Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Дискусија во 'Дете' започната од НаталиЛили, 2 јуни 2015.

1. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Ме нервира што намерно го прави мислам дека го размазивме доста време се само болен и само со нас и сега на глава ни се качи. Бар еден од нас да имаше авторитет

2. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.704
    Допаѓања:
    18.381
    Се ми е јасно, имам и јас размазено дете.
    Сега му е интересно да го прави тоа, не разбира што е опасно, се му е игра.
    Таа фаза ја имаат децата, некои се мирни ама некои палави. Ке помине со многу зборење и објаснување.
    Ќотек никаков не применувам, не се дерам, само зборам и зборам. Секако повишувам тон ако е нешто поопасно, пример жешка рингла. Додека да порасне и разбере ке помине време. И мене за секоја фаза ми изгледаше дека ке трае вечно ама сите поминаа.

На Осе, Cherry333, Madrugada и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.966
    Мајки, има ли некој период на нејадење околу 19м. или сепак пост вирус е кај нас?
    Малата во саботата во текот на ноќта повраќаше 5-6 пати. Еве 4ти ден како уста не отвара, буквално ништо не сака, а баш јадач си беше.
    Вирусот го помина и брат и, само тој имаше и диареја ама полека се враќа во нормала, ќере чудна е.
    Да напоменам вади и четворки, две наеднаш, ама досега немало проблем од забите.

4. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.679
    Допаѓања:
    2.159
    Мајки, прашувам за мислење. Малиов скоро еднаш месечно мора да е размрсулавен со кивање по малку. Давам виранто и некако навистина поминува со толку, не крева тт (освен сега на 2 април имаше еден ден). Не оди в градинка ама од шеткање го фаќа ветар и пак се дружиме со други дечиња. Сега еве го пак размрсулавен па се мислам дали да дадам пак виранто (а давав и на почеток од месецов неколку пати). Не знам дали е ок, утре ќе се слушнам можеби со др, ама не е нешто сериозно за да прашувам до толку си велам...Или да не давам, се двоумам...

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.176
    Допаѓања:
    15.493
    Од што би можело да се предизвика пролив кој трае повеќе од недела дена а други симптоми нема никакви, ниту темп. ниту се жали дека ја боли нешто. Да не се некои заби во прашање. :?: 22м сме иначе.

6. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.171
    Допаѓања:
    181.125
    Дефиниција за пролив е повеќе од 3 течни столици во денот мислам. Ако е тоа би носела на доктор или веднаш во аптека да ти препорачаат нешто... Може вирус е, може нетолеранција на храна, сепак доктор и брис од столица ми е најпаметно што може да се направи.

7. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.176
    Допаѓања:
    15.493
    Па да, некои денови и по 2-3 течни столици има. И така секој ден. Веќе двапати од градинка се јавуваат да ја земеме порано. Иначе во исхраната немаме сменето/додадено ништо. Утре имаме термин за на лекар ама веќе како да знам што ќе ми кажат, дека не е ништо... :wasntme:

8. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Од забите син ми беше така. Правев кс ниѓто нигде нр покажа. Не јадеше а потечни столици лом се правеше...

На mKdevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Babyboy2020

Babyboy2020 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2021
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    105
    Моето беше така кога ги вадеше четворките, 6 дена ништо не стави во уста само сок,вода и електролити за да не дехидрира.Му пробија и си се врати во нормала.Период е ќе помине.

На Monella му/ѝ се допаѓа ова.
  10. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Колку често даваш виранто? Дали знаеш пример ако си давал виранто пред месец ипол смееш да даваш пак?

На mal.ecka и lavinija28 им се допаѓа ова.
  11. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.679
    Допаѓања:
    2.159
    Искрено не знам, не сум се консултирала со др. Од ноември наваму мислам дека секој месец давам, и не знам дали е ок. Си велам барем не е антибиотик и на билна база е.. А настинкиве не биле некој опасни ( течење нос, кивања, некој пат насолзени очиња, и само во март тт). Сега пак давам, а и дечињава од другариве исто се со носе растечено.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Прашувам зашто давав во март, а сега е со температура од нигде никаде и тоа 6 дена по испиен антибиотик па се мислам дали да земам виранто.

На lavinija28 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Zineta

Zineta Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2017
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    445
    Здраво мајки керками има 14 месеци еве 3 дена забележувам кога е легната на грб ги превртува очите не стално ама знае да направи така 2 до 3 пати многу сум загрижена дали има некоја искуство можеби е само фаза?

14. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1.067
    Допаѓања:
    1.499
    Мајки вие што имате ќерчиња од каде купувате / порачувате кондурчиња сандалчиња...во Кеги гледав , на цицибан нешто ..

15. Taurus777

Taurus777 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2019
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    17
    1. Мајки ве молам за совет како се справувате со многу плачливи деца. Детето ми е година и пол, многу е раздразлив и плачко, веќе изгубив желба да излезам и да се дружам бидејќи секаде е истото само плаче ми е смачено. Воедно и срам ме фаќа сите луѓе чудно ме гледаат. Понекогаш се чувствувам како неуспешна мајка иако му ја давам целата љубов и внимание на светот. Ве молам совет и искуства, би ми биле од корист и извинете на долгиот пост.

16. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.704
    Допаѓања:
    18.381
    Удобни обувки им требаат и на двата пола. Најк или адидас. И не било кој модел.

17. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Sega skoro zimav paticinja i sandalcinja za mojata. Za patiki vidi buzz ili sportvision...bilo koja od sportskite ustvari. Sandalcinja jas najdov ubavo vo chicco. E sea moeto e godina ne znam koj broj ti treba

На Lady Leona му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Do koga se perat bebeskive alista baska od nasite i so baska detergent?

19. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.507
    Допаѓања:
    7.382
    Јас после година ипол некаде пробав да перам заедно, ама се исфрли малиот. Дали се погоди со нешто друго, зошто кога е поладно времето од сува кожа му избиваат како лишајчиња, или од прашокот беше, не знам. Битно си продолжив одвоено да перам, еве скоро 2 ипол е сега. А инаку после година веќе што сум правела муабет со мајки, почнуваат заедно да перат.

20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.590
    Допаѓања:
    201.835

Од сам почеток ги перев заедно, и за двајцата.

На Pacient srna, Babyboy2020 и mal.ecka им се допаѓа ова.