Мајки нешто за кашлање што давте? Бевме со температура и црвено грло 3-4 дена, напрвивме крвна слика испдна вирус и само блокмакс му давав по препорака на педијатарот, после тоа почна многу да кашла па му правев 3 дена инхалации со физиолошки и деха, се намали малку кашлањето но сеуште кашла.
Кај нас помина и подолг период. Сега од сношти пак се размрсулави и тоа жолтки денес. Па се мислам да му земам пак виранто, да не го носам одма на лекар само за носе и кивање. Не одиме во градинка, појма немам од каде сега ова. Му има доладено изгледа. А вирантото минатиот пат добро се покажа.
Како се манифестира регресија во спиење на 18 месеци? Моето е на една дремка уште од 13 месеци и нрма веќе што да скрати ама еве вчера за дневната дремка не ни заспа, а и денеска одвај со мака после сат и пол седење во спална.. Тие што сте поминале ваков период, колку време ве држеше?
Исто бевме и ние. Ја заспивав само јас со цицање и тоа со мака. А инаку еве ја 20 ипол месеци и преку ден спие кога јас доаѓам пд работа во 15h цица и одма заспива. Незнам како да ја одвикнам да не заспива вака , еве месец дена така ми прави а заспиваше со шише додека ме немаше а сега битки водат со неа.
Мајки совет некој за затнато носе. Еве неколку дена осеќам како и крчи внатре нема да тече , прскам спреј и по малку секрет густ вадам на чепкалка. Ноќеска ептен њнмирно спиеше, се будеше на саат ипол. Приметувам и белеат долните тројки и горната една проби а другата уште не е. Се брани кога ја допирам на образот и многу слабо јаде посебно забите кога ја мачат или настинка ама воопшто ништо...
До сега прокељ немам дадено. Сега случајно го видов па земав. Гледав рецепт еден грашок, тиквичка, прокељ да се сварат како манџичка. Може ли да ми каже некој колку му треба да се свари? Горните листови се вадат така? Друго нешто се прави посебно со прокељот? Со што го комбинирате?
Проќељ му пасирав кога беше бебе, за ручек со месо, сега му немам дадено а и знам дека нема да го јаде, мноогу малце му е потребно да се обари, едно 5мин ќе омекне Можеш да го испечеш и в релна
Isti sme I nie veke 3 Dena zatnena visoko stavam. Sprej I niso ne iskaca, krci celo vreme posebno navecer epten nemirno spie I kogs ke I se spuste slajm kasla strasno ama so golta. Se ligavi nenormalno I 5kata I e epten otecena I probiva. Siblnoke se utepa od kaslanje slajmovi. Denes bevme na lekar nema niso na gradi epten malce pokaceni leukociti I Dade cefaleksin sirup. Isto vaka gi vadese I 4kite plus so temperatura dva dena... Ne znam sto drugo da I davam kako da go isfrli slajmot zosto so pumpa nisto ne iskaca a e polna... Nekoj domasen lek neso isprobano ako nekoj znae. Inace ima 17 meseci
Мислам дека може да даваш сируп за искашлување на природна база. Јас давав хербион за сува кашлица а ако има шлајмови можеш тој за влажна кашлица. Прегорен шеќер со јаболко и кромид можеш исто така
Мајки, може искуства совети...? Син ми има 21 месец, на преглед од доктор утврди дека има Варус на потколениците - кога се раширени како дупка меѓу. Ама не е многу изразено. Нѝ дадоја ортопедски помагала како штафетки со потпора и за стапалата и со појас да ги стега навнатре. Да ги носи само навечер. Вчера пробавме вриштеше нејќеше. Можда и погрешна мерка зедоа. Ако не носел вакви, се решавало со операција. Ама повеќе е естетски момент. Дали има некоја искуство како преку вежби или можеби со одење ќе се исправат, бос да оди пример Или пак не дај боже можно е повеќе да се искриват?
После затнатото носе од синоќа почна и да тече прозирен секрет и нок стоп кива . Некоја настинка е најверојатно, се надевам нема да крене температура. Што може да земам превентивно бидејќи фаќаат празници па аптекиве не работат кај нас. Баш сега за празниците како за инат не фаќаат вируси и настинки...