Форумџика на годината

Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. LucyLu

LucyLu Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2019
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.194
    Од кога почнавте перница на малите да им ставате? Мојата е 14 месеци до сега не сум и ставила. Ако ни е време може и предлог за перница. Тенкс мамас :hug:

2. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.817
    На 14 месеци почнуваат тантруми или што е ова чудо ? Не смеам НЕ да и кажам, или ако големата не и даде тоа што она го држи во раце легнува на под или надвор во двор, го гризе тепихот,играчкитд, дури и главата од вратничките на кујната проба да си ја удри :worried:
    Или па само инаетливо козле ми е бебево :D

На Ava.84 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  3. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.169
    Допаѓања:
    5.728
    За жал да почнуваат.:worried: Кај моето уште во текот на осмиот скок околу роденденот имаше по некоја епизода на тантрум, а сега на 16 месеци скоро секој ден се треска од земја, се лути ако нешто не му дадам или дозволам. :drunk:

На Snowflake97 и Chanell* им се допаѓа ова.
  4. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.336
    Допаѓања:
    4.615
    Исто…мислам дека се блиску нашите…вриштење,пиштење, трескање од земја, пред некој ден главата ја маваше од кујната зошто не можеше да ја отвори фиоката :drunk:

На Snowflake97 и Chanell* им се допаѓа ова.
  5. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.817
    Леле лошо штом уште сега почнаа :D јас не и дадов цигарите да ги крши и џвака и се тресна од земја :envy:
    Офоооф слатки маки..

6. doubleinfinity

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.336
    Допаѓања:
    4.615
    Моево да ти кажам и мава…шлаканици мене, на татко му, на бабите, боксови, мава со нозе, вришти, плачи ако не е по негово, паѓа на земја, се качува по мебел, гризи што ќе најде пред него…пробуваме и со убаво и да го искараме во стил не мама така ајде гали мама и тој пак плас шамарот :^)(facepalm)

На Snowflake97 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.651
    Немора да пишам и ја , ви сте напишале се , ја само ќе ви се приклучам :hai: Исто баш се и моево 14м , без плачки и без тегнење неможам дома да го внесам , па ако нешто му се земе ауу :x Што ќе беше овоа уште сега вакви испади :worried: Ќе науме нешто и мора да го истера ако не одма плачки со солзи или легнување на земја и не ме ни гледа :x

На Ava.84, Snowflake97, doubleinfinity и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    9.735
    Тука сме и ниееее :hai: ,истите сме.14 месеци,све исто правиме.(facepalm)

На Ava.84, doubleinfinity и Poppins им се допаѓа ова.
  9. doubleinfinity

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.336
    Допаѓања:
    4.615
    Малку да се насмееме, кај моите има едно стаклено шише од роса, во кое ја чуваат ракијата што ја пие татко ми за ручек со салатиче..епа тоа од тоа шише капачето е омиленото капаче на син ми за глодање…одам пред некој ден да го земам, си глода ли си глода (го пазат значи до него се, неможе ни да го отвори да не ми се нафрлат одма мајки дека давам шише со ракија на дете) ама му велам ајде сине оставај шишето мора да си одиме…пробавме да му го тргниме неколку пати, кога фати да вришти, да се дрецка по шишето, абре никако не даваше да му го тргнам од раце…ронеше крокодилски солзи…не знаев дали да плачам или да се смеам :(

На Ava.84, Poppins и DELFINA81 им се допаѓа ова.
  10. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    9.735
    Мојата денеска во двор се утепа од плачење по метла (facepalm),ред солзи ред мрсули..:lol:,на крај и дадов една мала пластична,значи секундарно престана да плаче.:lol:

На Ava.84, doubleinfinity и Poppins им се допаѓа ова.
  11. doubleinfinity

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.336
    Допаѓања:
    4.615
    Моево денеска сакаше од шеталиште директ во езеро да оди…и така :rofl:

На DELFINA81 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Madrugada

Madrugada Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2021
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    191
    Мајки по колку време дневно им давате да гледаат телевизија и што најчесто гледаат?
    Исто ме интересира дали некој има проблем со кариес, ние веќе имаме на повеќе заби.

13. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.817
    Е супер,ме утешивте дека е период значи :D
    Чудно не се нервирам вака кога има испади, што ти значи искуство,еј :D

На Ava.84 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.169
    Допаѓања:
    5.728
    Период кој трае до 3 години. :whew::rofl::drunk:

На Snowflake97 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Мајки има некој период на separation anxiety околу 17-18 месеци? Малава стана буквално лепенка за мене периодов. Сама јаде ама јас да седам до неа. Ако седне татко ѝ тоа е трескање до крокодилски солзи. Исто и сака да спие до мене и кога ќе се разбуди јас да ја земам, ако ја земе татко ѝ плаче и ме бара. Ако ја оставам на чување по баби не прави проблем супер си седи со нив ама кога ќе дојде дома само околу мене сака да е. Ручек не можам да направам ако не ја седнам на работната маса во кујна и да ја ‘вклучам’ во сѐ што правам, а не секогаш имам време за тоа. Ако ја спуштам долу вреска. До сега не сме имале ваков проблем.

На Madrugada му/ѝ се допаѓа ова.
  16. stanislavac

stanislavac Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    25
    Kako go doprevte mlekoto

17. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Мислам дека не ти е тоа, ако е анксиозна нема да седи ни со бабите без тебе.
    Син ми е на пример многу по плачлив со мене, со татко му е поинаков. Можеби и кај вас е истото.
    Е сега не бара да седи до мене, нејзе може повеќе и е интересно што седи на работна маса. Па затоа плаче ако ја спуштиш.

Она со бабите не плаче ама со татко и да :D чудно стварно, а секој ден претпоставувам го гледа... можеби треба да ги оставаш повеќе да се чуваат сами. Мое мислење. Ние кога е настинат се менуваме, он е навикнат и со двајцата сам да седи...

18. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.280
    Допаѓања:
    9.105
    ТВ цел ден е уклучен дали песни или цртани, ама не седи цело време пред тв, си трча, си игра повеќе, ама кога имам работа го седнувам во хранилката, му ставам смоки или бисквити и зависи колку имам работа околу пола саат-саат си седи си гледа.
    Најчесто Биби и Боби, или Маша и Медо гледа.

19. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Седи и со татко ѝ ама да не ме види ако излегувам или да одам некаде. Исто и кога ја оставаме на чување додека ја оставиме плаче после се смирува си седи. Не беше ваква, како влезе во 10 скок стана поприврзана за мене. Ако сум тука и јас е проблемот, постојано е по мене :?:

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Која е возраста на детето? Мојата е 17м и тв давам да гледа најмногу до 1 саат вкупно во денот. Ако сме цел ден дома и повеќе некогаш, најчесто кога имам работа да седи мирна. Биби и Боби гледа и Дарко Биберко.