Мајки, сте зборувале за доење. Малата има скоро 17м. каде и да е ќе треба да ја одбивам и јас. Ние од годината застанавме на три пати на ден, т.е сабајле кога се буди, после попладневната дремка и вечер пред заспивање. Не заспива на града, не се буди преку ноќта, не прави проблем за цице ако ме нема (има заспивано со сестра ми). Јаде сѐ, не бара преку ден воопшто. Јас сакав да помине зимата, демек вируси, болести па барем да си цица. За месец, најмногу 2 сакам да го решиме оваа прашање. Да почнам да кратам поддои? Полека да го оставам тој од поручекот? Колку време треба да помине откако ќе изоставам еден да почнам со друг? Да стасам барем до еден некако, потоа полесно ќе биде и за неа а и за мене, утрово додека цицаше од едната града утоп се направив, што значи имам и млеко.
Можеш да почнеш да пиеш чај од жалфија, со тоа што ќе ти се намали количината на млеко и почни да кратиш подои. Не знам, можеби 5 дена да поминат од еден до друг, не можам да се сетам како ги скратував јас.
Јас првите денови кога останавме на еден подој бев утоп, потоа со тек на време ќе се намали млекото дека нели не цица често, само еднаш во денот. Најдобро е да кратиш подои отколку наеднаш да ја сопреш зошто ќе имаш мака со градите, еве јас веќе 10дена кај што го одвикнав од тој еден подој и немам никаква мака со градите. Почни со тоа што прво ќе го тргниш утринското цицање, кога ќе се разбуди пресоблечи ја, спремај и оброк или цеден портокал, било што за да и го тргнеш вниманието и да нема многу плачки, јас лично кога кратев подој тоа траеше точно една недела, по правилото нели секое чудо за три дена и уште 4 дена за да навикне и да сфати дека наутро нема цице
Значииии колку време се вадат тројките???? Втор ден веќе кај нас, не можам да видам убаво ама мислам дека се тројките од тоа што успеав да видам, многу се лигави, остај што не јаде ништо овие 2 дена(пробав и со омилените јадења, сака да јаде, става во уста, и кога почнува да џвака во секундата плаче и плука) однесувањето е сменето, не се издржува! Синоќа на пола саат се штрекаше во сон, цела ноќ. Не знам дали е можно и тоа да е од забите. Од дете што спиеше цела ноќ, некогаш ќе се разбуди за цуцла ама веднаш продолжува и мирно дете сега ќе ми наплати за се што да давам за забите ж, имам некој си гел ама не делува ваљда и колку време ќе трае ова
Мачкај Dentinox или каков гел имаш. Јас за тројките кога ги вадеше, исто ни јадење ни спиење , пред да си легни навечер и давав Парацетамол . Уште една тројка никако да пробие.
Trojkite so vriskanje nokje so placki so nejadenje pa togas bash se pogodi i se razboluva eve dva pati vo rok od eden mesec. Uste ednata mu e pred da probie se gleda pod nepceto i kraj so niv.
Мислам дека 3ките ми оставија траума дете не јадеше ништо буквално 7дена баш пишев низ темиве спиење катастрофа, лигавење до кочена. Кај нас ништо не помогна, тие гелчина мене ми се болшет дејствуваат 10мин и толку зошто обилно се лигави. Али затоа од кога излегоа ме каса ме касапи кај ќе стигне
Фала ви, на колку време можам да давам парацетамол за забите? А лигавење значи лом се прави на 1 саат менувам блузи, целата е утоп мокра како новороденче кога беше има брунки околу устата од што е мокра нонстоп. Се надевам брзо ќе излезат За јадење среќа има едни житарици што никогаш не ги одбива па на нив живее деновиве. И шмукалчиња
Јас му давав Мундисал гел за непца само тоа му помагаше и Нурофен сируп за болка.1 недела деноноќно плачеше гризаше се што ќе му дојде при рака и ништо не јадеше после најнормално си се врати на се.Мачни се тројките навистина
Majki malata e 24 meseci ima plikovi crveno vospaleno od antibiotik prevencija so mackate veke nz so so da ja mackam ja odmivam so Karolina sekoe izlwgvenje vo wc
Една од најбесмислените бабини деветини. И јас имам слушнато, ако реши мајката да го одбие и ако еден ден не му даде да цица, после веќе не се враќало дете на града, ќе се повампирило (не знам дали детето или млекото). Скоро читав кај некои од специјалистките на темава дека и после неколку дена или недели од нецицање нормално е да му се даде на дете да цица. *Моја свеки велеше дека ќе треба да ја одбијам одма штом ќе тргнам на работа, оти не чинело тоа млеко стоено со саати.
Auu da i mene taka mi vikase ,8-9saata stoe mleko ne bilo ubavo kako da ne, taka gi lazele niv za da davaat kravjo. Eve 5 meseci otkako e odbiena i tekjuva mi vika cic cic i se smee
Настрана бабини деветини, океј неколку дена ради некои причини да не се дои дете, ама зошто после неколку недели би му дала да цицат? Што ќе цицат? Воздух? Тоа веќе нема млеко. цицање еднаш на ден океј некој период можеби од месец дена дури да го оттргнеш скроз зошто да бидеме реални тоа повеќе е залажување отколку задоволување на реална потреба на малото, и јас останав со еден подој, млекото скроз се намалува дека влече еднаш во 24часа, тоа повеќе е до нас мајките некој вид на страв дека нема да ја имаме таа блискост со малото муабет кој според мене нема никаква врска.
Zdravo majki...Edna godinka imame I imame edno zapce...preku den nemame nikakov problem jade se,spie si igra ama navecer na sekoj saat se budi I bara da cica ... Ne e gladna tuku so sila nekako saka da cica I Samo da ja zemam prodolzuva da spie,koga ke ja vratam vo krevetce posle Pola saat ili saat Pak se razbuduva I taka e cela nok....Dali ima nesto Sto mozam da napravam,za da ja prespiva mirno cela nok ili barem Ednas ili dva pati da se razbudi
Можеш да ја ставиш до тебе да спие или да пробаш да ја одбиеш може нема да се буди. Др не знам , моето баш заради тоа што многу подобро спие до мене спие со мене од првиот роденден не можев повеќе да станувам по сто пати ноќе , не цицаше ама се будеше исто мн пати .