Колку кила е ? И мојата е иста 14 месеци е од денес. Се мислам од што толку цица навечер дење слабо јади. Баш како цуцла сум, а цуцла нема од 6 месеци ставено во уста. Исто баш како врапче. Во столче сега нема шанси да седни и да јади се тегни и сака едно залче па да врти кругови па после друго залче. Пре активна е, не застанува буквално.
Кој грчки јогурт го земаш? Јас земам од рој од 10% масленост. Многу ми делува од тоа 200 гр да и дадам, јас не можам да го изедам.
Кри кри или Олимпиус земам, 10% најчесто. Лапа мојава, мука нема. Водиме борба да се здебели ама никако
Јас ја одбив, т.е. ваљда се рачуна за одбиено од петокот до дега, само еднаш цицаше, синоќа преспа цела ноќ, без да се разбуди. Паника не фати да не има температура. Не се десило од кога е родена.
Мамички син ми 15 месеци гледам сабајле докачил некои од украсите од свадба што ги даваат со бонбони и изгризал една а може стои во шкаф над 5 години Леле кога видов Може ли нешто да му биде… да повраќа, којзнае колку бактерии собирале до сега
7.5 . Е да си частиш поштено. Мојава од шо не јаде како шо треба и од тоа мислам се буди и плус да си шмука цице, ама се гледа крајот, се надевам. Ноќеска не и дадов. Шетавме по соби, се нишкавме, урлаше мм кога ја нишкаше, а кај мене одма се смири. Малку ад и презаспиваше. Едната града камен.
Мајки моето детенце има 1 година и скоро 4 месеци. Денес стана во 8 и 30 како и секогаш, во 12 и 30 до 13 и 10 обично заспива и спие 2 саати. Денес незаспа на пладне. Дали ви се случило и вас вака? Од кога може да прави вака да прескокнува пладневни одмори...може утре ќе спие. Ве молам споделете искуства
Вчера направи 14 месеци. Од 10 месеци беше последно мерена до 13 месеци крена само 100 грама. Беше 7.100 И сега за еден месец уште 100 стави. Од кога е пролазена сега веќе и оди не е застаната, нон стоп е во движење си викам можи троши повеќе. А долга е 74cm.
Чинам не сте во мк така? Што викаат докторите? Мојата од старт не сака храна.млеко многу малку. Лази од 9-10 месеци. Постојано е активна. Уште не оди. Како моторче в газ да има. А со храната како сте?
Мислам дека е сеуште мало. Најрано околу 2 години можи да престани да преспива преку ден. Мојата нешто пред 3 години кога не одеше в градинка за викенд стануваше кај 8-9ч и тогаш немаше пладневна дремка, а деновите кога одеше в грасинка и стануваше во 7ч таму без проблем спиеше.
Да. Се случувало и порано, ама еден ден па после неколку месеци пак. Тогаш внимаваме да нема оптеретување до вечерта и правиме полесни активности, пр. читаме книги, свириме со клавир, си подаваме топка, зошто за др. немаат мн. сила. Исто и вечераме малку порано лд вообичаеното за да не се умори претерано и да не може ни да јаде. Ќе заспие можеби пола или макс. саат време порано од вообичаеното и наредниот ден пак како претходно. Еве вчера не сакаше да заспие, а денес си се успа пак како претходните денови. Не памтам точно кога последен пат не спиеше преку ден. Горе-доле таа возраст е.
Денес си заспа супер. И 3 саати спиеше едвај ја разбудив. Ајде барем до 2 години да спие редовно. На едни пријатели детето точно до 2 години спиеше дење но него го будеше постарото братче ама затоа навечер спие од 19 до 7 следниот ден.
На почеток кога почнавме јадеше се што ќе и понудам, сега почна да пребира и количински малку каснува ептен. На 3 оброци сме и две ужини. Овошје сака многу. Сеуште цица. Млеко и нудам понекогаш навечер ќе се напие па ќе остави па пак и така во круг. Не сме Мк да. Крвта и е супер. Докторот вика си оди по нејзината линија само сега малку намали па сака да ја види пак на 15 месеци. Вика таква си е ситна.