Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.345
    Допаѓања:
    28.356

Da prasam,da neprasam....Ke te prasam bidejki znam deka si strucno lice od taa oblast,te imam citano.Dali e mozno dete od 14 meseci da gi ima izvadeno site zabi pa i petkite????

2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.729
    Допаѓања:
    77.015
    Pa dobro moze.. mene vaka mnogu nazad mi izgledaat, bas na mesto kaj 5ka se i mnogu razdaleceno od 2kite..

3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.920
    Допаѓања:
    203.169
    До четворки може, до петки тешко. Ама стварно е тешко да се утнат петките, прилично се масивни, за разлика од другите млечни заби. Инаку, не дека не е можно да има петки на 14 месеци, ама е екстремно, екстремно ретко.
    Млечните заби во принцип се пораздалечени од трајните, бидејќи се поголеми. И да не се раздалечени, со тек на време се оддалечуваат како што расте вилицата.

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  4. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.345
    Допаѓања:
    28.356
    Sve toa mi e jasno i ne sumljav deka se cetvorkite kaj sin mi.Samo edna clenka me zbuni koga mi rece deka na 12 meseci detenceto i gi imalo site zabi izvadeno kompet pa i petkite.Rekov da ne sum jas vo nekoja zabluda.Inace mojot sega na 1,5 godina gi ima komplet site cetvorki i gi vadi trojkite.

5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.729
    Допаѓања:
    77.015
    Kje pocekam da niknat pa kje vidime,ogromni podueni planini ima i duri ustata vnatre nadole mu e poduena, sega pak pipkav, mnogu e vnatre i mnogu e razdaleceno od 2kite bas na mestoto kaj sto dzvaka hrana e poduenoto, neli treba ako e 4ka da e razdaleceno edno mesto za zabce? Mislam deka ne sum utka no kje vidime...

6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.729
    Допаѓања:
    77.015
    Lele koja glupaca sum ahahaha :D celo vreme go gledam sinko na leva strana dole i tamu brojam zabcinja, a ustvari na taa strana nema dvojka :rofl: pa zatoa zabot mi ispagjal kako 5ka :rofl: znaci misterijata e resena, 4ki se site :D

На Kitten, zuto и espana им се допаѓа ова.
  7. tina-63

tina-63 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    1.694
    Мамички ние сме подобро фала богу,синче имал инфекција на уше па од таму доагала топлина на главата и температурА

На galapce и joy1 им се допаѓа ова.
  8. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.070
    Допаѓања:
    328.503
    znaci deteto ne lazelo :)
    ti rekov jas iako e malo znae da se pozali i toa

На espana, galapce, tina-63 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.729
    Допаѓања:
    77.015
    Инаку јас не реков дека не знае, бебе од 6м се жали, реков дека не знае што точно го боли. Ете го болело увце, а покажувало глава :)

10. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.070
    Допаѓања:
    328.503
    И од уво глава боли
    А и не се однесуваше постот на тебе во случајов :)

На zuto, galapce и mariz им се допаѓа ова.
  11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.729
    Допаѓања:
    77.015
    Знам :)

12. tina-63

tina-63 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    1.694

Да да така е, Јас затоа највеке се загрижив.
    Иначе ти ја работиш оваа работа така да си запозната многу повеке.
    И фала ви на одвоеното време за да пишете совет

13. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Ај јас со прашање дали е можно тројки пред четворки да излезат??? Двојките излегоа и сега горе тројката е многу надувана се гледа дека е тројка ....или грешам нешто?
    Иако се е можно ,мене на 27 год ми открија дека тројката ми е млечна па тогаш ја вадев

14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.729
    Допаѓања:
    77.015
    Espana i jas pred mesec ipol/dva izvadiv mlecna 3ka :rofl: momentalno nosam fiksna proteza poradi toj zab i pominav dve operacii...

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  15. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Јас сакам да ја прашам @Annath следново, син ми има 3 и пол год. и веќе неколку пати ми се пожалува дека го боли жлебинката над двојката и тројката и десно и лево, ја фаќа со прст и ми вика, еве тука ме боли и тоа кога јаде само, онака не.
    Што би можело да биде?

16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.920
    Допаѓања:
    203.169
    Вoспaлени непцa, нa тoa ми oди пaметoт. Кoгa не јaде, aкo ти дoзвoли, пипни му ги сaмa нa тoa местo и мaлку пoгoре дa видиш дaли ќе реaгирa сo бoлкa. Акo немa ништo, нaјверoјaтнo е сaмo иритaцијa дoдекa јaде, a aкo гo бoли, тoгaш земи мaчкaј прoпoлис, дaвaј му мaлку вит.ц oд oние тaблетки штo се гризaт и лижaт. Акo немa пoдoбрувaње, нoси гo нa зaбaр дa гo.видaт.

На irenna и kallias им се допаѓа ова.
  17. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Здраво мамички нова сум на форумов се надевам ке се друзиме...Керка ми има 15месеци долните запчиња ги извади на 10месеци а на12горните..е сега веке горе и излегоа и двојките и веке и се значи оформени запчиња нормални а доле и стојат само првите и тоа уште и се мали..имала ли некој сличен проблем дали Даја нисам на доктор или нормално е..а сакав и за спиењето да прашам Перница не сака никако а и спие на стомак нозете зберени на колена и рацете се под Неа незнам дали е нормално тоа а навечер станува обавезно 3пати за јадење и така немозе да пие млеко и почнува да плаче и ако јас ја наместам пред да и дадам млеко пак плаче многу ретко да спие на страна или грб..а Еве налето уште едно ке ни дојде на свет а јас уште Неа немозам да ја средам..што да правам незнам ако некој имал сличен проблем нека помага..

18. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.265
    Допаѓања:
    46.288
    Буквално истиот случај бевме и ние, на 10 месеци ги изваде долните единици, а после и горните единици и двојки. Исто и на моја долните единици и двојки и се помали од горните и мислам дека е нормално, еве нека кажат и другите мајки.
    А за спиењето мојата уште малку ќе прави 2 години и уште спие без перница на стомак ама во текот на ноќта си се врти и на страна, а поретко и на грбче. На стомак спие од третата недела, така и беше полесно за грчевите.

19. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Мајки,за спиење им облачате на долги или кратки ракави на вашите дечиња? Моево по цела ноќ е откриено,кога се разбудам го покријам тоа пак рита и со текнко чаршавче се покриваме ама на долги го облекувам,незнам стварно.Дома не е многу топло.

20. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Мајки сезнајки ајде кажете лек за оток(џумка) падна малава и и отече,ставам лед друг лек?