Памперс 7ка нема кај нас, ако грешам нека ме поправи некој. И јас сум по потрага на квалитетни пелени 7ка ако може некој да препорача
Мајки, дали знаете продавници онлајн каде има шмекерски детски наочарчиња? Или вакви ако имате сретнато негде
Мајки на колку месеци почнаа да ви имаат децата по 1 дремка? Моментално сме во 9 скок (14и пол месеци) и многу подолго седи будна. Нема време за 2 дремки. Станува околу 8, 12-12:30 прва дремка. Е сега после саат, саат и пол се буди ама уште ѝ се спие и ја призапивам барем уште 1 саат да поспие за да си легне вечерта во 20:30. Ако се разбуди скроз, кај 18ч ја фаќа криза и дремнува 20 мин ама после пред 11 нема шанса да заспие..Дали од скокот седи вака подолго будна или сепак ќе остане на 1 дремка? И околу роденденот вака ми правеше, 8от скок…
Моето на 11 месеци си ја скрати втората дремка. Прво мислев дека е период, дека пак ќе се врати но еве скоро ќе биде 14 месеци и функционира со една дремка. Мислев дека му е рано да остане на една, но ете не било.
Ако си за гаќички ,пуфис се супер исто. Во тинекс ,дм и веро ги има. Поголеми се од памперс. 4-ка пуфис на пр одговара на памперс 5-ка.
Зависи, 1:30-2:30. После тоа минимум 6 саати е буден. Ако се обидам да го заспијам порано се бунтува.
Фала ти мноогу! Што мислите овие можат да одговараат на момче, во смисла на бојата моделот? Или девојчасти се Или пак синиве
Moite bliznacinja uste se na 2 dremki stanuvame vo 7/7:30 okolu 10/10:30 prva dremka negde saat ipol potova 15 casot vtora dremka saat ipol,vecer legnuvat posle 9 zvisi koga se stanati.Uste malku ke pravat 14 meseci ,gledam deka ne mi buntuvat koga gi zaspivam i uste se na 2 dremki a sabale jas gi budama vo 7
Јас у друга тема сум пишала ,ама нема врска. Мојата е големка. 2 год и 7 месеци. Од година е со гаќички памперс. Ние носиме 4-ка уште. Пуфис се супер ама ги немам во близина. Затоа памперс само користам. Пуфис се поголемки. И слипи од зегин се ок,ама мојата пие многу вода,не дава да се соблекува често така да отпагаат како опција.
Мојот е година и 11 ама до сега користевме 6ка ради килажа, околу 16кг има. Сега гледам почнуваат да му пропуштаат и не му фаќаат убаво на газето. Ќе проверам уште во тинекс, ако не ќе пробам со пуфис.
Еве ти димензии на гаќички пуфис 5-ка . За 11-16 кг. Должина 38 неистегната, 50 истегната до максимум . Ширина 33. Не се смеј само
Гаќички памперс има 7ца. Актив 6ка најгочем број кај нас. Премиум 6ка се поголеми од актив 6ка. Нејби лов одат до 7 ама доста се големи како модел и 6+ можеш да земеш.
Мајки, имаше порани дискусија за перница. Малиов во мај полни 2 год ама гледам некогаш сака да спие на повисоко. Се двоумам трослојната од дормео или лимес детската за од 2-5 год (не пандата, некако поскапа е), или друга варијанта....Некој предлог или искуства со лимес/дормео?
Ја фалат доста трослојната од дормео, мене ме интересира таа од лимес, која е цената и каде може да се купи?
Таа од лимес само од некој што е зачленет таму. Инаку денес ја видов понудата за јануари па детската што е од 2-5 год ја гледав.