Совети и искуства од мајки за дечиња 12-24 месеци

Discussion in 'Дете' started by НаталиЛили, Jun 2, 2015.

1. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Јас давав парацетамол пола доза пред спиење кога се мачеше со заби. Неколку дена додека да се смири, зошто исто беше многу плачки будење кенкање....

forumce likes this.
  2. forumce

forumce Форумски идол

Мојава само ноќеска е така. Преку ден е добра.

3. sani99

sani99 Популарен член

Еве и моето за 2 недели ќе полни 1 година, не станува сеуште од лежечка положба во седечка.. само кога е на стомак сам станува да седи ама на грб не..
    Ама веќе си лази со газето насекаде па и некогаш на колена зависи, си посегнува по играчките секаде ама не се исправува сеуште

Amy1 likes this.
  4. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Исто форумче, сабајлево беше буден од 2, па заспа кај 4, па пак од 5 до 6 и пол, две-три недели е ваков, за топло во собава топло е ама го расоблеков, му дадов течности, се напи и после буден како 12 на пладне да е, а не да продолжи да спие...и заспавме уморни околу 6 и пол 7, ни аларм слушнавме ни ништо, закаснав и за на работа...кај мене беа 4ки, ама 4ките израснаа, не знам сега дали се случајно 3ки, скоро секоја вечер е така, преуморна сум...давав и неколку вечери парацетамол промена нема пак се буди...не знам веќе што да направам преуморна сум :(

forumce likes this.
  5. forumce

forumce Форумски идол

На мојава и се спие,се труди да заспие ама одеднаш почне да плаче како да ја боле нешто. И ние ноќеска од 1до 3 бевме будни. Ќе почнам да ѝ давам парацетамол пред спиење да видам ќе има ли ефект. Планирам и да не ѝ давам млеко пред спиење, оти приметив кога се разбуде ноќеска како да ѝ кркори стомакот и прде по малку. Минатата недела една ноќ плачеше од 1 до 4 додека да заспие. Таман мислиш заспала она почне да плаче и така три саата. И она се измачи и ние покрај неа.

6. doubleinfinity

И на мојов му се спие, мижи и се врти како вртелешка во кревет...во креветче спие само до првото станување после не сака, на спална само бара иначе рика, и јас и маж уморни отепани сме,...моево заспива со млекце ама пак вода не ми сака од шише со цуцла...само со цефка..а од цефка не може да пие од легната позиција и не може да заспие така...мачкам и дентинокс пред спиење, давам и осанит гранули и се превземам за во случај да се заби...не знам што ќе се прави, сабајле дамла ме мавна гледам сатот 9 а на работа од 8 и пол (facepalm)

forumce likes this.
  7. Poppins

Poppins Популарен член

Можно е заби или некој скок и кај мене сношти врисна наеднаш , ама брзо презаспа , исто и минатата вечер , само тогаш беше изгледа за вода оти кога се напи се смири одма. За млеко ако ти пие пробај без лактоза , кај мене ќерка ми често пие чоколадно млеко , и син ми се тегне по него ,сака и он , а од млеко одма има тегоби , и така кркорење и гасови и му земав без лактоза на алпско. Па кога она пие ако сака и он му давам такво , и нема проблеми.

forumce likes this.
  8. forumce

forumce Форумски идол

Па не знам за скок, ваљда би требало да е завршен последниот скок до сега.

Ќе пробам и без лактоза да ѝ давам, она не пие многу, само за заспивање и не секогаш

Slonce91 likes this.
  9. Krofna*

Krofna* Популарен член

Откако почнав да му давам палента ја зимам оваа, грчка е и е преубава, ситна, уште ја јаде, пробав од таа на Био во ДМ, му дојде чудна и само лажиче изеде од неа пак си се вратив на оваа

10. Krofna*

Krofna* Популарен член

Ист беше и мојот, тоа будење во 2-3 траеше неколку дена, читав имало регресија и се помирив, се преморив со оваа регресија плус седеше буден по неколку саати и бараше во раце да го држам

forumce likes this.
  11. Zumbulche

Zumbulche Истакнат член

Мојата е исто 18месеци,се буди веќе некој период во 4, плаче како да е исплашена и бара да ја држам во раце додека презаспие а некогаш и останува будна и по 3-4часа.Поминаа скокови незнам што уште не чека, ајде кај вас да е од заби но мојата ги има сите извадено освен 5ките а за нив е рано

forumce likes this.
  12. forumce

forumce Форумски идол

Ѝ погледнав преска во уста, едната четворка е излезена а кај другата е отечено местото и има како крв малку.
    Мојата од бебе си ја преспива цела ноќ, од кога почнаа забите да ѝ растат се буди на периоди ноќеска плачејќи. Ама волку да плаче како во последно време не се случило

13. doubleinfinity

И моево е 18 месеци, значи од прилика исто е кај сите..нас три четворки ни излегоа или е до четвртата или е до тројките…па горе тројки и раат изгледа никогаш :^)

forumce likes this.
  14. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

A dentinox?

forumce likes this.
  15. forumce

forumce Форумски идол

Земав сега, ќе ја мачкам

Pacient srna likes this.
  16. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Jas za site zabi so toa teram. Mojata u son se budese vristejki od zabite ke ja namackam i se smiruva za minuta

forumce likes this.
  17. Zumbulche

Zumbulche Истакнат член

Сигурно е до 4ките,мојата тешко ги извади долг период беше за разлика од другите заби

forumce likes this.
  18. Luna91

Luna91 Популарен член

Мојов па ептен лесно ги извади 4ките. Еве сега има и три 3јки и за нив за нијанса ко покенкав. Кај сите е различно... Инаку има 15 м.

forumce and Zumbulche like this.
  19. Malesia

Malesia Популарен член

Ние сме две години и еве со 3јките и плус жешко... и станување и нејадење и триста чуда ... ама ќе помине ајде

forumce likes this.
  20. a.principessa

a.principessa Активен член

Еве и со пчела прво искуство.
    Бебе ми згазна на пчела, местото отече одма и за 5мин го однесов во амбулантата од хотелот. Др ми рече фенистил гел да ставам. Секако го имав купено за комарци, не сум знаела дека е и за убоди од пчела- па имајте си го со себе.
    Спадна брзо отокот, вечерта малку се пожали пак го намачкав и веќе денес нема ништо. Рече др дека за 24ч може да развие инфекција ама тоа многу ретко (ние пројдовме супер)

IRBBB and sani99 like this.