Виранто колку што знам 5 или 7 дена макс се дава , за најдобар ефект не го прекинувај Иста возраст е и моево , кажува основниве мама тата деде ,ама по мене квиче само коа ме бара низ соби и мамаа мамаа за овие другите повторува ама некогаш така ме гледа и ми си смее само ајде и кога е гладен ам ам му се најчести , за ајде незнам ни дали е свесен за зборот што значи ама го брмче Се останато по негово си кажува , мислам мали се уште рано е за месец два треба некој мал фонд на зборови да имаат , сепак индивидуачно е секое дете различно , има и до година ипол две што со неколку зборчиња се .
Аиии баш убавоо честитки и со лесно! Да повлечеш нога, да те дружи и @0ли и сите што бевме после вас - да се сврти кругот со вас што почна
Фала ти Ајде, ајде ќе ве повлечеме сите, @BY<3 веќе ни дојде @0ли на г'з има да падне кога ќе слушне за мешето, баш скоро и се жалев дека не сака второво
Не само после вас, туку и тие пред вас што беа. Првово ми е мартовско дете. Сега сакам едно декемвриско.
Ако можеш од странство да набавуваш би ти рекла Вигантол, ако не кај нас имаш Пливит Д3 ама горчат, па кога ќе почне да разбира нема да ги сака. Солдевит не ми се свиѓаше пумпата, а има и едни поскапи ама долго траат само никако не ми текнува името, да прашаш во аптека.
Мојава па ги сака тие на пливит Д сама ги зема сабајле и ми ги дава ‘aм ам’ ми вика за да ѝ дадам. Јас давам бебитол Д3+омега и плус 3-4 капки пливит Д @stanislavac
Мајки, ај ќе пишам и во оваа тема. Дали ја имаа примено вашите малечки ревакцината од петтовалентната вакцина што се става на 18 месеци? Како поминавте, какви реакции ?
Јакоооо баш ме изненади Ма што убаво ти посакав што побрзо да се пофалиш, баш ме послуша Ајде за убаво, со лесно Крај на декември ја прими и петтовалентната и превенар, имаше реакција температура 2 дена мислам. Првпат реакција имаше од вакцина, досега немал никогаш.
Здраво мајки Ај тука како поискусни да прашам Бебе е 1 месец, ама преку ден воопшто не спие! Еве буден е од 7 и уште не е заспан. Ако некогаш му текне да заспие тоа е по 20 мин, а 15 сум го успивала. Нема како првото дете што правеше да цица и да спие
Па нема нешто што искусните би кажале , такво си е бебенцето, најверојатно ќе смени. На пријателка беше така, ама после 6ти месец почна да си спие повеќе.
Мајки што ви имаат по една дремка децата, колку време трае? Откако премина на 1 дремка траеше прво 2-2,5 саати. Последниве денови саат и пол трае. Навечер или не се буди воопшто или еднаш ќе закенка. Заспива во 21:30-22 навечер станува 8 и пол сабајле. Дремката е од 13:30 до 15 часот. 15++ е.
Моето уште малку ќе прави 22 м. На една дремка е и таа трае два или три часа, зависи и колку рано станал утрото. Се случува ако стани мн порано, да преспие 2 пати ама пократко. Навечер се буди само за вода или ако си ја бара цуцлата (уште заспиваме со цуцла).