На кеги шус влошката се вади можеш да си ставиш без перниче. Новите модели се со ремче да не може да се соблекува лесно. Исто така можеш и перничето да го извадиш,сошиено е. Инаку го прашав ортопедот за топлинки со перниче ми рече дека не смета на стапалото. И во мат стар има добри топлинки. Додека од ваикики многу брзо попушти лепенката.
Фала ти. Приметив на топлинките дека перничето е малју повисочко верувам нема да смета. Битно ми е и да не се лизгаат. Ипанема беа ок не се лизгаа, ама когел само паѓаше цело време. Ќе проверам и во мат стар
Транспортерот може да го користи детенцето се додека главчето не го надрасне делот за потпирање. Седиштето за во кола што го зедов пишува од 9-36кила.
Со високо дете го користев некаде 10 месеци, не знам кога го префрлив во седиште. Не ни паметам дали ептен му се смали или можеше уште еден месец да тера. Да ми е овој памет ке сум го оставела до крај.
Не се сеќавам кога го заменивме транспортерот на син ми со седиште, но ете веќе и малата не сака да седи во транспортер.Проблем ни е возењето, па каде и да е ќе купиме и за неа седиште, секако е 11 месеци. Туку ,со две седишта за деца наназад нема шанси друг да возите во кола. Целата кола е зафатена
Првите топлинки му ги купив од фб страна топлинки.мк околу 1000ден беа и ептен ми се свиѓаа(рамни, се виткаа и секогаш убаво мирисаа), после му зема мм од мат стар ама беа со перниче и некако и материјалот ме ми се свиѓаше брзо ги одрасна а беа 500-600ден и последно му земав од ваикики за некои си 350ден рамни се се виткаат и супер си оди со нив.
Мајки ни се ближи 2 роденден па ако може препораки за торта(да е вкусна и убаво изработена и по приступачни цени)
Zdravo majki.Kako da se odviknuvate od stavanje prsti vo usta.Imam dve bliznacinja cucli nemat koristeno,za spinje sekogas stavat dva prsta vo usta potocno gi sisat a vo tekot na denot ednoto cel den gi sisa prstite i drzi mece ako mu go zemem meceto odma place,ne mi e aktivno za razlika od drugo.Ako ima nekoj so vakvi iskustvo da mi kaze kako se odviknavte 14 meseci se.
Моево дете почна да ги гризи ноктите..рацете цело време и се во уста па и понекогаш и парчињата...што да се преземи? Некое искуство... 21 месец има.
Мајки некоја да не има искуство, што може да се овие? Имаше пред 2 дена една само и беше многу мала како точка, денес бевме на плажа цело сабајле и не знам дали од сонцето(може и нема логика ова ) ама се зголеми бааги и се појавија уште 2
Во транспортер може да се вози додека му е главчето во потпирачот, да не е главчето надвор од него иако се нозете надвор. На повеќето транспортери пишува дека се до 13 кг. Мојов го возев максимум во транспортер, имаше направено 18 месеци кога го префрливме во седиште.