Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Discussion in 'Дете' started by НаталиЛили, Jun 2, 2015.

1. Зак од Андромеда

Зак од Андромеда Истакнат член

Знам затоа ставам антибиотик да фати кора барам нешто за отпосле.

2. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Додека заздрави кожата само дермазин.

3. Зак од Андромеда

Зак од Андромеда Истакнат член

Ок фала на сугестија јас чистам со бетадине па одозгора спреј антибиотик. Ке пробам со кремата можеби ќе делува побрзо.

Attached Files:

MilaSs12 likes this.
  4. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Ова е одлично за рани.

5. SanelaS

SanelaS Популарен член

Maliot 23 meseci e poslednava nedela bese bolen i pocna da odbiva da spie napladne, ama ajde ke lezevme ili pak ke probavme pokasno i ke zaspiese.Deneska vo gradinka isto ne sakal da spie, vospitackite duri mi prefrlija kako toa nesakal da spie ( kako demek ja da ne go teram da nespie) .Ima nekoj da pominalniz ova faza, mal e sekako da nema pladnevna dremka.a

Осе likes this.
  6. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Имам пријателка, малата и е 2години точно, исто ја минува таа фаза, одбива дремка. Е сега ние сме во Австралија па тука не мора да спијат во градинка и не спијат сите во исто време бидејќи во посебна соба се спие, па на кое дете како му е рутината дома, така и на градинка прават и различно време ги легнуваат. И во градинка веќе не сакала да спие па пријателката навечер ја успива малата во 6:30пм кога и одбива дремка. :rofl::smirk:

crazylady, Осе and SanelaS like this.
  7. SanelaS

SanelaS Популарен член

da i na moevo gledam.deka toa vreme mu se prispiva

8. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Маст од кај скендер за изгореници

9. crazylady

crazylady Форумски идол

И мојот е скоро 23 месеци веќе неколку дена не преспива ама спие до касно до 11 часот пошо во градинка не одиме; а сега имаме нова фаза легнува во 21 часот и станува во 1 и 30 наспан и седиме до 5 часот сабајле значи се ни е пореметено. Период е ќе помини ли ?

Осе likes this.
  10. SanelaS

SanelaS Популарен член

Незнам , нон стоп нешто ново е. Мојот легнува во 20.00 станува накај 7 сабајле и не постои начин да заспие преку ден. А за седење ноќе и тој има некои фази се буди и одма седнува на креветот.

crazylady likes this.
  11. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Маајки некој да ја има апликацијата да ми пресмета дали сме во10 скок... 15 јули 2020 термин

12. lady123*

lady123* Нов член

Здраво,малата ми е 13месеци,ко беше помала се будеше навечер 2пати навечер за цицање и одма си презаспиваше и спиеше,но негде околу 11м пред годината и почна да ми се буди навечер за цицање но не презаспива,туку се буди и почнува да си кажва,да лази и да се исправа ко да е наспана и будна седи саат ипол,два часа после заспива.пробвам и да ја нишкам да презаспие ама не успева.оваа трае подолго време значи не е скок,ако една вечер не се разбуди другите два вечери се буди и се во круг.
    Да напоменам нема забче уште и не е проодена цело време сака да оди,да лази,да се исправа по цел ден.
    И денски има една дремка од 2,2ипол часа.
    Ако има некој искуство да ми кажи што можи да биди?

Silvi00 and Осе like this.
  13. malecko5

malecko5 Популарен член

Јас му давам по половина лажичка сируп локомотив околу пола саат пред патување, но после сирупор не му давај ништо да јаде(јас на два пати му дадов после сируп јадење и ми повраќаше)

MikicaBt likes this.
  14. elenaklasik

elenaklasik Форумски идол

Леле колку сме далекуу од Австралија. Секое во посебна соба :o
    За други нешта да не прашувам како е, ќе паднам во депресија

Snowflake97, Осе and crazylady like this.
  15. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Не, не, може лошо се изразив.
    Има посебна соба со креветчиња. Не се наоѓа во игралната, односно во собата каде јадат и си играат.
    И кое како спрема времето што заспива, ги успиваат во таа соба. Во на ќерка ми групата се 3-16 месеци и сите спијат различно дека најмаливе бебиња се 6-7месеци и имаат по 2 дремки, а поголемиве над годинка по една обично.
    Да, за другите работи е екстра, многу се нервирам кога ги читам нашите членки во темата за градинки. Никој не треба да минува низ такви работи :@

mal.ecka, crazylady and elenaklasik like this.
  16. MissBreezy

MissBreezy Популарен член

Од 72 недела почнува скокот. Неколку дена разлика се со син ми, во скок сте.

17. Jana06

Jana06 Форумски идол

Дали сте имале проблем на 19 месеци со облекување/соблекување? Секое сабајле и секоја вечер ни се со плачење, вриштење, лутење за да облече или соблече пижами, едвај го спремам за во градинка. Пелена не памтам кога последен пат во легната позиција сум сменила, стално во трчање и ја влече не ми ја дава да му ја тргнам. Ја фрлам во канта и од инает оди ја бара да ја извади. На сила го облекувам, после тоа следи лутење во кујна во еден ќош (стално таму оди да плаче и да се лути). Откако ќе го облечам плаче уште 5 минути и ќе се смири. Период ли е ова, што е? Плус почна да бира алишта, сам вади што да му облечам. Вака ноќе спие ама многу немирно, шета по цела спална. Го легнувам во креветче ама сабајле обавезно е на спална со главата кај моите нозе. И преку ден знае да се лути, многу е своеглав ама некако правиме компромиси. Ова облекувањето од такт ме вади.

crazylady likes this.
  18. hana@@

hana@@ Истакнат член

Мајки 13 месеци сме.Последниве неколку дена ноќе сме хаос.Се буди како исплашен,кенка ,само се преместува ,лази...Многу немирно спие.Може запче да е Обично сите запчиња до сега ги вадиме драматично.Да не е во некој скок?Има ли такво нешто периодов?

Silvi00 likes this.
  19. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Пробај дај пола доза далерон пред спиење да му се намали болката

20. hana@@

hana@@ Истакнат член

Да,ќе му дадам вечерке пробам.Можно и да е стомачето,се витка како на коленца цело време.Да му дадам пробиотик да пробам за мешето?

Snowflake92 likes this.