Мене искрено ме загрижува ова. Во ред е тоа дека секое дете во свое време се развива, ама до сега треба веќе барем да седи, да се врти, да се пружа по играчки... И уште еден куп други работи.
Девојки ајде да ве прашам, може ќе можете да ме посоветувате како да постапам Значи малиов има 1 година и 3 месеци уште некој ден. Последниве месец дена никако не сака да седи во хранилка, не знам што е проблемот, не му е тесно, има доволно простор, му ставам на послужавник и он да си јаде сам ама едно залче каснува и после ја фрла храната, а кога ќе заврши со фрлање почнува да плаче и вриска да го станеме. Не сме јадени на раат заедно со мм, на смени јадеме и многу ме нервира тоа. Некој совет како да седи во хранилка? Играчки ако му ставам ги фрла исто од горе.
Ние јадеме на смени цело време тоа е. Не сака во хранилка да јаде 22м има зега го ставаме на стол со нас на маса и така јаде. А ранењето ми е со бркање низ дома. Нема го ставај чим не сака учи го со вас на стол, менувајте се за ручек и тоа е.
Нема совет , фази се истата возраст не сакаше никако пробавме и со цртани. Еден период јадеше со нас после па сама бараше на хранилка , одеше сама се качуваше и викаше тука ам... Сега бевме на одмор и таму нема хранилки па јадеше со нас или во трчање ( дека се ново немаше желба да седи на едно место ) откако се вративме еден оброк на хранилка еден на маса еден во трчање 23 м е
Мене хранилката ми е најнеискористениот гаџет Двете до 9 месеци и после ми собираше прашина. Никако не сакаа да седат во неа, подобро им беше на обичен стол, сигурно поголема слобода осеќаат. Една пријателка имаше купено скроз отворена хранилка како за поголеми деца, ќе барам на нет слика баш да ја видиш, и ми рече тоа и било спас. Јас се помирив дека не седат на неа и не би фрлала пари за друга
Мајки дали сте го користеле , дали има ефект? Кога и да почне во градинка одма настината , антибиотици , тт , често кажуваат дека има бактерија во градинка па ако има ефект би пробала..
Малата е 1 година сега е во фаза на породување.. Се е то супер ама ме загрижува шо до пред 1 недела велеше мама, тата, за кучето ау, маче маа, петел кику.. А сега мама и тата не.. За животните само ако ја потсетам.. Можи е мала ама од се шо читам ми се напраја филмој во главата
Не ги бива многу за мултитаскинг . И треба енергија сега за одење. Инаку потсетувај ја да повторува се што знае. Мојава на година знаеше да каже колку години има , кога прооди на 14 месеци заборави. После тоа се присети .
Мајки фактор Мустела имам од лани фрлено ми е опаковчето мислам дека не би требало да е со поминат рок,дали некој знае колку и е рокот?
Рокот може да е добар, ама со стоење ја губат ефективноста. Затоа има слика со капаче и колки месеци може да е користи од отворање.
Мајки може ќе звучи смешно ама не сум давала до сега. Треба да и ставам чепче за температура па како се става?
Сте користеле ли некое од овие за на одмор??? Спрејов од зегин го купив а кремата е на акција кај нас
Да спрејот и сум задоволна ( некаде прочитав дека 50ка фактор е уствари најефикасно 50 минути зачудувачки факт и така од ова лето)
Bevme kaj drug pedijatar i ni kaza da odime na ortoped i fizioterapevt da ni kaze vezbi kako sto vikas bidejki nodzinjata i se slabi. isto taka ni rece da prodolzime so vitamin D so 5 kapki...zakazavme termin pa ke vidime sto ke ispadne. Epten sum zagrizena