Престанав околу година ипол кога направи малата. Перам заедно со нашите некогаш ако не ми се собере машина за неа само
Si pisuva vo upatstvoto. Jas iam microlife pisuvase tocno kade na koja razdelecina da meris. Megu vegite na 5cm oddalecenost pod prav agol valjda taka bese. Mada koa e dete so temp ic ne mi ni treba toa na dopir se oseka ima nema
Убаво ти кажала, еднаш два пати ке има и ке знаеш без да мериш. Јас без топломер знам да проценам колку му е. Дали 37,5 или 38,5.
А јас па пред да те цитирам, стопати проверив наназад низ темава да не сте збореле нешто за пиво, мартини и маслинки Ела си
Кажите само моето ли е вакво или има и други ? Значи цел ден ни секунда да седне или да се заигра. Премногу е хиперактивна и други ми го кажуваат тоа. Јас ѝ покажувам разни игри и ѝ кажувам да ги повторе,неа не ја занима, не ме ни гледа што правам. Буквално денеска душата ми ја извади. И секој божји ден е вака. Што играчки да ѝ земам да си поигра барем 10 минути едно кафе на раат да испијам,каква занимација да и дадам, оти ништо не ја интересира. Многу чудно дете, сестра ѝ сама си играше со играчки, ова ништо не го занима. Само по мене оде или гледа кај да се каче. 17м е.
Купи му од оние справите за бебиња и деца како Пиклеров триаголник Ама сериозно. И тоа качување по маси столови е еден вид игра. Има деца потемпераментни повеќе сакаат таква risky play. Или извади го надвор нека трча нека си троши енергија.
Само што почна да се пушта да оде. Не знаеше уште да оде кога почна да се качува на кревет, стол, комода. Мислам, за кратко време прооди многу стабилно, сега веќе си шета низ соби сама. А надвор не сака да се пушта многу. Најинтересно и е да се каче на кревето и да седне на потпирачот за рака, те го јава.
Иста е и мојата, не си игра со никаква играчка, по цел ден се качува по маси и столови, скока на сите страни, спас ми е само трчање надвор барем тоа обожава. Престанав да купувам играчки, дрвените лажици,лупки и цел кујнски прибор го шета низ сите соби, па стално нешто сокрива и после најди што ти треба. На почетокот и јас се грижев како скоро сите деца си играат со играчки само таа не, но прифатив дека таква си е, и ние сите сме различни. 17 месеци е.
Истоо сега на 20м тек почна малце сам да игра и можам кафе да пијам. Ме исуши над глава му висам цело време. 200на саат е.
Те читам и го гледам кафево што го пијам моментално Уште во 7.30 татко му го изнесе надвор за да имам пола саат мир Најново што му држи внимание е магнетна табла, а пред да направи 2 год секакви игри со вода, лепење фластери по нас, фломастери, капачињата од влажните му ги чувам да ги лепи по ѕид, на кутија му имав направено дупчиња и боцкаше чепкалки за уши, прередуваше супи, макарони, конзерви во еден дел од кујната што му го ослободив... Друго не ми текнува.
Да додадам игра: Од фолија оваа за храна му правев топчиња и да ги става во картонот од брисачине за раце саат време се покривме со игра. Јас играчка немам купено освен по некоја количка сака да ги вози.
И мојава е таква, бадијала играчки. Едино со топчиња знае да се заигра. И давам оние note стикери ги лепи по намештај и прозори. И ставам едно лажиче павлака во чашка и давам лажиче пола саат брца се шлапа со лажичето на хранилка. Цртани не и држат внимание ни 5 мин. Кутиичка од лекови и да го вади и става упатството. Со оние бебитол д3 фолиите пола саат може да ги врти и да пробува да извади капсула. Сака и да и читаме за чудо. Убаво време и полнам базен на тераса, скоро секој ден, освен вчера и денес раат кафе да испиеш. И секој ден надвор сме, обавезно. И да се пентари кај ќе стигне и оди и рипа по кревети. 17 месеци.