Мајки, синко има 15 месеци и 11.6 кг. За воспаление на уво ни дадоа цефиксим два пати по 100 мг. Читам на упатството пишува дека толку се дава над 12.5кг. Да не му е многу оваа доза? Башка шо претходно пиеше амоксицилин и не му помина. Некоја искуство со цефиксим?
Ја купувате ли оваа палента од Зегин? Ок ли е? Јас ја купувам од ДМ ама сега во скоро нема да одам па се мислам да земам ваква, искуства?
Види во упатството како се припрема, за некоја палента од Зегин пишуваа дека подолго требало да се вари за разлика од таа од ДМ. Не знам за која мислеа поточно, па чисто да знаеш.
Мајки што да и ставам на малата против теменица (не знам дали точно така се вика) има жолти флеки во главчето, пробав со масло не и излезе, приметив дека се чеша исто. Некој шампон да постои за оваа намена? Како да бев прочитала некаде?
Малата ми е скоро 18 м и се случува во последно време ноќеска да се буди и да плаче и не може да заспие, околу 2-3(не континуирано) часа трае тоа плачење додека да заспие. Вади четворки, можно ли е да е од нив или нешто друго е?
Da ne i e zesko/zedna da ne e? Mojata isto taka prai 15(skoro 16 mes e) ama ima 4ki rano gi izvadi. Sega iskaca 2ka ama mislam deka povdke stanuva od zesko i za voda da pie. Edna nok duri si stana sama od spalna odite vo dnevna i mi se vrati so sise voda od 1.5l
Кога се разбуде ноќеска и почне да плаче ѝ дадам блокмакс, после некое време се смири и заспие. Не станува секоја ноќ, не знам дали да ѝ давам пред секое спиење. Не ѝ е жешко, не ѝ се пие вода, нудам ама нејќе. Двојките ги има, сега четворките ѝ растат. Не знам веќе што да правам, по 3 часа се случува да не може да заспие и плаче како да ја боле нешто. Ептен сме ненаспани и ние и она
Да си купиш и да не му ја мислиш многу последно земав обична од маркет нема причина зашто да не би била ок