Добро е јас мислев само ќерка ми е без осет кога се работи за храна . Инаку вака колку оброци имаат бебињава на 1 год? Мене не ми е јасно зошто детево е константно гладно. Пред градинка јаде банана или шмукалче, таму 3 пати јаде, дома кога ќе дојде јаде пак со нас ручек, после мора нешто да ксне крекер, бисквита, па после вечера. И цело време њам њам и накај фрижидер ме носи. Можно ли е нешто да и е што е константно гладна?
Od gradinkata e. Isto i mojata e. Za vikend e normalna pauza megu obroci ama preku nedela nenasitna. Pred gradinka posle gradinka nonstop jade i uzinka i biskvita i vecera i od nasiot rucek
Ништо не и е, и моето е константно гладен. Баш како што пиша така јаде и оно. Дури и надвор кога сме ако некој јаде нешто оди и бара. Е до толку
Значи ако види храна, се прекинува да постои, фокусот само на храната и е. И шмата со уста да и дадеш
Незнам зошто ама мислам оти во градинка количински им е малку тоа Или дека е каша па само голтаат и не осеќаат дека се најадени Мојот пред градинка пие 210мл, таму јаде и седи од 7 до 4,штом го земам до дома крекери или бисквити, правиме ручек јаде, ако ние грицкаме и тој грицка,ако не сам носи чоколатца нешто да касне, вечера па пак 210мл млеко и заспива, како некоја правосмукалка хаха Им реков во градинка, дека изгледа не јаде таму, не вика се јаде, ништо не остава А за викенд има ред
Кој број обувки носат вашите деца? Мојата е 20+ месеци и носи 23, на другарка детето е 3год и носи исто 23
На гладно или по јадење? Во аптека ми рекоа на гладно 1 лажичка а во упатство пишува после јадење 1/2 лажичка
После оброк по 1 ламичка. Зависи од возраста на големиот цела на малото пола лажичка. Малиот си јадеше додуша па го прекинав пошто почна цел ден да бара нешто да јаде
Јас по јадење пола лажиче. Сега за сега сме задоволни,почна да си јаде како што треба Инаку ептен се нервирав кога ми ја тргаше раката со лажичето кога кренав накај нејзе.,се чудев како не е глада,па не сака да јаде.
Окии, ќе се водам по упатството. Б комплекс земав а не мулти пошто така педијатарот ми тече. До сега бевме на бејби вит ама за јадењето не ни помогна. Ич ништо не сака мојата со лажичка. 13 мессци е.Така да и дадам да грицка може, ама тоа е како врапче. И не мрдаме со килажата. Не ми е јасно како не кенка за јадење, ако не и понудам нема да побара. А ја чекам барем 3 часа да поминат од претходно нудење (не можам да речам оброк). А е активна ептен, не оди, ама брзо лази и се пентари на што ќе стигне, се качува на кревет, се симнува сама.
Гладни се после градинка нирмално. Тие таму имаат еден куп деца и сами јадат децата колку толку. Моиве исто кога одеа во градинка живи гладни беа а воспитачките на сите им велат..јадено е се ди изеде...
Перница од кога почнавте да им ставате? Мојава 1,5 година е, во последно гледам сака да заспие на перница иде на мојата и имам една нејзина ја става за да легне ама не е убава и квалитетна. Секако таа не спие преку ноќ се врти на сите страни, само за да заспие ја користи. Имавте препорака за трослојна од дормео ама кога бев Македонија ја немаа на залиха за да ја нарачам и сега се мислам за овие. Некој по искусен да ми каже дали се добри? Оваа пише од 1 година Оваа од 3
Dali vasite deca se potat...imame kosa I mnogu se poti,duri I koga spie? Dali davate nesto za imunitet,pred gradinka esenva sakam da zemam nesto za imunitet,Dali imate nekoj predlog? Dali ispituvate nedostatok na nekoi vitamini I od Septemvri dali prodilzuvate so d3 Kapil I koja kolicina
Да и мојата ќерка се поти летово во спиење има косичка поголема, тоа е нормално. За Д3 планирам да и давам од Октомври. А за имунитет Молерс.
ММР вакцината не ми е ставена на ќерката, 20мес е, добив покана да ја однесам на вакцина а не сакам. Колку и како можам да оддолжувам? Подоцна би и ја однесла, но за сега нема потреба сметам, не оди во државна градинка да ми треба.
Мајки како во седат малите во седиште во кола?! Кошмар ми е кога се патува некаде. 13 месеци е. До скоро и цицаше и така и се успиваше во седиште, со цицање (јас си знам како ) Кога не и се спие ај се занимаваме со сликовница, играчки и нанкрај со телефон,....не успеав да не и дадам, морав. Ама кога и се спие ни телефон не помага, кенкање, плачење е. Ај пробав да ја земам и во раце, ама или продолжува да плаче или се расонува и се пентари по седиште. Чаре?!
Јас се водам по тоа мајка дека му е период и дека ќе му помине 20 сати пат издржа одење и 20 враќање, сега маки за 5-10 мин во кола Лудило сме исто кенка се му давам малку држи па фрла и на крај се нервира и почнува да плачи Трпение мајка