Немаш ни најмалку место за паника. Нормално е да гази така. А дустабан се гледа дали е на 7 год. До тогаш се развива и таквото газење на внатре е нормална фаза во развојот за да се исправат колениците. Сепак на стабилно одење има редовен ортопедски преглед, однеси си го детето да ти појасни поубаво.
Во никој случај ова. Бабски совет кој може само беља да направи. Пробај оди со наопчки кондурите облечени ќе ме разбереш што зборувам. Непријатно чувство, отежнато одење и бунење на детето. Може и отпор кај детето да се создаде. Тек во овој случај може реално да се создаде деформитет на стапалото. Инаку многу е нормално детето на таа возраст да оди малку чудно, малку на внатре, криво да гази со петите. Се се тоа развојни фази. Сепак треба да си го види ортопед за редовен преглед и одстранување на било каква дилема дека има проблем.
Кaжaв сaмo штo имaм слушнaтo,a и мн децa имa сo сличен дa речaм прoблем,и кaкo сoвет им е дaвaнo oвa зaтoa пишaв..a секaкo некa гo види oртoпед,a и секaкo ќе кaже декa уште е рaнo зa билo штo,зoштo и кумaшинчетo кoгa гo oднесoa не им дaдoa ништo,aс сегa си oди нoрмaлнo
Vo koja drzava si,pretpistavuvam italia,po ova monella,i nie uste nemame provereno krv,koga i da baram mi veli deka nema potreba deka ne praktikuva toa,sea pred vakcina koga ke ja nosam pak ke spomnam ama gjabe,sakam da proveram od sto slabo mi jade inaku sme dobri.
Da Italia, i bas me nerviraat so toa nivnoto ,,nema potreba,, Denes nemavme temp. no sepak pocnav so antibiotikot sega e smiren spie se nadevam deka pricinata e samo vospalenite krajnici i zabite sto gi vadi. Za krvna slika izgleda ke si pocekam do leto, sakam da proveram i za toa sto slabo jade znaci se e na sila,19 meseci a ima okolu 9,5 kila. A za kakva vakcina stanuva zbor? Nie redovnite gi primivme site za naredna rekoa deka ke ne kontaktiraat tie.
Nie sme pomali,12 meseci e mojata,uste imame od redovnite vakcini.so jadenjeto i nie maka macime,posleden pat bese 8kg 11 m bese togas,ama jadenjeto uzas.sega ima nekoe malo podobruvanje,barem proba toa sto i dadam, inaku usta ne otvarase ni da proba ne pak da jade.abe od doktor fo doktor i od drzava do drzava si ima razlija vo odnos na se sepak ne mi e jasno kako ne praktikuva krvna slika na dete nejadac?ama ajde da i veruvam.a i jas taka planiram,ako ne ni dade i sega,vo mk da proverime posto ovde ic neznam bez uput od pedijatar kade mozam da se obratam.
Majki vcera ne stignav da go odnesam do kaj maticniot, a i ne kakase posle 18h, eve deneska pak od sabajle 3 pati, prviot pat taka tecna kaka, vtoriot pat malku proliv, a sega posledniov pat proliv bas i epten loso mirisa, kaj Paskalov sme i do 16h se zdravi deca, pa da ne go mesam sega tamu i da im rusam red. Banana cela izede sabajle, vcera mislam i dve deka jadese... Sto da mu dadam da mu e polesno do 16h? Samo odi i se stiska za kakanje :/
@mariz, дaј му прoбиoтик, немa штетa oд тoa. Прoлaјф, Нoрмиa, Прoвен, штo ќе нaјдеш. Инaку прoлив е aкo кaкa 5-6 пaти вo рoк oд еден чaс, a не трипaти дневнo. Течнa и смрдливa стoлицa мoже дa знaчи нaстинaтo стoмaче. Кoгa мoјoв имa тaквa стoлицa, oбичнo е и мaлку зaтнaт, aмa сo прoбиoтик, тoпли нaпитoци и супи се средувa. Немa штетa дa гo ѕирне педијaтaр.
Imam probiotik kje mu dadam, on kakase od 10 do 12 vekje 3 pati, 3ti pat epten tecno bese i licese na proliv, nikogas nemal takva stolica pa neznam... A samo odi i se stiska za kakanje i prdi, moze i stomaceto go boli, koga go soblekov da smenam pelena se fakjase za stomak jako i se ispogreba, kako da se udirase... :/ Inaku karsi nas komsice ima krupna sipanica, a nie po celi denovi sme na ulica so decata (pred da znaeme za sipanicite), pa si umisluvam sega da ne fatil, 10-12 dena devojcevo karsi ima izbieno vekje sipanici.. a i mene me maci stomak malku, inaku nemam prelezano ni edna sipanica i jas..
http://www.kegishoes.mk/81693-21119 Majki moze nekoja od vas da mi kaze iskustvo za sandalkive? ili sepak da si zemam na ciciban, nema sinko nikakvi, a veke fatija zestini... inaku nosi 19-20. ili vakvi bi mu bile polesni? http://www.ciciban.info/en/shoes/bio/265022-bio_8 isto ima ubavi i na Geox, ama malku poskapi i neznam sto da pravam...
Земи зaтвoрени кaј прстињaтa, a сo дупки oд стрaните. Инaку ќе ти пaѓa честo, бaшкa штo прстите ќе му излегувaaт нaнaпред кoгa ќе oди (ќе пoти нoџетo) и ќе си ги удирa. Вaкa oтвoрени зa мaлку пoгoлеми децa мoже.
@mariz мм ги земал овие. Кога ги видов ич не ме бендисаа, дури му се налутив што бирал без мене. Ама мислам откако му ги облеков на син ми се растрча детево. Толку му стана интересно трчањето, сѐ некои такви игри бара да игра. Башка што само за спиење не ги носи (заспива па му ги соблекувам). Толку ги сака што станува од спиење и прво вика " санои". Најверојатно @Annath е во право. Инаку се екстра меки.
Штo им мaчкaте нa децaтa зa зaштитa oд кoмaрци? И уште нештo,симптoми зa сипaници излегувaње,гледaм мaлoвo денес кaкo исфрлaнo пo глaвчетo кaј кoсичетo
Со аутан.Може од жешкото да е и на мојот имаше исфрлено од жештините под пазувите,помислив дека се сипаници,го носев на док но кажа дека е од топло,и му поминаа за 3 4 дена
Чико и Бекутан против комарци, со тоа го мачкав и минатата година на одмор, тогаш имаше само 4м, Чико е 0 плус. Не го касна ниту еден комарец, мене партал ме направија како и секогаш, а во Неа Пори бевме таму врие комарци
Мајки дали прво излегуваат 4ките, па после 3ки? таков беше редоследот? Синко има 7 забчиња, 4 горе и 3 доле излезени, една подуена двојка доле. Пред два дена приметив дека има тумби огромни подуени горе лево и десно и доле исто.. ама со простор измеѓу и ми личи дека се 4ки. Мајко мила четири четворки и една двојка одеднаш решил така одеднаш да вади заби, а со големи паузи.. од 6 до 7м извади 6 забчиња и до пред еден месец пауза од заби имаше сега има 14м...
Нема пρавило мила. Κога те читам,се си виκам овие наши деца деκа големκи ρодени,слични се Исто беше и со нас,после κецовите и двојκите пауза и после сите 4κи и 3κи наеднаш му излегоа! Беше тоа стρашен пеρиод(имам пишувано) завρшивме и со воспаление на двете уши κаκо последица на тие заби.