E jas sum protiv da im duva direkno ako maliot e vo dnevna kade ni e klimata klima nema da se uklucuva i tocka toa sum jas. Ete na nas klimata ni raboti od 1 do 15 dodeka maliot spie vo spalna i sekade e otvoreno da se ladi. Koga ke stane se gasi. Denes se vrariv od doktor imame nekoe viruvce izgleda i dok. Ni potencira ne pod klima poradi suviot vozduh i cestickite od istata. Pak jas so mojata teza sekoj za svoeto jas za moeto
Секако дека е подобро со клима. Кај нас дома е вклучена од 12 до скоро 7 навечер. И нон стоп сме таму. Не ни дува директно. И во спална на спратот имаме клима и таму ја вклучуваме и седиме со малата. Таму е директно накај нас ама па на 26 степени намештена, со лесни вртежи и нагоре да дува е супер.
Јас пукнав веќе, синко на +40 качи температура, вади зелен секрет од носот и има гроделки на очите. Значи на -20 детево болница не виде, го шетав на мразот, а сеа бре, 3 месеци е стално болен. Ова ми личи на бактерија, гарант тогаш од антибиотикот ни даде лажн резултат брисот. И пак здивот му мириса, жлездиве отечени, детево болно. Јас не знам што да правам веќе, ама морам да ја најдам причината за разболувањето.
Здивот му мириса од секретот или ако му е воспалено грлото,крајниците. Жлездите отекуваат кога реагираат како одбранбен механизам на инфекција некоја. Јас на брисевите не им верувам ич.Имам чувство како ради реда да пишуваат резултат.А се ми личи на стрептокока по се ова што кажуваш.Она мн лесно се пренесува,со кивање,кашлање во градинка и ете ти беља. А реагира само на пеницилински антибиотик. Прашајте во инфективно кај вас дали прават тест на мононуклеоза ?Не ми е јасно како матичниот не превзема ништо подетално да испита кога гледа дека детето често се разболува. Лупа антибиотик од памет
Нема инфективно кај нас,антибиотик неам дадено еден месец. Проблемот е што детево постојано е болно. Неможе да се опорави, две ндели ни е рекорд да не е болен. Сега се жали неможе да голта, ми стои како да има откок кај грлото. Ќе го однесам на дежурна денес, барем второ мислење ке добијам. Последен пат и АСТ имаше покачено. Што да испитам веќе незнам, ќе барам брисеви во понеделник пак и крвна слика секако ќе даде, ЦРП да провереме. Мака ми е за детево, се мачи. Ама и јас па, зедов со отворен прозор да спиеме, ама жешко е се поти. Не знам што е полошо.
Не е тоа од прозорот.И моите спијат со отворен прозор непокриени. На детето имунитетот му е паднат можеби.Или има бактерија која со несоодветен антибиотик ке се замаскира одреден период и ете ти ја за десетина дена пак.Затоа и жлездите реагираат. Дали го боли мешето некогаш?
Да, пред една недела имаше и пролив, сега има и течна столица, а често знае да се држи за мешето. Инаку бевме на дежурен затоа што качи 39 и не слеваше никако под 38 со 5. Во болница качи 39 со 5, го боцнаа со Дексаметазон. После два часа едвај се спушти. Крајниците биле црвени, воспалени, има отоци. Градите се барем чисти. Не зедов антибиотик за да го испитам во понеделник.
@JuLleE, што направивте? И мојов таков беше, после прележаната варичела, имунитетот многу му опадна иако самата сипаница лесно ја помина. Секои две недели со антибиотик беше Испитај за мононуклеоза да си бидеш мирна... пошто гледам малиов има дел од симптомите (што не мора да значи дека е тоа), ама за сигурно да исклучиш, да знаеш што лекуваш. Ако е омалаксан, тоа е уште еден знак плус.
zdravo majki, nas od vcera ne fati virusot bevme vo polnolkj vo bolnica ni dade alicef antibiotik zaradi grloto i povrakja ni dade nelit i b- komplexs ama vednas edna mala lazica stom mu davam gi povrakja. eve deneska maticnata no dade i emesan silki za povrakjane ako nema podobruvanje kje treba da ne hospitalizirat. lele majki prv pat go gledam deteto vaka bolno mnogu place nitu jade nitu spije nitu saka da cica. sto drugo da davam vo vakov slucaj majki kazete, mnogu mi e loso i jas placam zaedno so nego ne znam vekje sto da prezemam.
Бронхопнеувмонија има, за жал. Едвај дише детево. Крвната слика е во ред, леукоцитите се 8.4, не се ни покачени. ЦРП 6. Ама снимката од градите покажува пневмонија. Зедоа и за брис, па ќе видам да нема бактериско. Значи детево не ми беше во ред и на крај да завршиме со пневмонија. Бесна сум многу, дека ептен го пазев и зборев дека се разболува на секоја недела. И на крај вака заврши.
Греота за детето, а и за тебе со стресовите. Срам да им е! Со лесно да поминете и да не се повтори веќе. @leona83 како сте вие?
Мајки освен терапијата и многу течности,што друго да правам? Смеам ли да го шетам, дома е врело, а и не мирува, вака барем ќе седи во количката.Исплашена сум, да не завршиме во болница.
Душа, со лесно да помине. Значи имало нешто... ама не секој доктор може на слушалка да слушне пневмонија. Течности и одмор повеќе, и внимателно со вентолинот, може тахикардија да предизвика. А да видиш дали може нешто од природниве лекови за искашлување, на пример чај од бел слез и анасон, или бел слез и ленено семе? Прашај доктор, да видиш што ќе ти каже, а за шетање... па сигурно е подобра опција отколку дома нонстоп затворени.
Ист случај како твојот кај две годишно.дете оваа година, Можеш.да му.вариш.чај.од.босилок,бозел бел слез,ќе му ја.исчисти плуќата.очекувај дека.ќе.повраќа од шлајмот.
Мајκи κои доите поголеми бебиња(ние сме 11+) на κолκу вρеме цицаат вашите бебиња,и κој ви е ρаспоρедот на јадење во теκот на денот?Добρедојдени би ми биле мислења.