу мене што се другиве им ставаат... Па се замислив викам да си прашам И тука
Шшто им давате за доручек? Да не е со јајце. Му давам сеуште житарка овошје јаткасти ама некако како да не го држи веќе незнам ќе изеде и после 2ч макс пак гладен бара ам ам
Како ќе го навикнеш од бебе такво ќе биди.. Од кога е роден не го облекувам многу и ете сега не трпи да му е жешко. По дома претежно е облечен на боди по кратки и доле тренерки чорапи кога има кога нема или опција два само боди на долги тенко и доле тренерки. Дома е 24-25с во сите соби е иста температура. Само за спиење му облекувам боди на кратки и пижами и без чорапи не е покриен нема вреќа ништо такво. Малку појќе да е облечен одма црвени му се прават образите, поти кај космичката во вратот и сам се тегне да се слекува
Доручек претежно јаде 10намирници и тие ги вртам ротира. Палачинки (секакви од овес, бело брашно, урда, просо, спанаќ, хелда, леќа) со некој намаз Бурек со месо Тост со кашкавал и печурки Просо со грчки ј Тарана Јуфки Домашна пилешка супа Телешка чорба Кифлички со авц намаз Лепче со путер и чај Јајца во секаков вид и со све што ќе ми дојди Пица без сувомеснато Палента со моцарела Некој мус од јатки, житарки и суво овошје Лепче со намаз од авокадо и Крчки ј Чоколино Бисквити и млеко Плескавици од тиквички Салата од краставичка, урда, павлака и лепче или кифличка Пита со урда или праз Лепче и јогурт Мафини Вафли со крем Оризови галиети со павлака Тоа ми текнува во моментов можеш да се послужиш во темата што ручка денес од 1-3г што е кога немам идеја супер ми доаѓа. Јаде све што јадиме ние Па по два часа му давам ужинка овошје
Боди на кратки,тенка блузичка,тренерки и речиси боса е по цел ден без чорапи. За надвор само плус чорапи и јакна.
мајки,каква четка и паста за заби користите? дечково мој 15 месеци има и 4 заби па мислам време е да почнам да ги миеме.
Има ли. Е други деца само што трчаат кога се надвор.. Незнаеме да одиме полека.. Сее трча, брза и се смееј мисли го бркаам... Поллека викаа. Не мме сслуша
Јјас се загрижив.... Понаавме да зборуваме, сврззува фва по три збора.. Разбира што му кажувам..се лажиме.. Мачето трча ли викам нее... Другарчињата ги именувам викам трчаат ли не.. Само ти трчаш.. И пак забрза нозе искрши ама ќе трча
Значи отприлика сите исто ги облекуваме , најмногу се посомневав на кумата ко ја видов она има егзема и баш и рекле да не ја наоблекува ама пижамите од доле и ги остава плус тренерчиња ,обични не термо ама сепак два пара алишта се. А има 18 м. затоа и највеќе прашав.
Што се дава на дете што повраќа во патување без разлика дали се кратки или подолги релации (збора за 20тина километри)...20 месеци има. Фала
Јас сакам да прашам после колку време после вирус со повраќање, се враќа детето во нормала со јадење? И дали случајно има на 19м некоја фаза на нејадење?
Здраво на сите, ми треба помош, дали некој од вас има искуство со изгореница кај дете, ми треба некоја маст што навистина помага, во моментов ставам антибиотик спреј ама ми треба нешто за регенерација и побрзо заздравување, секоја препорака е добредојдена.Поздрав.
Пробај да најдеш домашна маст од Бозгел. Обично старите баби ја имаат. Имам искуство со неа за навистина брзо заздравување и воопшто не останува белег.