Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. Зак од Андромеда

Зак од Андромеда Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2020
    Пораки:
    517
    Допаѓања:
    321
    Знам затоа ставам антибиотик да фати кора барам нешто за отпосле.

2. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.690
    Допаѓања:
    18.354
    Додека заздрави кожата само дермазин.

3. Зак од Андромеда

Зак од Андромеда Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2020
    Пораки:
    517
    Допаѓања:
    321
    Ок фала на сугестија јас чистам со бетадине па одозгора спреј антибиотик. Ке пробам со кремата можеби ќе делува побрзо.

Прикачени фајлови:

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.690
    Допаѓања:
    18.354
    Ова е одлично за рани.

На Зак од Андромеда му/ѝ се допаѓа ова.
  5. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.080
    Допаѓања:
    5.801
    Maliot 23 meseci e poslednava nedela bese bolen i pocna da odbiva da spie napladne, ama ajde ke lezevme ili pak ke probavme pokasno i ke zaspiese.Deneska vo gradinka isto ne sakal da spie, vospitackite duri mi prefrlija kako toa nesakal da spie ( kako demek ja da ne go teram da nespie) .Ima nekoj da pominalniz ova faza, mal e sekako da nema pladnevna dremka.a

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    Имам пријателка, малата и е 2години точно, исто ја минува таа фаза, одбива дремка. Е сега ние сме во Австралија па тука не мора да спијат во градинка и не спијат сите во исто време бидејќи во посебна соба се спие, па на кое дете како му е рутината дома, така и на градинка прават и различно време ги легнуваат. И во градинка веќе не сакала да спие па пријателката навечер ја успива малата во 6:30пм кога и одбива дремка. :rofl::smirk:

На crazylady, Осе и SanelaS им се допаѓа ова.
  7. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.080
    Допаѓања:
    5.801
    da i na moevo gledam.deka toa vreme mu se prispiva

8. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.582
    Маст од кај скендер за изгореници

На Зак од Андромеда му/ѝ се допаѓа ова.
  9. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    8.431
    И мојот е скоро 23 месеци веќе неколку дена не преспива ама спие до касно до 11 часот пошо во градинка не одиме; а сега имаме нова фаза легнува во 21 часот и станува во 1 и 30 наспан и седиме до 5 часот сабајле значи се ни е пореметено. Период е ќе помини ли ?

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  10. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.080
    Допаѓања:
    5.801
    Незнам , нон стоп нешто ново е. Мојот легнува во 20.00 станува накај 7 сабајле и не постои начин да заспие преку ден. А за седење ноќе и тој има некои фази се буди и одма седнува на креветот.

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  11. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.900
    Допаѓања:
    1.672
    Маајки некој да ја има апликацијата да ми пресмета дали сме во10 скок... 15 јули 2020 термин

12. lady123*

lady123* Нов член

Се зачлени на:
    7 декември 2021
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    Здраво,малата ми е 13месеци,ко беше помала се будеше навечер 2пати навечер за цицање и одма си презаспиваше и спиеше,но негде околу 11м пред годината и почна да ми се буди навечер за цицање но не презаспива,туку се буди и почнува да си кажва,да лази и да се исправа ко да е наспана и будна седи саат ипол,два часа после заспива.пробвам и да ја нишкам да презаспие ама не успева.оваа трае подолго време значи не е скок,ако една вечер не се разбуди другите два вечери се буди и се во круг.
    Да напоменам нема забче уште и не е проодена цело време сака да оди,да лази,да се исправа по цел ден.
    И денски има една дремка од 2,2ипол часа.
    Ако има некој искуство да ми кажи што можи да биди?

На Silvi00 и Осе им се допаѓа ова.
  13. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.613
    Допаѓања:
    1.137
    Јас му давам по половина лажичка сируп локомотив околу пола саат пред патување, но после сирупор не му давај ништо да јаде(јас на два пати му дадов после сируп јадење и ми повраќаше)

На MikicaBt му/ѝ се допаѓа ова.
  14. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.699
    Допаѓања:
    11.214
    Леле колку сме далекуу од Австралија. Секое во посебна соба :o
    За други нешта да не прашувам како е, ќе паднам во депресија

На Snowflake97, Осе и crazylady им се допаѓа ова.
  15. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    Не, не, може лошо се изразив.
    Има посебна соба со креветчиња. Не се наоѓа во игралната, односно во собата каде јадат и си играат.
    И кое како спрема времето што заспива, ги успиваат во таа соба. Во на ќерка ми групата се 3-16 месеци и сите спијат различно дека најмаливе бебиња се 6-7месеци и имаат по 2 дремки, а поголемиве над годинка по една обично.
    Да, за другите работи е екстра, многу се нервирам кога ги читам нашите членки во темата за градинки. Никој не треба да минува низ такви работи :@

На mal.ecka, crazylady и elenaklasik им се допаѓа ова.
  16. MissBreezy

MissBreezy Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    2.053
    Од 72 недела почнува скокот. Неколку дена разлика се со син ми, во скок сте.

17. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Дали сте имале проблем на 19 месеци со облекување/соблекување? Секое сабајле и секоја вечер ни се со плачење, вриштење, лутење за да облече или соблече пижами, едвај го спремам за во градинка. Пелена не памтам кога последен пат во легната позиција сум сменила, стално во трчање и ја влече не ми ја дава да му ја тргнам. Ја фрлам во канта и од инает оди ја бара да ја извади. На сила го облекувам, после тоа следи лутење во кујна во еден ќош (стално таму оди да плаче и да се лути). Откако ќе го облечам плаче уште 5 минути и ќе се смири. Период ли е ова, што е? Плус почна да бира алишта, сам вади што да му облечам. Вака ноќе спие ама многу немирно, шета по цела спална. Го легнувам во креветче ама сабајле обавезно е на спална со главата кај моите нозе. И преку ден знае да се лути, многу е своеглав ама некако правиме компромиси. Ова облекувањето од такт ме вади.

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  18. hana@@

hana@@ Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2020
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    220
    Мајки 13 месеци сме.Последниве неколку дена ноќе сме хаос.Се буди како исплашен,кенка ,само се преместува ,лази...Многу немирно спие.Може запче да е Обично сите запчиња до сега ги вадиме драматично.Да не е во некој скок?Има ли такво нешто периодов?

На Silvi00 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.948
    Допаѓања:
    4.830
    Пробај дај пола доза далерон пред спиење да му се намали болката

20. hana@@

hana@@ Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2020
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    220
    Да,ќе му дадам вечерке пробам.Можно и да е стомачето,се витка како на коленца цело време.Да му дадам пробиотик да пробам за мешето?

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.