До годинка котистев течен нила за бебиња, а бабите перат со бекутан. За сега нема проблем со кожата. Каков да земам за понатака, фирма, течен или гранули и дали заедно со нашиве алишта да перам?
Јас и натаму користам бекутан. Не користам омекнувач за него и затоа не перам со наш детергент. Со наши алишта уште долго не планирам да мешам.
После година користам обичен прашок, таков како што користиме за нас, но сеуште не планирам да и мешам со наши алишта.
На 16 месеци ги има сите заби? Мојата е 23 м. уште нема тројки, за петки којзнае кога. Не знам зошто, многу бавно ги вади. Нема правило значи, индивидуално е. Јас имам канта на терасата (не на таа што е за седење) ги вадам одма надвор, дома нема шанса, мојата како што не кака секој ден има да испоцркаме. За перење, ја перам со нашиот прашок и нашите алишта од 3 месеци (за второ дете поопуштено )
Во кеса и канта на тераса и сабајле обавезно у контејнер. Одвратно смрдат . Пред некој ден ноќе се искака, смрдеата не разбуди, луфтиравме у 2 ноќе.
Уште нема полни 16м, а сите заби освен 5ките ги има од пред 15 месеци. Многу брзо ги извади. Кога вадеше 4ки сите одеднаш, 3јкиве исто. Индивидуално е.
И ние сите заби ги имаме а 19 месеци сме,на 16 ги имавме сите. Сега на ред се 5 ките,како ќе биде со нив не знам,ама со 3 ките мн мака видовме.
Мојов не, за едно чудо. Ги извади неосетно,барем јас не видов некоја промена кај него. Дај боже така да биде и со петките. Со лесно и на вас
Мајки 21 месец имаме.Вчера правевме крвна слика онака после одмор.Супер сме здрави пу пу. Покачени леукоцити и лимфоцити . И нешто што ме буни се тромбоцитите,пред 2 мес 220 сега 400??? Матичната нема одговор.
Мајки за течна столица што давате за јадење,освен компирче,ориз? Овие два дена има ептен течна столица.
Не се грижи. Тромбоцитите си се обновуваaт на секои 5-10 дена. Важно во нормала да се. По сува храна. И овошје избегнувам тие дена. Малата ми имаше исто 2-3 дена течна столица претпоставувам заради заби што ѝ растеа. Се врати во нормала после неколку дена.
У граница на нормална зе тромбоцирете нема што да се секираш. Кс укажува на вирусче ама штом нема никакви симптоми супер е.
Кога почна да лази и да се исправа на колена? На колку месеци? Стабилно стои ако е потпрено на нешто?
Јас би те соверувала да се консултираш до педијатар. Има деца кои скокаат некои развојни фази како лазење, и кога ќе почнат да стојат многу брзо проодуваат. Но најдобро консултирај се.
Дајте предлог што играчки да и земам за над 12 мес? Бевме во Бебе центар врти се, врти се, се некако исти се. На крај и земав едно со животни звуци. Сајзери имаме, проодувалка имаме, коцки логички имаме, шаторче имаме, она за редење обрачи имаме, сликовници еден куп. Некако не знам што би бркало работа на оваа возраст, а прабабиве ме форсираат да сум и купела нешто од нив
Облека купи и не мора играчки. Ќе ги поигра еден ден и ќе ги расфрли. Празна кутија да и дадеш отвори затвори да прај да става ствари повеќе ќе се наигра...
Мајки каков ви е распоредот за оброци/ужинки/млеко за дете од 12 месеци? Никако ред да се фати , ни со количина ни со ништо