Дај му линекс јуниор, вода, јогурт, пробај и електролит, орс сокче, не давај млеко, ако цица форсирај цицање.. и ако тешко оди и гледаш малаксано поспано е, подобро оди нека го освежат со инфузија порано...
mu davam lineks po 3 pati na den apetit voopsto nema samo cica i voda pie nisto drugo a jogurt i kisolo mleko nemozam da mu davam ima alergija a bas e dobro osvezuva
Помали ко беа моите за стомачен вирус им давав и на хумана еден електролит ко ад нешто му доаѓа ама не е тоа, баш зошто млеко нели не смее тогаш ова беше замена
Мајки Еве Денес 2 како керка ми нема апетит само вода пие а е и многу зеска ке и мерам тт нема а значи гори цела чело тело цела стварно нз зошто така...а Еве и Денес не сака да ми спие цел Ден не е спиена само плаче кенка очите и се црвени за сон а немозе да заспие сега пак мерив тт но нема а таа цела гори и е црвена што мози да е..ја туширам со Млака вода 2пати Еве сега скоро и вечер пак..секој совет би ми било добредојден
А да не и е многу топло? Син ми е така кога трча или си игра кога беснее или од топлово црвени обравчиња и топла глава но тој нема престан.Можеби од топлото не јаде и ние сме така и само вода пиеме нормално е .Ако не прашај педијатар.....
Жешко и е. Штом нема температура не е страшно. Јас одвај издржувам а не па децата. Топло да не ви е дома?
Мајки кажете искуство со инхалатор. Размислувам да си купам,очигледно е неопходен. Кој, од каде да се купи
@joy1 i majki.. Okolu vratceto na maloto gledam sitno isfrlano. Samovtamu ima. Ja istusirav. Mackate so nesto??
Од топлото можно е да е.Таму кај вратот најмногу триење има па лесно се воспалува кога се поти.Не ја мачкај нека дишат порите.Само со сапунче премивај ја .
Од топло и од пот. Син ми еве го ист е,нафрлан,но не се чешка. Кај нас проблем плус е што има мало дебело вратче и провиснати образи Почесто промивај само со вода,јас ништо не ставам.
Aj da prasam prvin tuka pa i ako ne ke se sovetuvam so pedijatarot. Sin mi vo maj napolni tri godini ona sto mi e cudno e toa sto strasno se ligavi site zabi mu se izlezeni se e vo toj pogled ok ali jas na pola saat menuvam majci. Neam poim od sto moze da bide a vo gradinka gledam so ista e celo vreme. Edeno si mislam mnogu e temperamenten trca doma zbori tristaa na saat ama i golem e da zaborava da golta ? Samo vikame po nego izbrisi bradata da ne mu tece po vrat ????? Sovet iskustvo bilo sto ????
Мајки сакам да прашам во врска со ланчињата за вадење заби..Има само горе и долу единички..А последните недела дена од ланчето што се потеше почна да и прави како црвенило, и додека спие од што се поти кога станува насабајле целиот врат и е топчиња што ја притискал цела вечер..Пред околу 5 дена и го извадив ланчето..Е сега овие два дена нон-стоп е кенкава стално плаче не сака да спие а гледам една двојка горе веке и се гледа а другата сеуште не е пробиена но гледам дека излегува..Дали е таква од тоа што и го извадив ланчето или..некој совет дали пофторно да го ставам или...
Majki,pravevme denes krvna slika(primavme vakcina) i pstanav zaprepastena. Znaci,sin mi otkako e roden e so ponizok hgb. Denes eve e 100. Sirup do sega nema pieno. No,jade masala kako vozrasen,plus se sto slusam za podobruvanje na krvta mu davam,nisto ne odbiva,meso jade,jajca,seminja,proso bas se. I pak ne e vo red. Prasanjeto mi e,sto bi mozelo da vlijae vrz slab hgb,nekoja majka so iskustvo?
Поголем внес на млеко? Внимавај на комбинациите на храната, оброк богат со железо не се комбинира со млечен производ (пр. јајце и сирење). Еден час пред оброкот и после оброкот не се дава млечен производ. А и 100 не е нешто критично, јас не бисе грижела толку многу за таков резултат.
Of mila se znam,jajce obozava i sekako jade,osven k.mleko i jogurt ne vnesuva dr proizvodi(cica no samo na pladne i vecer) taka da,nema vnes na mlecen proizvod. Ke probame mesec so Picofer,pa ke vidime. Ne se grizam,zatoa sto detevo mi e super i fizicki i psihicki,jade bez problem,no sakam da se sredi,bitno e da ne padne uste poveke.
А да ја повторите крвната слика или во др.лабораторија? За децата не ама мене ми се имаат случено такви лапсузи и одговорот беше дека можно е тоа да била момрнтална ситуација.