Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Овес со јогурт прави, овесна каша со млеко, палента со кисело млеко,…во ужинките пр смути ако правиш стави и јогурт…

На dromka и forumce им се допаѓа ова.
  2. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    И мојот не сака кравјо млеко да пие, пробај со оваа каша, син ми многу ја сака: овес варен со малку чиа семки, рендана јаболка, ореви или бадеми, смоква или урма сецкана, цимет и млеко.
    И јас му ја јадам :)
    П.с. Исто и омлет кога му правам, во него ставам малку млеко.

На dromka и forumce им се допаѓа ова.
  3. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Screenshot_20220313-073046_Gallery.jpg Screenshot_20220313-073058_Gallery.jpg Screenshot_20220313-073058_Gallery.jpg
    На што ви изгледа ова? Има рота моментално можно е од тоа? Не е мешан со луѓе последниве 3 дена

Прикачени фајлови:

4. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.861
    Допаѓања:
    10.377
    Ние имавме ваква вирoза, oсип пo телo, чести стoлици, нo не диjареа кoи премнoгу тешкo мирисаа.
    Пиеше самo прoбиoтик за 4-5 дена пoмина.

На lemon8ejt му/ѝ се допаѓа ова.
  5. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Фала...се уплашив да не се сипаници :((( он на рота е позитивен од пред 4 дена, 2 дена имаше темп ама не нешто многу околу 38 се моташе. И не е мешан со никој.
    Фала, сега сум помирна додека да се консултирам и со лекар што да пие
    П.с. спомна тешко мирисале, буквално на повраќаница јас вчера ќе повратев кога го миев.

На Larahappy му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Ако имал висока тт може да е од тоа. Обично од тт може осип да се јави. А, вакциниран е за рота?

7. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.909
    Од температура се ситни мали точки и обично се само на стомак. А ова на ногата воопшто не личи на осип од температура.

На lemon8ejt му/ѝ се допаѓа ова.
  8. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Не, околу 38 му се движеше темп, ама нема од петокот вечер. Не е вакциниран ни он ни брат му, сега и двајцата имаат. Од тоа што читав, мислам добро проаѓаме...постариов 4 дена само, а малово ќе видиме- од сабајле само еднаш имаше проливче и имаат апетит

На Lovebug01 и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  9. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Да супер сте, јас имам читано и до дехидратации и инфузии стигале и искрено ми е страв зошто и ќерка ми не прими рота, покасно почнавме со сите вакцини и рокот беше поминат…

На dromka и lemon8ejt им се допаѓа ова.
  10. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.817
    Не за Солдевитот кажувам ама јас од 400 ги купувам, од 1000 се поскапи

11. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Не ја видов сликата со ногата ама на стомак и грб исти вакви точки имаше и ќерка ми кога фати некој вирус ама само со покачена температура беше, немаше др симптоми и траеше 3 дена. Докторот ми рече дека од температурата е осипот.

На Maca Macka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Дечки бев на Др. Осипот е од вироза. Рече дека освен што е поз на Рота сигурно има и некој друг вирус. Дека не се само рота, адено и норо, имало многу други што не биле популарни а правеле проблеми. Ми даде да пие нешто, рече брзо ќе прошло.
    Многу ми е криво што не ги вакц, ама и да примеа прва доза у Мкд, тука ќе немав каде да ги носам за ревакцина.
    Може среќа што цицаат бидејќи апетит нула..цело време гурав течности, електролити, чајчето од бекутан му се погоди многу.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. stanislavac

stanislavac Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    25
    Majki ako moze nekoja od iskustvo da kaze,Sto da napravam da ja prespivame cela nok ili barem so 1-2 budenja....imame 13 meseci I do sega po 100 pati se razbuduva,ja zaspivam I saat vreme spie vo krevetce I se razbuduva pa ja zemam so Nas na spalna zosto stanuva cela vecer,cica uste I sme vo faza na odbivanje,sise ne saka...ama ne e gladna cica od navika,so sila...pa ke pocn da se isprava,da pravi bravo,cao ili se Sto naucila....I Pak ke zaspie 1-2 pa ete Pak stanala....ic nema miren I cvrst son...ne znam vise Sto da napravam

14. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.861
    Допаѓања:
    10.377
    Мoетo првo беше ваквo и уште е а,
    има 2,5 гoд.
    Jа се тешев демек дека цица, jа oдбив и пoнатака стануваше..:(

На mal.ecka и srce-9 им се допаѓа ова.
  15. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.113
    И мојава се буди до 3 4 пати и со цицање презаспива .
    За неполн месец полниме 2 години .
    Јас немам идеја ниту како да ја одбијам а незнам како ќе заспива без цицање а уште пак ако се буди пак исто...:(

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Мајки од која возраст го тргате бебешкото креветче? Збам дека е индивидуално ама ноќе станува се навикна со нас да го префрлам. Запсива пак го враќам и вака по 10 пати прајме. 17м има. Сега веќе спие со перница повисока, без тоа ич не легнува во кревет си ја бара перницата.
    Осеќам како да му е тесно, се мава вп оградата, се нервира итн.
    Ама ако купам "детски" низок кревет како во градинките, не можеме сите во спална треба сам да го оставам да спие. А тоа не ми е сигурно зошто со таков кревет ќе си стане сам и којзнае што ќе прави...
    Не знам што да правам, само знам дека не го сака веќе воопшто креветчето.

17. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Јас баш пишував поназад, мојата само што научи сама да заспива во креветчето, ние дома радосни ја оставаме сама во соба да заспива и да спие (додуша она уште од 11 месеци сама во спална спие, ние во дневна пошо се будеше кога си легнувавме со мм), се научи да ја префрла оградата и да си слегува од креветчето, па сега за жива глава не сака во креветче.
    Ја заспивам на спална и заспана ја префрлам во креветче, спијам и јас таму и нон стоп на штрек сум, ич не сум наспана иако она си спие по цела ноќ. Се мислам и јас да земам такво ниско креветче да не ја мислам. Па си велам подобро нека си станува сама нека ровари отколку да ја мислам дека ќе падне префрлајќи ја оградата од бебешкото… Ќе биде мачно додека се научи на новото креветче ама мора.

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Дали само периодов е така или цело време? Мојата исто ми правеше така околу 12-13 месеци ама заби вадеше плус осмиот скок беше тогаш. Со градата во уста спиеше некогаш. Исто стануваше и седеше будна и си кажуваше сѐ што знае ново. Откако ги извади забите престанав да ѝ давам ноќе да цица, 2-3 вечери се помачивме, ја нишкав така заспиваше и почна да преспива по цела ноќ.

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Што знам мислам дека се мали за во такво креветче сами во соба. Бар моево не е за оставање многу е брлив. Ќе се удри нема да го чујам ќе скрши глава од регал од ѕид од врата... сам во бебешко креветче знам нема кај да оди него уште не му текнало да се прекачува. Ама за твојов случај реално така е нема што да правиш. Едино не знам каков ти е креветот ногарките дали се вадат па на земја да биде

20. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    Ама Милки ако ти станува за да е до вас џабе каков кревет ќе му земиш.

А ако му е тесно едино floor bed да си направите, душек на земја и спиете, ако ти е страв да не паѓа од висок кревет со вас.
    Ако не сакаш заедно за него стај долу до вашиот кревет душек и загради го со прегради од едната страна, ги имам видено се продаваат

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.