Da prasam,da neprasam....Ke te prasam bidejki znam deka si strucno lice od taa oblast,te imam citano.Dali e mozno dete od 14 meseci da gi ima izvadeno site zabi pa i petkite????
Pa dobro moze.. mene vaka mnogu nazad mi izgledaat, bas na mesto kaj 5ka se i mnogu razdaleceno od 2kite..
До четворки може, до петки тешко. Ама стварно е тешко да се утнат петките, прилично се масивни, за разлика од другите млечни заби. Инаку, не дека не е можно да има петки на 14 месеци, ама е екстремно, екстремно ретко. Млечните заби во принцип се пораздалечени од трајните, бидејќи се поголеми. И да не се раздалечени, со тек на време се оддалечуваат како што расте вилицата.
Sve toa mi e jasno i ne sumljav deka se cetvorkite kaj sin mi.Samo edna clenka me zbuni koga mi rece deka na 12 meseci detenceto i gi imalo site zabi izvadeno kompet pa i petkite.Rekov da ne sum jas vo nekoja zabluda.Inace mojot sega na 1,5 godina gi ima komplet site cetvorki i gi vadi trojkite.
Kje pocekam da niknat pa kje vidime,ogromni podueni planini ima i duri ustata vnatre nadole mu e poduena, sega pak pipkav, mnogu e vnatre i mnogu e razdaleceno od 2kite bas na mestoto kaj sto dzvaka hrana e poduenoto, neli treba ako e 4ka da e razdaleceno edno mesto za zabce? Mislam deka ne sum utka no kje vidime...
Lele koja glupaca sum ahahaha celo vreme go gledam sinko na leva strana dole i tamu brojam zabcinja, a ustvari na taa strana nema dvojka pa zatoa zabot mi ispagjal kako 5ka znaci misterijata e resena, 4ki se site
Мамички ние сме подобро фала богу,синче имал инфекција на уше па од таму доагала топлина на главата и температурА
Инаку јас не реков дека не знае, бебе од 6м се жали, реков дека не знае што точно го боли. Ете го болело увце, а покажувало глава
Да да така е, Јас затоа највеке се загрижив. Иначе ти ја работиш оваа работа така да си запозната многу повеке. И фала ви на одвоеното време за да пишете совет
Ај јас со прашање дали е можно тројки пред четворки да излезат??? Двојките излегоа и сега горе тројката е многу надувана се гледа дека е тројка ....или грешам нешто? Иако се е можно ,мене на 27 год ми открија дека тројката ми е млечна па тогаш ја вадев
Espana i jas pred mesec ipol/dva izvadiv mlecna 3ka momentalno nosam fiksna proteza poradi toj zab i pominav dve operacii...
Јас сакам да ја прашам @Annath следново, син ми има 3 и пол год. и веќе неколку пати ми се пожалува дека го боли жлебинката над двојката и тројката и десно и лево, ја фаќа со прст и ми вика, еве тука ме боли и тоа кога јаде само, онака не. Што би можело да биде?
Вoспaлени непцa, нa тoa ми oди пaметoт. Кoгa не јaде, aкo ти дoзвoли, пипни му ги сaмa нa тoa местo и мaлку пoгoре дa видиш дaли ќе реaгирa сo бoлкa. Акo немa ништo, нaјверoјaтнo е сaмo иритaцијa дoдекa јaде, a aкo гo бoли, тoгaш земи мaчкaј прoпoлис, дaвaј му мaлку вит.ц oд oние тaблетки штo се гризaт и лижaт. Акo немa пoдoбрувaње, нoси гo нa зaбaр дa гo.видaт.
Здраво мамички нова сум на форумов се надевам ке се друзиме...Керка ми има 15месеци долните запчиња ги извади на 10месеци а на12горните..е сега веке горе и излегоа и двојките и веке и се значи оформени запчиња нормални а доле и стојат само првите и тоа уште и се мали..имала ли некој сличен проблем дали Даја нисам на доктор или нормално е..а сакав и за спиењето да прашам Перница не сака никако а и спие на стомак нозете зберени на колена и рацете се под Неа незнам дали е нормално тоа а навечер станува обавезно 3пати за јадење и така немозе да пие млеко и почнува да плаче и ако јас ја наместам пред да и дадам млеко пак плаче многу ретко да спие на страна или грб..а Еве налето уште едно ке ни дојде на свет а јас уште Неа немозам да ја средам..што да правам незнам ако некој имал сличен проблем нека помага..
Буквално истиот случај бевме и ние, на 10 месеци ги изваде долните единици, а после и горните единици и двојки. Исто и на моја долните единици и двојки и се помали од горните и мислам дека е нормално, еве нека кажат и другите мајки. А за спиењето мојата уште малку ќе прави 2 години и уште спие без перница на стомак ама во текот на ноќта си се врти и на страна, а поретко и на грбче. На стомак спие од третата недела, така и беше полесно за грчевите.
Мајки,за спиење им облачате на долги или кратки ракави на вашите дечиња? Моево по цела ноќ е откриено,кога се разбудам го покријам тоа пак рита и со текнко чаршавче се покриваме ама на долги го облекувам,незнам стварно.Дома не е многу топло.