Како ги одвикнавте децата да стануваат навечер од барање млеко,чај ?2 години сме вода пие пред да заспие
Нема да даваш ништо. Малку вода може, ако е жедно, не цело шише. Од навика се буди, ако не даваш, после неколку ноќи нема да се буди. Ама дотогаш мора да издржиш да не дадеш ништо освен вода, во чашка. Не со шише и цуцла. Советот да се замени ноќен оброк со цуцла е погрешен. Па и од цуцлата ќе треба да се одвикнувате.
Штета. тогаш ако можеш да издрржиш многу плачење кога ќе се буди неколку дена, не давај ништо, секако може е подобро вака али цуцлата е полесно решение ако фаќа, за да бидеш понаспана додека се одвикне од пиење навечер. Бар така беше за мене.
Почни секој ден по малку да му ја намалуваш дозата. на крај му даваш празно шише и муабет дека веќе испил, или ќе повлече ќе види дека нема и тоа е тоа. Така неколку вечери по ред и на крај воопшто не стануваше...
Мајки да не има некој скок околу 16 месеци? Не знам кога е десетти скок,деветиот го поминавме ,ама деновиве е ужас навечер станува и не презаспива ако не е легната на стомак врз мене,инаку плаче.
Nikako....i Jas go imam istiot problem...cesto stanuvanje za Voda ili mleko....ne znam I Jas Kako da se prespie cela nok ili barem Ednas da se razbudi
Ве молам за помош. Дали девојче од 1 година би можело да користи Трицикл? Сакам за поклон да купам, незнам дали е соодветно за таа возраст.
Како се справувате со капс кај децата мајки Веке две недели мака мачи мслиов секој ден по сат два плаче дури да излезе по нужда Веке незнам што да му правам Секој ден му давам чорба, праска , кајсија , слива , круша , јаболко ... Му сварив и слива му ја давам водата и пак исто , никако не му поминува Пробав еднаш клизма му ставив ама не сакам да се научи така
Да и ние за роденден на син ми вакво му купивме. Само внимавај да е со сите додатоци наменет за од 12м
Не бе си имаат посебни такви додатоци си ги става нозете таму и ти си го буткаш. После тие се вадат па има други потпирачи за сега кога е поголемо веќе. Мене ми е доста практично затоа што количка нејќе да види,е лошо е што треба да темпираш да не му се приспие во точачето.
Јас се мислам меѓу трицикл или летна количка. 18 месеци е мојата уште ја користиме количката бебешка со делот за седење ама ако ја покористиме уште малку не ќе види второ дете ќе треба нова да купуваме Што мислите меѓу трицикл и летна количка што е поискористливо?
Тешко прашање. Трицикал може да го вози детето кога ке порасне, синко почна да го вози на 2, ама сега на 3 нема мака, вози, го бркаме со маж ми, како струја е брз. Летна количка ако е на спуштање, а ако бебе е по спиење, ке е поискористена. Има некои профи трицикли од околу 100 евра и се комотни ама не знам за возење какви се.
И за двете работи има ефект. Ама треба барем 2 пати дневно да го ставате. Штета нема и на долг рок за употреба.