Со галење; чешкање ; некоја друга занимација најди ; кога ќе побара пушти му цртани; читајте сликовница.... а може и сам да се одбие кога ќе биде спремен...
Јас го одбивав на 10 со тоа што нудев млеко место цицање и згрњшив сега по 5 пати за млеко се буди, така да мој совет пробај да не нудиш ништо ако можеш ко замена
ќе се треска од плачење цела ноќ. @crazylady зар навечер да го анимирам кога треба да спие? бетер понервозен ќе биде. Многу тешко стварно не знам освен да го оставам да плаче.
Ако имаш можности лога ќе се разбуди мт наместо ти да отиде да го смири, да го презаспие детето. Ќе плаче и така. Друга опција ти е додека цица сега постепено други асоцијации да вметнуваш плус за заспивањето и постепенод а го скратуваш периодот на цице а да ги применуваш другите асоцијации, треба мн трпение. И последна опција е да се одбие само кога ќе е спремно. Можеш на инста профилот на heysleepybaby да разледаш баш скоро пишуваше за night weening
Како со деца што не сакаат месо воопшто? Никакво не поминува, еден период мелено го јадеше и риба сега нема шанса никакво. Незнам веќе што да правам и блендирано кога е не сака.
Не му ги давам јадењата како каша туку со парчиња го собира во уста и плука или лапнува и плука директ. само месото го плука другото го голта
И моето не сака воопшто месо, јас вака правам, многу сака компир и му ставам на вилушка две мали парчиња компир и измеѓу мелено мевце, исто и ориз сака па пилешкото на ситни парченца го ставам во лажичка со ориз и му давам, лепче исто сака телешкото измеѓу две залчиња.
Пробано ми е така лапнува џвака ајде некогаш мелено телешко свунско нема проблем ама некогаш само што ќе гл осети у уста колку и да е мало одма плука. А сум пробала да изблендирам кога дум сакала оарченца да му давам и не сака да јаде оа ми се прават како конци и собира собира у уста како топка и ког аќе се собере големо топче плука риба барем сам јадеше сега ни тоа не сака. му расте 4кки сеа уште една само што нема пробиено па си мислев од тоа да не е го боли кога џвака, ќе си пробувам и понатаму да му давам и тоа е може ќе присака некогаш
Мојата престана да цица ноќе откако беше настината со затнат нос, па се нервираше и плачеше кога цицаше пред спиење, и знаев дека и ноќта ќе има драми дури цица, па 2 дена престанав да и давам само ја галев, занишував за да презаспие, и се навикна. После 3 дена престана да станува за да цица, само ќе заќемчи во сонот.
Да,секојдневно,дур шетаме влегувам и во маркет па ми е од помош.А и малава си седи,плус мора,ако одам негде со јавен превоз,менуваме бус,трамвај,возови..Сигурно уште долго ке ја користам.
Мајки, до кога давате АД како оброк или како да го наречам не знам..син ми е година и 4 месеци сеуште цица, јаде 3 оброка и му давам и АД без ред- кога мислам е гладен додека да му спремам јадење и сл...па ме интересира до кога се дава Кравјо на 2 пати пробувам со разредено со вода во каша и му прави дијареа..дали да сум упорна и да прејдам на кравјо или да си давам АД? Фала
Исто и мојот, јадеше па престана. Само зеленчук каша јаде а ако ставам месо не ја јаде. Му го варам месото со зеленчукот бар нешто да пушти и посебно му го блендирам па му го увалувам пополека ама не е тоа тоа...не го форсирам може му е период ќе пробам пак за месец....а риба јаде
Пробај ако не без лактоза тетрапак или пак земи бејби лав од дм адаптирано околу 350 ден е 500гр лутија