Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.927
    Допаѓања:
    326.786
    Тантруми,манипулација
    Не му мн обракјај внимание

И мојата вчета пагаше во трансови бидејки не и дадов со вода да прска низ дома
    Уште се дере и вика Плисссс(демек молим те) :^)

На Mandarinka, galapce, azelea и 3 други им се допаѓа ова.
  2. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Majki,aj ve molam za mislenje bidejki dosega ne sme imale iskustvo so temperatura.imavme za vakcina,i neli prvo kaj pedijatarot odam, i i kazuvam ima malata tt 37,i noseto zatnato,ja pregleda vika grloto skros malku crveno no nisto strasno od zabite e ,ima oteceni nepca,pred izleguvanje se 4 zabcinja.ja prezakazavme vakcinata za vcera.vo meguvreme cela nedela, na malata i meram tt sekoe utro i sekogas ima 37, 37 so 1,so 2, 36.9..vcera pak pred vakcinata pak so temp.37 so 2.pak ja odlozivme,i vikam pa cela nedela e taka vikat nisto ne e ne e mnogu,toa e od zabite.sega pred spienje meram 37 so 6 i i dadov kapki.znaci neznam dali e mozno celo vreme veke desetina dena taa tt da e od zabite.da napomenam deka inaku e vesela,igra,jade,cica,najnormalno kako i obicno.sovet,mislenje??:shake::?:

3. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Se raspuknav vekje. Ja smiribme temperaturata ama kaslicata nikako. Gradite i se polni so slajm ispi edno sise sirup sega pie dr kapki za kaslica. Da davase da ja inhsliram stopati kje ozdravese do sega. Znaci nema sansi da ja inhaliram pocrvenuva gotova da zajde vekje od placenje. Kako da ja inhaliram na dr nacin ili da go isfrli slajmot. Sakam da probam koga spie. Ako ne i ja dopiram maskata do liceto malku od podaleku kje ima li efekt inhalacijata???

4. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Исто и кај мене со заби сега извади наеднаш двете двојки сега чекаме нови,нервозна,стана во 5 си лежи гледа неможе да заспие, ако не и дадам нешто плаче,ме имитира не дека правам со прстите го прави тоа што не давам ама ме гледа и липта ,душа ме боли ама неможам да попуштам ....и почна да си бара повеќе млекце ,14 месеци е а сакапотри пати да пие,а ме советуваа не повеќе пд 500 мл дневно

5. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.927
    Допаѓања:
    326.786
    Ако има шлајм давај чај од бел слез за полесно да го исфрли

6. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    15.719
    Хахах,а мојава па исто,сака да пие од стаклена чаша,ама ќе се напие и после сака да ги става рацете внатре и да шлака со водата на маса,и ќе и ја земам чашата и писка,паѓа во трансови што викаш ,абе циркус се,мали ѓаволчиња :D

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.927
    Допаѓања:
    326.786
    Ете вчера со чаша вода го поли лаптопот на мм.За нејзе беше интересно ние живци искинавме

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.765
    Допаѓања:
    202.650
    Не е од забите таа температура, трае многу долго. Направете крвна слика, ќе покаже дали има жариште во организмот, или се работи за вирус.

На joy1 и bella.s им се допаѓа ова.
  9. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Nie bevme isti, pisav tuka deka ne mi davat da napravime krvna slika. Se dodeka ne mi dade antibiotik pedijaterot za grloto ne pomina, samo sto pocnav da davam amoxsicilina odma mu se simna tt i se pomina. Ne ostavaj taka nosi ja pak mora da prevzemat nesto.

На bella.s му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.578
    Допаѓања:
    76.812
    Majki denes go mackav so dentinox gel sinko i ubavo mu gi raspipkav nepcata, gore se 200% 4ki poduenite, a dole tie se 5ki, a nema 4ki dole, mozno e?

11. tina-63

tina-63 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    1.694
    Здраво мамички,
    Вака син ми вчера качи температура до 38.5,му давав тајленол,па после тоа кога заспа на ногичињата му облеков чорапчиња натопени во јаболков оцет.Температурата му се намали но цела нок не спиеше и ми покажува главата го боли.
    Еве сега сме станати све си е ок ама главата му е многу топла незнам што да правам.
    (Не живееме во мк,иначе детето ми е 1,4 месеци)
    Дали имал некој слично искуство?

12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.578
    Допаѓања:
    76.812
    Moze da e od zabcinja, kolku ima? Zasto od niv i usi i se moze da go boli... Mojov ima 1,2 meseci i momentalno e so podueni 5 zabi i bukvalno se mava po obrazi sam so slakanici od sto neznae sto da napravi.. TT seuste ne kacil, ze nadevam deka nema ni da kaci.. :/ inaku od edna dvojka mi kaci 38...

13. tina-63

tina-63 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    1.694
    Има година и 4месеци
    Се надевам да е од заби,но никогаш глава не му била топла и да го боли
    А вака си играме се сме,
    Многу ми е жал,незнам како да му помогнам

Фала многу за одговорот,и одвоено време

14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.578
    Допаѓања:
    76.812
    Moze da e od zabcinja, prvite zabi ne se strasni, ama ovie 3ki, 4ki, 5ki povekje kje gi macat.. Proveri go. Pipni niz nepcata dali nesto e mnogu podueno, obicno od zabcinja TT se kacuva do 38.5, retko povekje... ili odnesi neka go zirne pedijatar :)

15. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.927
    Допаѓања:
    326.786
    Место да се мислиш што му е однеси го на лекар.Толку мало дете глава не треба да го боли

На stilas7 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.578
    Допаѓања:
    76.812
    Joy zar moze dete od 1god i 4m da ti kaze deka go boli glava? Sigurno nemoze tocno da kaze deka glava go boli :/

17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.927
    Допаѓања:
    326.786
    Штом се пожалило на мајката веројатно го боли.Не ги испотценувајте децата и не го препишувајте секој проблем на забите.Мојата на таа возраст го повреди прстот без да видам.Почна да плаче и ја прашав што се случи ми вели пке пке(прсте прсте) и тек тогаш видов дека го стиснала од нешто.
    Сега е топло времето ако престојувало долго на сонце може и од тоа глава да го боли.Но не би седела дома .Подобро е педијатар да даде мислење.

На referentka, galapce и Annath им се допаѓа ова.
  18. tina-63

tina-63 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    1.694
    Јас веке се бев јавила да закажам на педијатар ама дури во 12 има слободно.
    Во мегувреме го изнесов надвор бидејки е поладничко и играме.
    За заби можно е ама пред 2недели извади двојка,има малку набабрено од едната страна.
    Мене највеке ме загрижи што ми покажуваше со рачето на главата и вика бои бои.
    Што значи го боли,осека нешто подруго.
    Фала ви

19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.765
    Допаѓања:
    202.650
    4ки се и дoлу, не се петки. Мнoгу верoјaтнo истoвременo сите дa пoчнaле дa излегувaaт. Зa петки е ствaрнo рaнo.

20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.478
    Допаѓања:
    287.966
    И јас пред недела две прашував истото. Четворката е убаво пробиена на малата, а јас сеуште сум во недоумица да не е петка.
    Голема е веројатноста да е сепак четворка, само поназад да е.
    Инаку и горе е пробиена четворката, сигурна сум дека е четворка како тебе, ама долнава изгледа е така поназад само.