Мислење, трпение-спасение. Потполно те разбирам, период е ќе помине. Ако совладува нова техника, мојата проодуваше тогаш ќе ја заспијам очи не отворила сака да оди одма. Сакаше да го усовршува одењето и душата ми ја извади исто за спиење. Таман мислиш заспала оп ококорила очите и магичен круг. Издржи ќе помине
Година и 5 месеци како им ги миете забите? Борба е секое миење, пробав заедно таа мене јас нејзе, со четка, со силиконско на прст. Не сака никако. Без каладонт, со каладонт (тој што е од дм со силиконското) со вкус на јаболко. Порано се радуваше кога ќе ме видеше со четката сега не ми ја отвора устата.
Јас го заигрувам ајде пења да правиме на забите јас на него тој на мене нешто така и се убедуваме некако. Пробај со игра нешто така
И Почнав да и давам сама иако не знае. има 3 четки нејзини, обавезно зема 2, ставам ронка паста на двете. Прво ја лиже пастата па четка ама секаде само на заби не. И овде јас со третата четка набрзина и ги четкам додека таа е окупирана со нејзините. Можеш и со brush your teeth song, некогаш кога и ја пуштам ги имитира тие што мијат заби на видеото.
здраво мамички , сакам мислење и од вас, педијатар ми рече да следам денес, смета дека е од топлото, дома е само по боди и спие така не покриена, во градинка исто или ромперче или боди, прашок омекнувач исти, исхраната е иста не сум дала ништо ново, во градинка е исто мени кое го јаде веќе 5 месеци. ново давам флорадикс сируп со железо, но веќе 1 месец го пие не верувам да јави нешто сега.. зиртек сируп ми рече матичната, не даде за мачкање ништо освен туширање само со млада вода п.с по рацете и нозете нема, на грбчето помалку
Zdravo majki. baby vekje napravi 1 godina ama ne e nesto zainteresirana za lazenje i odenje voopsto ne saka da ja spustam na zemja do nozete. Neznam dali da ja nosam na drug doktor budejki maticniot ni vika samo da ne ja forsirame site deca se razlicni. Ajde toa okej ama voopsto od legnata pozicija ne sednuva sama ceka da ja krenime...Nekoja so slicno iskustvo dali ima?
Mojata spiese na cicka...i togas seriozno pocnav da razmisljam za odbivanje. Da ne mu raste i zabce nekoe?
Па не можам да видам, не дава никако, а да осетам со прст, не осеќам ништо. А се влече и по ушиња, се лигави и гризе се ко пирана.
Da da...ednostavno ne e zainteresirana mnogu e smirena moze so edna igracka cel den da igra. Imam probano i nastrana da i gi stavam omilenite igracki za da posegne ama ne. Ke se istegne pa ako gi dofati okej ako ne so oblekata ke si igra.
Deka site deca se razlicni da ne ja forsirame, super bilo deteto ko ke bilo spremno togas ke pocnelo. Ama mene mi e misla, porucek imam zakazano i na drug pedijatar pa neznam...Inaku @Tinylove sedi na meshe ama ne i e po kejf se ljuti i se prevetuva odma.
Оди на друг ортопед ете и педијатар барај втро трето мислење. Во ред е дека сите деца се различни и прават работи кога се спремни ама јас искрено би се загрижила ај да не оди и да не лази ок ама моторички е многу слабо за детенце од една годинка. Јас сум таква не чекам ако нешто сметам дека и а проблем одам одма на повеке мислења.