@joy1 да те замолам да ги ѕирниш резултативе од крв за малата и да ми ги протумачиш. Вчера прв пат правевме крвна слика...13 месеци сме. Фала ти однапред. WBC 7.5 X10^9/L RBC 4.25 X10^12/L HGB 125 g/L HCT 0.335 MCV - 78.8 fL MCH 29.4 pg MCHC +373 g/L PLT 247 X10^9/L LYM% + 0.613 MXD% 0.104 NEUT% - 0.283 LYM# 4.6 X10^9/L MXD# 0.8 X10^9/L NEUT# 2.1 X10^9/L RDW_SD - 35.4fL RDW_CV 0.121 PDW 11.4fL MPV 9.4fL P_LCR 0.234
kolku sto gledam se e vo normala. dobar hemoglobin mirni leukociti pravevte rutinska slika ili po potreba nesto? po ova sto citam se si e vo red
да, рутинска само...фала...ме бунеа некои од вредностиве + некои - па да си прашам ...да си бидам мирна.
Па точно во граници никогаш неможат да бидат вредностите.Но битно е да нема отстапки во поголем размер.Во секој случај можеш да си консултираш доктор.
Majki dali kilibarnoto gerdance go vadite na malite koga spijat? Ne e bezbedno da spie so nego pisuva na upatstvoto.. pa sakam vase mislenje Mojov golem spanko e, pa ako treba da go vadam na sekoe, voopsto kako nema da go nosi ili da go vadam samo vo tekot na nokjta..?
Јас на почетокот го вадев само за бањање но од други слушнав дека не го вадат и јас од лани го немам извадено,со него спие и го бањам и нон стоп си го носи,и до сега само еднаш кренал температура и бил болен и забите многу лесно ги извади.Не му тргам,нека си го носи.
Mojov ni ednas ne bil bolen do sega, a od ednata dvojka kaci TT malku. No mnogu se maci so 5 podueni sega, koga doprev ama se podueni se zaprepastiv, se aka od zemja place, celo vreme e nervozen i se vlece po mene. Go zemav deneska od Zegin, mnogu ne veruvam i zatoa duri sega zemav, kje vidime dali kje ima od utre razlika
@mariz gorni trojki da ne vadi? Ako se tie vo prasanje, najteski se za vadenje. Mojata do godinka gi izvazi site zabi, komplet, sosve petki, za niedno zapce ne vidov maka osven za ovie. Celo vreme kenkava, mama mama samo, nokje placese, nesakase da spie iako vazese za dete sto ja prespiva nokta.
За да има ефект треба бар еднаш неделно да го миеп под протечна вода и да го оставиш на сончева светлина да се наполни килибарот
Nee 4ki ima podueno i toa site 4 odednas i edna mislam deka vekje probiena dvojka ima dole, nemozam da go proveram ne dava... Inaku e so 7 zabcinja, 4 gore i 3 dole skroz porasnati (tie na 6m gi izvadi, pa pauzirase se do sega, 14m ima).
Do 12m do petka gi izvadi site. Koga napolni tocno 12m gi vadese trojkite.... Na 15m sega, gi ima site, dolnite trojki i se podizlezeni, se gledaat samo ne se skroz izramneti so ostanatite zabi
А кога и излегоа петките,мојот сега вади тројки,едната му проби ја чекаме и другата горе.Долните и тие натечени.Му се собра наеднаш извади последна двојка доле,сите четворки,и една теројка засега.Неподнослив е.Мислев ќе има пауза измеѓу четворките и петките.
Леле мајки син ми веќе неколку дена ако нешто не му даваме, или не е по негово одма легнува доле и плаче Имате ли искуство? Кога и да направи така го оставаме доле и си одиме.И јас и маж ми а и баба му и дедо му,им имаме речено и они не му попуштаат,го оставаат доле. По некоја секунда ќе види не му обрнуваме внимание и си станува сам. Жал ми е ама си бара слаба точка и ако му дозволиме знам дека нон стоп така ќе прави. На почеток смешно ми беше, си викам мангупче мало порасна и он за да не команда ама сега страв ме фаќа хахаха. Прееска јадев кроасан,и а некој види да јаде он одма до него со трчање и прави аммм. Му дадов неколку пати и немаше веќе, му викам нема готово и он одма доле падна со главата плаче како којзнае шо да се случило. И ај отворив уште еден па му дадов уште малце Му се спиеше плус затоа беше малку повеќе плачлив ама дефинитивно многу лоша навика му е!